Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelli anneler için bebek ağladığında çalışan titreşimli cihaz var mı?

nuran

Üye
Konular
46
Reaksiyonlar
0
işitme engelli anneler uyurken bebek ağladığında titreşimle çalışıp anneyi uyandıran bir cihaz var mı? bilgisi olan var mı?

Bellman & Symfon
img_290.jpg

ben anne değilim inşallah rabbim nasip eder :) sizin gibi işitme engelliyim..bu linki buldum tıklayın inceleyin :)
yabancı dille verilmiş sırf görüntülere bakabilmeniz için linki verdim..il olarak nerdesiniz bilmiyorum..
medicalcilerin olduğu yerlere gidin bu markayı sorun derim..
bebeğiniz gece ağladığında kalkıp ona mamasını verebilirsiniz. kapınız çaldığında açabilirsiniz.. çok kullanışlı ve gelişmiş bir teknoloji..

b_babyobserver.jpg

Özellikleri:

Baby Observer kullanımı son derece kolay, işitme engelli anneler için tasarlanmış, bebek gözlem ünitesidir. Sese duyarlı bir verici ile titreşim ve sesli uyarı özelliğine sahip alıcı üniteden oluşmaktadır. Bebek yatağının yakınlarında tutulan verici ünite, bebeğiniz ağladığında sesi tespit eder ve kablosuz bir sinyal ile alıcı üniteyi harekete geçirir.

Alıcı ünite oldukça etkili titreşimli ve sesli uyarı sistemine sahiptir. Sinyali tespit eder etmez, sizi uyarır. İşitme kayıplı anneler Baby Observer üzerlerindeyken, bebekleri uyandığında haberdar olacağını bilerek bebeklerini rahatlıkla odasında bırakıp, işleri ile ilgilenebilir. Bebek uyandığında ve ağladığında Baby Observer sizi uyaracaktır. Çocuğunuz büyüdüğünde sistemi bir çağrı cihazı olarak da kullanabilirsiniz. Bu sefer alıcı üniteyi çocuğunuz kullanacaktır. Çocuğunuzun yanınıza gelmesini istediğinizde sadece verici üniteye seslenin. Sesi tespit eden verici derhal alıcıya bir sinyal gönderir ve alıcı çocuğunuzu titreşim ile ya da sesli olarak uyaracaktır.

Ünite evin içinde ve dışında yaklaşık 30-40 metreye kadar kullanılabilir. 3 alkalin pil ile kullanılır. Kabini üzerinde var olan pil ölçüm göstergesi sayesinde kullanıcı pilin ne zaman değişmesi gerektiğini bilebilir.

Not: Bu adresle iletişime geçip cihazı temin edebilirsiniz: Bebek Telsizi

teşekkür ederim her ikinize de daha doğuma 2buçuk ay var ama hazırlıklı olmak istiyorum....rabbim sizlere de hayırlı evlatlar nasip etsin:eek:

Bizim zamanımızda böyle şeyler icat edilmemişti :(

Çocuklarım küçükken ağladıklarında görmediğim zaman ne çok üzülürdüm :(

Şimdiki engelliler eskiye nazaran çok sanslılar...

Sevgili nuran annelik çok güzel bir duygu,bebeğin inşallah sağlıklı doğar ve ömür boyu mutluluğunuza mutluluk katan hayırlı bir evlat olur.

allah saglikli cocuk nasip etsin anali babali buyur insallah sevgili nuran

...ansızın...;

Evet, şimdiki nesil çok şanslı bence de..:) Ama o şansı değerlendirebilmek için para lazım insana! Para olmayınca varlık içinde yokluk yaşayınca katlanmasıda o kadar zor olur diye düşünüyorum.. Keşke SGK karşılasa tüm bu ihtiyaçları.. Mesela bu bebek telsizi işitme engelli anneler için çok önemli bir ihtiyaç.. Lüks değil yani..

