Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelli odyometri anısı

adil12

Üye
Konular
49
Reaksiyonlar
11
Çocukluğumdan beri kulaklarımda işitme sorunu var.ancak bunu ailem kapı zili çaldğında en küçük olduğum için kapıyı benim açmamı bekliyorl tabi bende duymuyordum :) ;) onlar her kapıyı açmaya gittiklerimde bana yüksek sesle DUYMUYORMUSUN SAĞIRMISIN derlerdi ordada gerçek bir şey vardı ki.ve ben kapı zilini duymuyordum neyse ablamların baskısı sonuçu babam kapı zilini değiştirmişti :) o gün hep ben kapıyı açar oldum:mad: işitme engellinin çok anısı olur tabi bir de okul bitti askerlik sorunu başladı askerlik muanesi sonucu gata ya sevk edildim.Beni odyometriyi gönderdiler.oradaki odyometrik

pazaertesi gunu beni 1 saat makinada tuttu :) ne dediyse yaptım :) neyse yarın yine gel dedi...

salı günü sabahı gataya kan vermiştim anemi hastası olduğum ıcın cok kan vermiştim aldıktakları kan sonrası tekrar odyometriye gittim.odyometrik sürekli düğmeye bas baskısı yapıyordu bende bitkinim tabi kulaklar daha kötü oldu sonra test bitince bana yalancı durumuna düşüyorsun dedi. yalan soylıyorsun dedi bende ne dediysen yapıyom dedi sonra bana dondu git dedi yemek ye dedi sonra gel dedi karnını iyi doyur dedi bende cıktım gatada dolaştım.biraz askerlerle muabbet ettim,sonra tekrar makinaya girince ben sinir oldum:mad: sonra başladı yine sesler gelmeye ben de hep basmaya başladım duymasamda basıyordum sonra odyometrik camı açtı sinirli bi şekilde oğlum adamı hasta etme duyduğuna bas duymadğına niye basıyon lennnnnnnnnnn diye bayırdı senın yuzunden rapor düzenliyemiyorum dedi.. sonra bende allah aşkına bitsin bu çile dedi ne çıkıyorsa onu ver gidiyim dedim :) o da bana askere gideceksin dedi yalan soyluyorsun BASMIYORSUN DEDİ bende çıktım bir yontem varmış insanları uyutuyorsunuz beyne sinirleri ses gönderiyormuşsunuz o zaman yalan söyliyip söylemediğin anlaşılıyormuş o testen kimse geçemiyormus dedım benı ona sok dedim sende kurtul bende allah.. sonra verdi elime bir şey valla rakamlardan hıcbırsey anlamıyordum gittim kulak bolumune binbaşına teslim ettim.sonra çıktım hemotoloji (İç hastalıklara gittim)Kan sonuçlarını gösterim ALBAY bana döndü evraklar nerde dedi ve hemen koşarak kulak bolumune gittim sekrete dedim iç dahiliye vercem evrakları ona gosterıyım getırcem dedim sonra ALBAY a evrakları verdım albay bilgisayara birşeyler girdi ve bana döndü dedi ki

Oğlum sen çürük almışın kulaktan hadi kaybol gerek bu işlemlere dedi bende dumur oldum tabi:D:D Albay'a dedim i ben kansızlık tedavisi görmek istiyorum dedim o da bana bağırarak :mad: BURADA TEDAVİ YOK LEN DEDİ ... bende curuk ü İÇ HASTALIKLARDAN alsam malum kulaktan iş bulamayabilirim dedim o da bana döndü Ben en fazla erteleme veririm dedi evrakları bana atttı .bende bari sonuçlarda durum nasıl dedim ALBAY bana dondu :mad: Orada bana küfür etti :) onu yazmıyım ... bunun devamı var o daha komik sonra yazarım

kaşındgın yerlr olmuş bazen yapmak lazım arada bende yapıyorum ama küfür ettirmycek derecede....

