Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelli kızımın raporunda ki NHİ değerinin sıfır olması ne demek?

derin sessizlik

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba kızımın bu raporunda NHi iki taraftada sıfır yazıyor bu çokmu kötü lütfen acil yardımcı olun çok kötü bunalıma girdim. kızımın muaynesine henüz 15 gün var o kadar gün bekleyemem lütfen bilen biri varsa yardım etsin. NHİ bera testinde ne anlama geliyor.

NLo =260 NHi= 0 stim= 75,2 dB yazıyor diğeride
NLo =260 NHi= 0 stim=81,9 dB yazıyor

bu tabloya göre neler oluyor. beklemek cevapsız kalmak beni mahvediyor. lütfen yardımcı olun.

Verdiğiniz değerlerle nete baktım ama bir şey bulamadım...ben 10 yıldır işitme engeliyim ama ne anlama geldiğini bilmiyorum....ancak bu konuda uzman arkadaşlar bilir...içiniz rahat olsun..tamamen duymasada Biyonik kulakla duyacak kızınız....o yüzden panik yapmayın....

İşitme kaybı dereceleri..

0 - 20 dB işitme kaybı, Çok hafif işitme kaybı,
20 - 40 dB işitme kaybı, Hafif işitme kaybı,
40 - 60 dB işitme kaybı, Orta derecede işitme kaybı,
60 - 80 dB işitme kaybı, Belirgin işitme kaybı,
80 - 100 dB işitme kaybı, İleri derece işitme kaybı,
100 dB ve üzeri Total'a yakın işitme kaybı

Sorunuzun cevabı mıdır bilmiyorum.. Ama dB'nin anlamı bu..

db 100 altında olmaması çok iyi...demekki beyne ses gidiyor...gitmese daha zordu...bir süre işitme cihazı kullanacak kızınızız iki kulağındada ondan sonra biyonik kulak takılır...en az bir yıl normal işitme cihazıyla sesleri duyaması sağlanacaktır....

seher35 v hava-vu teşekkürederim. dB araştırdım ne olduğunu öğrendim benim bulamadığım NHi=0 bu değer neden sıfır bunu bulamadım. seher35 dediğiniz siteye mesaj atıp sorucam umarım bir cevap gelir. bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Keşke diğer organlar gibi kulak nakli olsa neden yok acaba olsada kızıma kulaklarımı versem. canım kızım beni duymanı istiyorum. bu site bana çok yardımcı oldu. tekrar tekrar teşekkürler.

75 ve 82 db kulakların ortalama degerleriyse durum cok da vahim degil. bu degerlerde biyonik kulaga gerek yok işitme cihazıyla da rahat duyabilir. NHi nin anlamını ben de bilmiyorum..

merhaba sanırım ortalama değerleri testte tek bu rakamları vardı. umarım bundan fazla değildir.

Sevgili derin,

NLo =260 NHi= 0 stim= 75,2 dB yazıyor diğeride
NLo =260 NHi= 0 stim=81,9 dB yazıyor

NLo= ve NHİ= ilk defa senden duydum.Ne kendi işitme testlerimde nede başkasının işitme testlerinde böyle bir yazıya rastlamadım.

Kızının işitme testi resmini siteye yükleyebilirmisin ?

Üst Alt