Nuran'cım bebeğin dünyaya geldiğinde Havva teyzesi için kokla, öp onu hemi?..:) Allah analı babalı büyütsün bacım.. :)

teşekkürler arkadaşlar idistekine biraz baktım mail yazdım cevap gelmedi arattım açan olmadı.amazondaki de güzel görünüyor ama nasıl temin edebilirim ki.idisteki olmazsa bakacam artık çaresine sonuçta oğlum herşeyden önemli:eek:annelik şimdi bile bu kadar güzelken bebeğini kucağına aldığında ne kadar güzel olur ALLAH bilir....

yok modetorum isitme kayipli anneler icin hayat o kadar zor degil:eek: hissi bir sekilde insan cok istedigi bir seyi anliyor bence bebek anne icin en onemli sey oldugundan alesta durur
yoksa o kadawr isitme engelli anneler oluyor cocuklari hayatta cokta basarili oluyor
ben nuranin korkularinin yersiz oldugunu basarili bir anne oldugunu dusunuyorum

shukufe;

Hissetme olayına birşey diyemem çünkü inanırım.. Ama teknik destekde almak lazım.. Dünyanın binbir türlü hali var..:)

işitme engelli annelerle konuştum biraz nasıl baktınız bebeğe diye genelde yanımda uyutttum elim hep üzerinde idi hafif kımıltısında hemen uyandım dediler. korku değilde endişelerim var elbette... imkanım varken bebeğim için gerekli birşeyi istiyorum o kadar.gönül isterdi ki dediğiniz gibi tüm işitme engelli anneler için böyle gerekli şeyler bedava dağıtılsa:D
bu arada hele bi doğsun öpmek ne kelime yiyecem ben kuzumu:)

Nuran bacım, bebek telsizini alacak olursan kullanmaya başladıktan sonra tecrübeni bu başlığa yazabilir misin? Hem ben merak ediyorum bahsedilen özellikleri ne kadar işe yarıyor, hemde bebek telsizi almayı düşünen işitme engelli annelere fikir olmuş olur.. Gerçi daha 2 ayın var ama, ben unuturum belki bu başlığı, hiç değilse sen aklında tutarsın diye şimdiden söylemek istedim canım..:)

bu belman ürünleri türkiye'de de satılıyor. şu linkte görmüştüm: işitme Cihazlar, işitme Aksesuarlar, Beltone işitme Cihaz, işitme Cihaz Pilleri

"BE 1490 BEBEK AĞLAMA VERİCİSİ
Bebeğiniz ağlarken farketmenizi sağlar. Birden fazla çocuğunuz varsa, dört vericiye kadar kullanabilirsiniz. Böylece kimin bakımınıza ihtiyacı olduğunu bilebilirsiniz."

ancak kdv-gümrük vs. yüzünden bu tür şeylerin fiyatı dolayı çok tuzlu olabiliyor. bence imkanınız varsa yurtdışından aldırın getirtin derim.

Bende işitme engelliyim.. Yakında babalı inşallah olacağım.. Cihazı kanal içi titreşim falan olmaz. Gece uykusu yada uyurken olursa bebek ağlarsa BEBEK TELSİZ yatak altında koyup titreşimli çıkıyor ve hissebilirsin. Hemde bebek iyice bakmış olursun..Bende aldım. Evde duruyor.

ecallar76;

Nerden aldınız? Deneme şansınız oldu mu? Kaça aldınız?

ecellar kardeş nerden aldın nasıl aldın?yeterli mi titreşimi falan bilglendir bi bizi...
belmenla bi türlü iletişime geçemedim .
yurt dışından almayı düşünüyordum sen nerden aldın.en kısa zamanda cevabını bekliyorum kardeş

ecellar 76 pardon ben dikkatli okumamışım weewell yazmışsın şimdi gördüm de hangi tip çok var sayfada ben pek anlamıyorum .

Nuran'cım titreşim özelliği şart alacağın telsizde ..[SIZE="1"][-]"WMA295" kodlu üründe "Anne ünitesinde titreşim" özelliği var..[/-][/SIZE] "WMA 440" kodlu üründe titreşim özelliği var..

Email: turkey@weewell.com
Telefon numarası: 0212 465 79 01

Ama sen yine bu adres ve telefondan iletişime geçip işine en çok yaracak ürünü öğrenebilirsin canım..

Ben almadım. En iyi arkadaşımın beraber gittik ve baktık ile aldı.. Sesli hemde titreşimli ikiside var.

weewell den sipariş edebilirsin yada bebek mağazada satış var..

WMA 440. Sesli ve Titreşimli. Pil hemde sarjlı var....

190 TL dir..

teşekkürler arkadaşlar telefon ettik sağolsunlar çok yardımcı oldular.ellerinde yokmuş mu ne hepsiburda dan satış varmış.baktım son 7ürün ve 100lira yazıyor hemen verdik siparişi ödemeyide teslimatta yapacağız.kdv+kargo falan 121.60liraya mal oluyor bize.:eek:
hepsiburada da 28yorum vardı bu ürün için hepsi de olumluydu :)
içim rahatladı çok çok teşekkür ediyorum hepinize....
almak isteyen hepsiburada dan alsın 6tane kaldı ok...

