Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelli babama bakan annem bakım ücreti alabilir mi?

İsmail34

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Işitme engelli babama bakan annem bakım ucreti alabilirmi sizce bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim teşekurler...

Bakıma muhtaçlarsa alır . Ancak bir işitme engelli bakıma muhtaç sayılmaz o bakımdan alamaz .Ancak sen yinede anan baban oldugu için bak : )

Alamaz, raporunda ağır özürlü ibaresi olmalı zaten ki işitme engelli de bu olmaz.

Ufukalp

Alamaz. Raporunda AĞIR ÖZÜRLÜ ibaresi olmalı ki; Ufukalp. %52 işitme engelli ve raporumda AĞIR ÖZÜRLÜ ibaresi mevcut biri olarak düzelteyim; raporunda ağır özürlü yazsa da alamaz. Eğer alabilirse beni de haberdar edin. Alamama sebebim her ne kadar duymasam da yeme içme temizlik hareket kabiliyetimin olması. Bu yetkililer duyma özürlü olmadan, duyma özürlünün halinden anlamaz arkadaş :)

cerbay
Ağır özürlüden kasıt da zaten günlük yaşamda bazı şeyler için tek başına yeterli olamamaktır.
Bu yüzden de bakım aylıkları için raporda ağır engelli ibaresi aranır, zannımca sizinki bir yanlışlık olmuş.
Tamamen sağır dilsiz olup raporu %72 olan tanıdığım da var ama ağır özürlü değil.

ufukalp kardeşimize ek örnek: ağır özürlü demek isterken şunu belirtmiş kendi tırnaklarını kesememek demek, yada yemeğini kendi başına yiyememek,
İlla yatalak olması gerekmiyor ama parmağı olmaması nedeni ile tek başın yemek yiyememesi yeterli engel...
İşitme engelliler de öyle ağır durum yok

Mr.No
İşitme engellide ağır engelli ibaresi gerektirecek hiçbir durum yok ben de onu diyorum zaten.

Evet Ufuk bey o kısmı biraz izah edeyim demiştim... Ağır kelimesin bakmayasınız demeye çalıştım..

Malesef arkadaşlar benim devlet hastanesinden almış olduğum sadece kulaktan % 52 işitme engelim var,raporda tüm vücut fonksiyon kaybı % 52 ve Ağır özürlü ibaresi mevcut. Ve ben bu raporla emekli oldum ve maaş düşüklüğünden bakım parası için müracaat ettim kabul edilmedi. yani işitmemek ağır özürlü oluyor ve hiç duymayana verilen rapor % 52, sadece kulaktan %52 nin daha üstü yok.

Üst Alt