Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelli çocuklarda konuşma eğitimi..?

Nazlıcan20

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
4 yaşındaki oğlum iki kulağındaki orta dereceli işitme kaybından dolayı açık kanal cihaz kullanmaya başladı.Eğitim de almaya başladık ancak henüz iki aydır cihazlandığımız için bir değişiklik fark edemedik.Bu konuda tecrübesi olan varsa benimle paylaşabilir mi?

merhaba benim kızımın da 40 50 db işitme kaybı var biz 1 yıldan beri takıyoruz inanın yavaş yavaş faydası oluyor mesela bun dan 2 ay öncesine kadar kuzu sesini e e diye çıkarıyordu şimdi me me diye çıkarıyor

Benimde oğlum 5 aylık bizde işitmecihazı kullanıyoruz eğitimde neler yapılıyor acaba

Bebeklerde çevresel sesler ve seslerin geldiği yönler, yani sesi fark etme ve tanıma çalışılır. Çocuklarda ise cihazlandığı gün doğduğu gün gibi kabul edilir ve onun üzerine yaklaşık 1,5-2 yıl geçtikten sonra çocuktan kelimeler düzgün bir şekilde dökülmeye başlar.
Bu nedenle erken tanı+ erken cihaz+ erken eğitim şart denilmektedir.

Üst Alt