Sevgili Havva_vuu ;

Sana katılıyorum yeni nesil sanslı hemde çokk sanslı :)

Gönül isterki sgk karşılasın ama sgk neyi doğru düzgün karşıladıki bunu karşılasın ?

Ben çocuklarım bebekken en çok gündüz sorun yaşadım,ev işlerimi eşim işten gelince yapardım gece sorun yaşamıyordum eşim işitme engelli değildi.

Hem anne hem baba işitme engelli olunca asıl o zaman sorunlar yaşanılıyor...

Bunlarında yardımına bebek telsizi yetişiyor sanırım fazla pahalı değil ama fiyatı ne olursa olsun sgk karşılamalı,çünkü kesinlikle lüks değil zaruri bir ihtiyaç...

Merhaba.. Ben de işitme engelli anneyim ama hiç aklıma böyle bir cihaz olup olmadığını düşünmek gelmedi :))) yanımda yatırıyorum ve kıpırdadığında uyanıyorum..(Hissetmek mümkün) Eşim işitme engeli olmadığından birazda ona güveniyorum galiba.
Yine de düşünmenizi çok takdir ettim. Sağlıklı büyütmeniz dileğiyle.

Dün Weewell'e mail yazmıştım ürünlerinin işitme engelli anneler için yeterli olup olmadığını öğrenmek için.. Bugün cevap geldi.. WMA295 modelinde de titreşim özelliği var ama artık üretilmiyormuş.. Almayı düşünenler WMA440 modelini alabilirler..

Weewell WMA295 Bebek Telsizi artık üretilmemektedir, Weewell WMA440 modeli ise yeni bir modeldir ve daha gelişmiş özelliklere sahiptir.
Titreşim fonksiyonu sayesinde işitme engelli anneler tarafından da kullanılabilmektedir. Tavsiye edilen Türkiye perakende fiyatı KDV dahil 195 TL dir.

İkamet ettiğiniz şehir bilgisini gönderirseniz size en yakın Weewell Yetkili Satış Noktalarının bilgisi tarafınıza gönderilecektir. Arzu ederseniz internet üzerinden satış yapan bebek mağazalarından da temin edebilirsiniz.

Saygılarımızla

Weewell Tüketici Hizmetler
212 465 7901
Email: turkey@weewell.com

..ansızın..;
Birgün sgk'nın herşeyi karşıladığı o günlerde gelir belki, ama biz görürüz göremeyiz onu Allah bilir artık..:)

Nuran;
Sen uygun almışsın bebek telsizini...:)

he canım ben uygun aldım şükür.kuzum şansı ile geliyor:D
benim eşimde işitme engelli olduğu için bebeğin ağladığını duyma konusunda ona da güvenem.

merhaba arkadaşlar kuzu bugün 12günlük oldu:)
dünyalar tatlısı bir oğlum var çok şükür sağlıklı...
weewell den aldığım telsiz sandığımdan daha fazla işime yarıyor bebek odada uyurken ben evin neresinde olursam olayım en küçük bi seste titreşimle bildirim oluyor kolumdaki saate ses devam ederse ışıkla ve sesle bildirim devam ediyor kuzu birkere hapşursa bile hemen titreşim oluyor
dışarı hava almak için çıktığımda bile kuzuyu içim rahat bir şekilde içeride bırakabiliyorum 100metreye kadar uyarı verebiliyor sanırım geceleri zaten kuzu maşALLAH kalkış sattleri belli hep aynı saatlerde uyanıyor.cihazımı da kapatmadan uyuyorum şimdilik bi sıkıntımız yok yani.....
anne olmak gerçekten anlatılabilecek bir duygu değil tek bildiğim şu an uyuyor uyansa da öpsem diye bekliyorum....rabbim tüm isteyenlere nasip eder inşALLAH......

Allah, analı babalı büyütsün, hayırlı uzun ömür nasip etsin canım.. Aldın kucağına sonunda yavrunu ha..:) Çok sevindim tebrik ederim..:) Ayrıca bebek telsizinin işe yaramış olmasına da çok sevindim.. İcat edenden Allah razı olsun..:)

Bebeğini öp benim için annesi..:)

Üst Alt