:) seninki güzel benimse hep kötü cogunluktaki anılarım :( lisedeyken arkadaslarım birşey derdi bn anlamaz yanlış birşey derdim onlar gulerlerdi bana benimde cok zoruma giderdi herkes sınıfta not tutarken ben ole boş boş etrafıma bakardım :( sonrada onların gun boyu yazdıklarını yalvarır alır kendı defterime yazardım zil aralarında bazende evde :( cihazlarımı kulanmaya basladıktan sonra saçlarımı hiç toplamış degilim insanların bana olan bakısları o kadar rahatsız ediyorki 9 senedir dagınıklar :( ilk duyma basladıgımda nereye bakıcagımı sasırmıstım o kadar ses gelıordu otobanda karsıdan karsıya gecerken eziliordum az kalsın :( cihazlar yuzunden birde mantar yaptı kulaklarım 2 sene neler cektiğimide olsem unutmam neyseki kurtuldum :( akbanka gitmiştim orda bankacı bişey dedi 3 kere tekrarladı ve ben gene anlamadım sonra sagırmısın dedi herkes bana bakmıstı kendimi cok kötü hisstmiştim arkadasım arardı duymaıgımı bıldıgı halde ısıne gelmıo yha anlamıon derdı bunun gibi bir çok şey var :( anlamadığım yerlerde duymuo degılde aptal muamelesi yediğim cok yer olmustu :( tek bi konuda işe yarıor duymamazlıgım oda annemle tartıstıgımız zamanlar kapatıyorum cıhazları o kusuyor bende tık yok tabiii sonra dior kapattın degılmı onları dıe baslıoruz gulmeye :D benim gibi kötü hatıraları olan kmbilir kac engelli var allah hepımızın yardımcısı olsunn :)...

ebru.87;

Sorma o çok kötü bende yıllardır oyle not tutamazdım ama yanımdakı arkadasım duymadığımı anlıyınca defterini açık tutartı o yazardı bende onun arkadasında yazardım sonra aon sayfanın alt kısmına geldiğinde hadi cabuk yaz diğer sayfaya geçicem diye azarlardı :D:D sonra sen yaz ben tenefüste yazarım diyordum ...

iletişime geçeceğiniz insanlara önce engelinizi açıklayın :)
çünkü herkes doğuştan iyi niyetli olamıyor,asıl bu bi engel ,ona yönelik davranırsanız yaşadığınız sorunlar birazcık da olsa azalır diye düşünüyorum :)

Ne kadar da açıklasaz bir yerde sinir sistemleri unutuyor normal bır ınsan gıbı gelıyoz onlara sonra bağırıyorlar SAĞIRMISIN LEN diye :)

herkes kendi kalitesini konuşturur,sıkmayın canlarınızı :D

insanlardan anlayis beklerkende hayal kirikliligina ugramamak icin empati
kolay degildir yerine gore isitmeyenle uzun uzadiya sohbet etmek
ben sagir olamasaydim zor konusur arkadas olurdum isitme kayililarla beni tasa gomebilirsiniz ama bu boyle iste
ama odyo isi bASKA
DERMAN OLMA IDDIASIYLE OLAN BI BILIM CESIDI

allahtan işitme kaybı belli dönemden sonra başladı. okurken lisede üniversitede hiç sorun yaşamadım iş hayatında yaşıyacaktık ki oda ekpss ile çözülecek :D allah düşmanıma vermesin işitme kaybı..ne kadar akıllı olursan ol işitme kaybın varsa bildiğin salakları oynuyoruz..ama diğer arkadaşları görünce şükretmesinide bilmeliyiz...

mühendis3232 yanlışın var biz salakları oynamyıoruz. Yeterince zekiyiz biz ama bizim durumumuzun farkında olmayan sözde NORMALLER bizi salak yerine koyuyorlar :) Sözde NORMAL dedim çünkü normal bir tarafları yok böyle kişilerin.

Arkadaşlar ben kandaki billurubul total yüksek olduğu için sinirsel işitme kaybı yaşamısın anemi hastalığın etkisi var bu yuzden odyometri bana çürük rapor vermil ben ise bunu 3 yıl sonra anlayabiliyorum..

muhendis3232;

katılıorum salak muamelesi yapıorlar bıseyı anlamadıgında...

en azından sen neden kaynaklandıgını bılıorsun ben bunu bıle bılmıorum offf offf :(

ebru.87;

Neyi neden kaynakladığını bilmiyorsunuz?

Üst Alt