Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelli, H sınıfı ehliyeti olan kişi hangi aracı kullanabilir?

KILIÇASLAN

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Işitme engelli ve h ehliyeti olan her aracı kullanabilirmi? Veya hangi araçları kulllanabilir?

ben işitme engelliyim ve h ehliyetim var. şu an babamın arabasını kullanıyorum sorun çıkmadı şükür. ama sonra kendime özel araba alacağım

bende işitme engelliyim h sınıfı ehliyetim var yalnız ticari araç kullanamaz yazıyor kendi adıma arabam var.yani dolmuş şöförü yapamazsınız diyor.ayrıca kamyonet ve minübüs kullanırsınız.

Ticari araç kullanamamak dışında hiç bir kısıtlama söz konusu değil. B sınıfı sürücü belgesi ile kullanılabilen tüm araçları kullanabilirsiniz. Sadece, kullandığınız aracın arka camına işitme engelli olduğunuzu gösteren bir resim iliştirmeniz şart.

Selamlar Sayın Genel Yayın Yönetmenim,Oturan Boğa,benim de işitme kaybımdan dolayı ( H ) sınıfı sürücü belgem var,bedensel özürlü bir arkadaşım da ise,özel tertibatlı ikinci el bir otomobil var ve satıyor , ben bu aracı alıp kullana bilir miyim? Bu araca ben nasıl sahip olabilirim ? :confused: TEŞEKKÜRLER...

Eğer arkadaşın aracı yurt dışından aldıysa, alım üzerinden 10 yıl geçmeli ki vergisiz şekilde sen alabilesin. Eğer arkadaşın aracı yurt içinden almışsa, alım üzerinden 5 yıl geçmeli ki vergisiz şekilde sen alabilesin.
Aksi halde arkadaşının başta ödemediği tüm vergileri ödemen gerekir ki aracı satın alabilesin.

vergiden muaf olmayınca h sınıfı ne işe yarıyo yaa

işitme ENGELLİ ler için otomobilde neden vergi indirimi yok

İşitme engelliler için vergi ve indirimli araç alma şansı yok mu 😕

h sınıfı ehliyetim var. % 57 işitme engelliyim. mtv ücretini ödemek koşuluyla

2001 – 2500 cm3 motor hacmi olan aşağıdaki arazi arabası, çift kabin pikap vs arazi aracı alabilir miyim?

sadece arabanın arkasına işitme engelli levhasını koysam yeterli mi?

ehliyetimde şu yazıyor:

kullandığı cihaz ve protezler: işitme engelli-gözlük veya lens otomobil

sınıf: h

12.jpg

OturanBoğa

yalnızlık uçurumu rumuzlu arkadaş işitme engelli...
Yani bahsettiğiniz ÖTV muafiyetine tabii değil. Dolayısyla bahse dosyadaki araçları ÖTV ödeyerek alsak dahi kullanabilir mi?
Ruhsata OTOMOBİL yazdırırsak

Mr.No komik olmuş yazdığım. Dalmış gitmişim :)

B sınıfı sürücü belgesi ile neden kullanılamasın ki? Sonuçta yolcu taşımaya mahsuz bir araç değil. Yanılıyor muyum?

OturanBoğa

haklısın konu dağılmış...
B ehliyeti ile ne kullanbliyorsa o...

arkadaşlar ben anlayamadım.
ben işitme engelli olarak, mtv ücretini senede 2 defa ödeyerek h sınıfı ehliyet ile bu aracı alabilir miyim?
2. el alacağım

mr. no b ehliyeti ile ne kullanabiliyorsa o demişsiniz. bu ne anlama geliyor?
oturan boğa [FONT=sans-serif]B sınıfı sürücü belgesi ile neden kullanılamasın ki? demişsiniz. ben h sınıfı için söylüyorum. net bir cevap verir misiniz?
alabilir miyiz? [/FONT]

iyigünler oturanboga arkadaş ben h sinifi ehliyet aldım ehlitette özeltertibatlı araç kullanır otomobil ve kamyonet yazıyo ben düz vites araç kullanabilirmiyim

işitme engelliyim ve koklear implant kullanıyorum benim ehliyet cihazlar bölümde özel tertibatlı otomobil kamyonet yazıyo başkasına ait düz vites aracın arkasına engelli diye stiçker yapıştırıp kullansam olmazmı

OturanBoğa izzet_akkus
Aynaların bile kodunu gördüm listede hayret ki ne hayret!!! Bunları da tertibat gibi komisyon veriyor işte işitme engellilere.

42. Modifiye edilmiş arka/yan görüş cihazları
42.01. Arka görüş için uyarlanmış cihaz
42.03. Yan görüş sağlayan ek iç cihaz
42.05. Kör nokta görüntüleme cihazı
42.06. Elektrikle çalışan dış dikiz aynaları

Ya arkadaşım günümüzde her iki yanda dış dikizi olmayan, arka görüş için iç dikizi olmayan araç mı var ki saçma sapan kodlarla dolduruyorlar, doktor da işitme cihazını yazacak, belki trafik de sticker yazacak, ya kardeşim bu adamın adını soyadını ehliyetin neresine yazacaksınız kodlar uc uca roman olmuş gidiyor.
Başlamadan sapıttılar bence.

Ufukalp Merhaba abi. Yorumunu okuyunca biraz güldüm. Ben de bir şeyler yazmak istedim.

Aynı kodlar bende de mevcut ama boynumdaki hareket kısıtlılığımdan dolayı yazıldı komisyonda. Boynumu sağa-sola tam hareket ettiremiyorum. Görüş açılarımın daha iyi olması için yazılmış ve haklılar da.

[FONT=sans-serif]''42.01. Arka görüş için uyarlanmış cihaz.'' Bu zaten bildiğimiz geri görüş kamerası.[/FONT]
[FONT=sans-serif]''42.05. Kör nokta görüntüleme cihazı'' Bu da bildiğimiz ve son yüksek model bir çok araçta bulunan kör nokta uyarı sistemi. Ama sanırım ek bir ayna da gerekiyor onu tam bilmiyorum.[/FONT]
[FONT=sans-serif]''42.06. Elektrikle çalışan dış dikiz aynaları'' Bu da aynı şekilde bildiğimiz sağ-sol dış dikiz aynaları. Ve bu da yüksek modelli ve 0 araçlarda mevcut zaten.
Sadece ''[/FONT]
[FONT=sans-serif]42.03. Yan görüş sağlayan ek iç cihaz'' bunu tam anlamadım. Galiba 1 er ayna aparatıyla hallolacak bir şey.

Bu kodlar da özel tertibat listendi. Ama ÖTV indirimli araç alınamıyor. O zaman niye özel tertibat sayılıyor ki. Madem öyle niye engelli B sınıfı ehliyet aldım. Kafam çok karışık valla.

Ehliyetimi de şuraya bırakayım, her yer kod mübarek :)

[/FONT]
qvdgQQ.jpg
[FONT=sans-serif]

[/FONT]
[FONT=sans-serif]
[/FONT]

Üst Alt