Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelli için yüzde kırk oran kaç db'e tekabül ediyor?

Konular
8
Reaksiyonlar
0
selam benim sag kulakta 105 db sol kulakta 98 db kayıp var oran nekadar olur yüzde kırk için kaç db kayıpolması lazım
saygılarımla

selam arkadaşlar her iki kulaktada işitme kaybı mevcut bırınde 108 db dıgerınde 98 db sakatlık cetvelıne göre yuzde kaç orana tekamul eder
saygılarımla

bu cetveli bir çöze bilsek zaten iş çözülecek te adamlar karıştırmakla üstlerine yok prof olmak lazım doktorlar bile yalan yanlış yazıyor

haziran 2010 da en son aldığım raporumda sol kulak total sağ 70 db ancak %40 rapor verdiler. &% 40 ın alt sınırını bilemiyorum.

merhaba ismail bey,
işitme kaybınızı saf ses ortalaması olarak değil de 500, 1000, 2000 ve 3000 hz'deki kayıpları ayrı ayrı dB (desibel) cinsinden söylerseniz, yüzde kaç rapor verecekllerini hesaplayabilirim. fakat, saf ses ortalaması olarak da 98 ve 105 db oldukça ileri kayıp oranları. kanaatimce %50 civarında rapor alabilirsiniz.

2 mizinde aynı sayılır bana %40 verdiler.

arkadaşlar çok teşekkür ederim ankaraya işitme testlerimi gönderdiğim için 500- 1000-2000-4000 hz deki degerleri tam bilmiyorum oradan cevap gelnce oranımı yazarım
saygılarımla

emeklilikte kontrol muayenesi

selam arkadaşlar ben bugun heyete gırdım özürlü olarak emeklı oldum yuzde seksen ıkı raporla kontrol muayene için heyete gırdım kbb doktoru yuzde ellı yapıyor dedı 98 db sag 87 db sol kulak iştme kaybı heyete bu oranı yanı yuzde kırkın altında bı oran yazabılırler mı diğer hastalıgımda nazoferank ca idi o iyileştı fakat işitme kaybı bu hastalık yuzunden oldu selamlar

İşitme kayıp oranınız benim işitme kayıp oranı ile aynı 52% oranında rapor alabilirsiniz.

Merhaba Herkese,

Yeni üye oldum benim 2 kulağımda da işitme kaybı var. Özel sektör veya devlet kadrolarında müracaat edebilmek için % 40 ve üzeri engelli belgesi isteniyor.Bunun için Haydarpaşa Numune Hst. başvurdum. Dün işitme testine girdim sonuç Saf Ses: SAĞ: 55 SOL : 47. Normalde de Sol kulağım daha az duyuyor.Bu oranlarla bana engelli belgesi verirler mi acaba? Sol kulağımdan 2 kere sağ kulağımdan 1 kere ameliyat oldum ama işe yaramadı.

Rapor sonucum gelecek hafta salı günü çıkacakmış. Sizce sonuç ne olur? İşitme engel oranlarını gösteren tablolar var internette ama ben hiçbirşey anlamadım bu tablodan.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Çok Teşekkürler,

Zegez;

İşitme desibel değerlerinizi sağ ve sol kulak olarak ayrı ayrı sırasıyla yazarsanız yüzde kaç alacağınızı hesaplayabiliriz..

İşitme test sonucum hastanede evrakların içinde ama göz kararı hatırladığım kadarıyla her iki kulak içinde hertz değerleri 50-60 lar arasıydı .4 hertz toplamı bu durumda 200-250 arası olur her kulak için. Buna göre tabloya baktım sanırım % 30 civarı bir şey çıkacak. Vermeyecekler sanıyorum engelli belgesi.
Ama ben çok zorlanıyorum özel sektörde çalıştım çok sıkıntı çektim.Çalıştığım kişiler dam diyor ben duvar anlıyorum.Çok zor oluyordu. Şu anda işsizim zaten. Arada kalıyorum yani ne engelli ne engelsiz.Ne yaparız bilmiyorum.

Üst Alt