Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelli oğlum adına vergi avantajlı araç alımı mümkün mü?

zezo77

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Bende bişey merak ediyorum bu konu ile ilgili acaba çocuğum adına araç alabiliyormuyum 18 yaşına gelince kendisi alır diyorlar ama ebeveyn olarak bizim böyle bir hakkımız varmı bilen varmı acaba %50 oranında kaybı var işitme engelli oğlum yardımcı olursanız sevinirim

İşitme engelliler, işitme kaybı kaç olursa olsun vergi avantajlı araç alamıyorlar.Çocuğunuz 18 yaşına gelse de fark etmiyor,Sizde alamazsınız kendiside alamaz. Ben de işitme engelliyim ama malesef alamıyoruz.

ben daha önce %90 ve üzeri işitme engellidir bazında rapor çıkarıp ispatlamıştım.
trafik müşavirliği de kabul etmişti.ama %90 üzeri engelliler araç kullanamaz ailesinden atayacağı 3 kişi kullanabilir açıklaması yapılmıştı.
elimizdeki raporların çoğu iş gücü kaybı yüzdesini göstermekte.dolayısıyla yanlış algılanmaktadır.
ben şahsen kendim sirkeci maliyeye çıkıp müdür bazında görüşmüştüm.
müdür beyde doğru söylüyorsunuz engel oranı önemlidir işgücü kaybını gösteren raporlar yanıltıcı olabilir demişti.ben ona rağmen araç almadım kendim kullanmak istediğimden.
%100 işitme yetisini kaybetmiş birisi neden alamaz pek anlayamadım ben.yanlış bir uygulama.sonuçta birisi gözünü,birisi kulağını birisi ortepedik engel taşıyor.hepsi aynı çatı altında belli bir oranda engelliyse alabilmelidir.

Üst Alt