Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelli öğretmenim. Maske sebebiyle dudak okuyamıyorum. Ne yapmalıyım?

nuran

Üye
Konular
46
Reaksiyonlar
0
İşitme engelli işitme cihazı kullanan bir öğretmenim geçen hafta okullar açıldığından beri okula gidiyorum herkes maske takmak zorunda ama ben dudaktan okuyarak anlayabildigim için kimseyi anlamıyorum çok zorlanıyorum ne yapabilirim bu durumdan kurtulmak.icin???
Çocuklara maskelerinixi çıkarın da diyemiyorum diğer öğretmenlerle iletişim olsun öğrencilerle iletişimim olsun nerdeyse sıfırlandı ne yapayım da bu durumdan kurtulayım rapor mu alsam??
İdari izinli sayabilirler mi acaba ya da farklı bı görev?bilgisi olan var mı?

bu durumunuzu okul idarenize bildirin eminim onlar size yardımcı olacaklardır

Okul idaremden yardım almak istemiyorum ne yapmam gerekiyorsa kendim gidip yapmak istiyorum

ozaman bağlı olduğunuz il yada ilçe milli eğitin müdürlüğüne gidip durumunuzu oraya arz etmek.çözüm yeei orası

Biraz saçma bir öneri olacak belki ama işitme engelliler için üretilen özel şeffaf maskeler var onlardan alıp öğrencilerinize dağıtsanız?

Geçmiş olsun, bence yetkili bir birimle konuşarak duruma çözüm arayın. Diğer türlü kendi yaptıklarınızla bir yere kadar devam edebilirsiniz, çünkü kalıcı olmayacaktır. Kimseden maskesini indirmesini isteyemezsiniz, şeffaf maskeyi de herkese dağıtamazsınız. İşitme cihazınızın sesini yükseltebilir misiniz diyeceğim ama o da kulaklara zarar verir.

İşte öğretmen olmak istememe sebeplerimden bir tanesi de buydu. Zorlanacağımı tahmin ediyordum. O yüzden mühendis olduk ne yapalım...

ilginize teşekkür ederim arkadaşlar şeffef maske olayını ben de düşündüm de bi çocuklar değil ki koridor da görüyorsun bi öğretmen arkadaşını selam veriyo hani iki muhbbet edecen o konuşuyo sen boş boş anlamadan yüzüne bakıyon hocam kusura bakmayın dua
daktan okuyorum ben deyince de boş boş bakma sırası ona geliyo idrak edemiyorlar tam olarak pandemi den önce normal duyup konuşan insanın dudaktan okuyorum deyip duyamamasını tam idrak edemiyorlar çoğu zamanda tamam hocam deyip yollarına devam ediyorlar hadi bazıları maskeyi indirip konuşuyor ama ben maskenizi indirir misiniz diyemiyorum demem de ...
öğrencilerim maskeyi takamıyorlar yerlere düşürüyorlar kirleniyor tekrar alıp takmalarına izin vermiyorum öğrencimde zaten bi tane şükür idsre etmeye çalışıyorum....zor tabii
engineer işitme engelli olupta yarım yumalak bi duyma ile cihaz ile normal okulda öğretmenlik ne kadar severek yapsanda kendini yıpratmak....
ben özel eğitim öğretmeni olduğum için öğrenci sayım az oluyor stajyerimde oluyor ayrıca yanimda bi öğretmen daha aynı sınıfta derse giriyoruz çok ta zorlanmıyorum bu şartlarda daha önce 15 yıl işitme engelliler okulunda öğretmenlik yaptım çokta zevk alarak ve mutlu olarak
5 yıldır zihin engellilerle çalışıyorum
sözün kısası çalıştığın öğencilere de bağlı işitme cihazı ile öğretmenlik...
pandemi bi biteydi maske konusunda carşı da markette her yerde zorluk yaşıyorum maske olunca duyamıyorum....
ne cümle ama.....30yıldır işitme cihazı kullanmak bile işe yaramıyor....

Hocam merhabalar. Ben sizden bir konu hakkında yardımınız istiyorum. Ben de fen bilgisi öğretmeniyim. İstanbul'da bir dershanede çalışıyorum. Devlette nasıl öğretmenlik yapabilirim? Orta derecede işitme kaybım var. Sağlık kurulu raporu almam gerekir mi? Bu süreci hiç bilmiyorum . Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim

Üst Alt