Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelimi beyan etmedim, ehliyet işlemlerinde veya sonrasında sorun olur mu?

Konular
30
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, ben işitme engelliyim %42 sürekli engelli raporum var , B sürücü otomobil için ehliyet başvurusu yaptım. Doktor sadece göz, el, kol muayenesi yaptı kendisine işitme engellim var olduğunu beyan etmedim ve ehliyet alabilir raporu aldım... Acaba bu raporla başvuru yapsam sorun çıkar mı?

beyazgeceler

Raporu aldıysanız yaparsınız. doktor işini eksik yapmış...Gerisi sizin vicdanınıza kalmış....

@beyazgeceler
Doktor kimsenin görünmeyen rahatsızlıklarını yüzüne bakarak anlamaz, onun için beyan formu var.
Nüfus müdürlüğünde işlem yaparken tespit edilip geri döndürülebilirsiniz.
Bir şekilde aldınız diyelim, herhangi bir çevirmede durumunuzu tespit eden polis memuru ehliyetinize el koyabilir. Ondan sonra trafiğe git, kendini hastaneye sevk ettir vs uğraşırsınız. Bu süreçte de ehliyetsiz kalırsınız.
Yanlış ve yanıltıcı beyan konusunda ne yapılır onu bilmiyorum. OturanBoğa
Beyan formu olmadan sürücü sağlık raporu işlemi başlamaz, ilk adım beyandır. Bu doktorun sorumluluğunu bertaraf eder.

Üst Alt