Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelimin tespiti için askeri hastane sevk süreci?

jardel_alkan

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar işitme engelliyim. Bugün şubede durumu izah ettim. Islemler başlatıldı oradan aile hekimine git askeri hastaneye sevkettin dediler. Gittim aile hekimi askeri hastaneye sevketti. Şimdi merak ettiğim ben direk askeri hastaneye mi gidecem yoksa önce askerlik Şubesine mi gitmem gerekiyor. Süreç hakkında bilgisi olan var mı?

jardel_alkan

Aile hekimi sevki ile doğrudan askeri hastaneye gidiyorsun diye biliyorum.

Net bilgisi olan var mı?

Bende işitme engelliyim yoklama gidince oradakiler seni askeri hastanesine sevk ediyorlar ben 18 sene önce öyleydi şimdi kanun değişimi bilmiyom aile hekimini ilk defa duyom ozaman aile hekimi yoktu gerçi

18 sene önce aile hekimi falan yoktu, şube sevk ediyordu.
Siz şubeye zaten gitmişsiniz ve sizi askeri hastane için aile hekimine yönlendirmişler zaten.
Aile hekiminin sevkiyle askeri hastaneye gideceksiniz.
Konuşmanız normalse öyle karşınızdakini işitmek için özel bir çaba harcamayın.
Biri sizinle diyaloga girdiğinde anlamak için dudak okumaya çaba göstermeyin, her şey odyo testi değil, konu işitme olunca ummadığınız şekilde test edebiliyorlar.
Konuşamıyorsanız zaten anlarlar sorun olmaz.

Aile hekiminden sevk alıp askeri hastaneden randevu alıyoruz. Randevu günü önce şubeye gidip size kapalı bir zarf veriyorlar. Onunla askeri hastaneye gidiyoruz. 2 tane test yaptılar. Biri odyo testi diğeri adını bilmiyorum kulağın içine kulaklık yerleştirip kıpırdama dedi. Bera testi yapılmicak mi dedim gerek yok dedi. Sonuçlar ağır mi dedim ağır dedi. Heyete sevkedildim. Heyete girip de muaf olmayan var mı?

Ben :) heyete tam 4 defa girdim her defasında erteleme aldım. Sorun askeri hastanedeki doktorun benim ameliyat ile iyi olacağıma inanması. 2 defa ameliyat oldum otoskleroz biri özelde diğeri devlette gram fayda görmedim. Ocak 2016 da 5. Sevk işlemim olacak ya muaf verecekler ya da alacaklar çünkü kanun böyle der. Senin de erteleme alman kaçınılmaz ki sinirsel değilse. Şimdiden çok geçmiş olsun. 5 senedir askeri hastanenin kucağına düşmüş biri olarak, canı gönülden Allah sabır versin dileklerimi iletmek isterim. :)

OturanBoğa

Aile hekiminin sevkinden sonra tekrar askerlik şubesine gidiyorsun , ordan senin için bir zarf oluşturuluyor , atıyorum kbb polikliniğine gönderiliyorsun , zarf kapalı sen götürüceksin askeri hastanede açılacak , zaten askeri hastaneye girişini bu zarf sağlıyor

jardel_alkan
Dostum doktor raporlara okey verdikten sonra heyete çıkana kadar hangi işlemlerden geçiyorsun anlatabilir misin ? Benim raporlarda kaşe eksikliği vardı pazartesi tamamlayıp gidicem salı heyete çıkarsın dedi doktor ama pazartesi raporları getirdikten sonra 1 saatlik işin var evrak hazırlıcaksın dedi, bu konu hakkında bilgisi olan var mı

Üst Alt