İşitme engelli bir vatandaş olarak her hastaneye yolum düştüğünde odyometri ve bera testi yapan eleman (kendine profosor) bana mümessili olduğu esnafın kartvizitini vererek işitme cihazı aldırmaya çalıştı... Ben emekli olmak için müracaat ediyorum, işitme cihazının şu an sırası değil dediğimde ağır işitme kaybı bir anda hafife döndü... Kendimi bildim bileli, çocukluğumdan beri yaklaşık ömrümün 40 yılı hastanelerde geçti. Defalarca denedim, hayatımı çok zor idame ettirdiğim için büyük zorluklarla aldığım cihazlardan konuşma ayırt etme faydası görmediğimden kullanamadım. Teknik eleman ve doktor vs. o görevlere geldikten sonra nedense vicdan kelimesinin anlamını unutuyor, işitme engelliyi eziyet edilecek, canından bezdirilecek bir varlık, yolunacak bir kaz gibi görüyorlar...
Şu an ehliyetimi yenilemek için rapor çıkarma aşamasındayım ve komisyona sevk edilmiş bulunmaktayım. İl sağlık müdürlüğü işitme cihazı dayatması yapıyor. Açık açık cihaz kullanmadan alamazsın ehliyeti diyorlar. "Faydasını göremiyorum bilakis çok gürültü yapıyor, konuşmayı anlamayınca insanlar duymadığımı düşünüyor ve daha fazla bağırıyorlar üzülüyorum, tükeniyorum" diyorum... Bana mısın demiyorlar... Doktorlar, sağlık elemanları bu kadar mı empatiden uzak olur, bu kadar mı nobran olur?
Güncel mevzuatı bilen arkadaşların cevaplamasını istirham ediyorum, 55 desibelin çok üzerinde , 85 desibelin altında işitme kaybı olan biri işitme cihazı olmadan sürücü olamaz mı? İşitme cihazını ömrü boyunca yanında taşımak zorunda mı?
Şu an ehliyetimi yenilemek için rapor çıkarma aşamasındayım ve komisyona sevk edilmiş bulunmaktayım. İl sağlık müdürlüğü işitme cihazı dayatması yapıyor. Açık açık cihaz kullanmadan alamazsın ehliyeti diyorlar. "Faydasını göremiyorum bilakis çok gürültü yapıyor, konuşmayı anlamayınca insanlar duymadığımı düşünüyor ve daha fazla bağırıyorlar üzülüyorum, tükeniyorum" diyorum... Bana mısın demiyorlar... Doktorlar, sağlık elemanları bu kadar mı empatiden uzak olur, bu kadar mı nobran olur?
Güncel mevzuatı bilen arkadaşların cevaplamasını istirham ediyorum, 55 desibelin çok üzerinde , 85 desibelin altında işitme kaybı olan biri işitme cihazı olmadan sürücü olamaz mı? İşitme cihazını ömrü boyunca yanında taşımak zorunda mı?