Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelli olarak bilgi almak istiyorum. Raporu çekmeceye koymak için mi aldık ?

DİLEKREM

Üye
Konular
48
Reaksiyonlar
0
Hanı iş bulamk için sınavlar olacaktı, hani işitme engellıye de diger engelliler gibi kolaylıklar saglanacaktı, neden ümıtlendirdiniz boşuna mı aldık raporu???Neden ilgilenen yok, taşıtta neden vergi indirim hakkımız yok metroda ve neden engelli olarak ücret alıyorlar evimize süs mü verdiler raporu yoksa ilaç kullanmak için mi

İşitme engellilerinde diğer engellilere tanına hakların aynısı var....metroda yada belediye otobüslerinde raporunuz yeterliyse ücretsi kullanma hakkınız var....ama tabiki ilkin kart çıkartmanız gerek..raporunuz %40 ve üstüyse yararlanabilirsiniz....ben işitme engelliyim ve yararlanıyorum...vergi indirimi için baş vurumda kabul edilmiş...erken emekli olabilecem...

ekremm arkadaş işitme engelli de diğer engellilerin yararlandığı haklardan yararlarınıyor
sadece ötvsiz araç alımı dışındaki haklardan yararlanıyor.
seher arkadaşın dediği gibi vergi indirimi, erken emeklilik, beledeiye otobüzlerinden ücretsiz veya indirimli ( beleddiyelere göre değişiklik gösteriyor )
müzeler , stdarlarda bilet alılmı , şehirler arası ulaşımda bilet indirimi vs. gibi sadece ötv siz araç alımı dışında bütün diğer haklardan yararlanabiliyorsun.
İşe yerlerştirme de özel sektörde çok kolay iş bulabiliyorsun beden işçisi olarak ( Kamu kurumları ise için şu anda hiç bir şey belli değil )
Hükümet Kamuda Çalışabilmek için Bekle Gör moduna aldı hepimizi :)
Bekleyip Göreceğiz

2002 girişli işimi ve bagkurumu kapatıyorum

2002 de açmış olduğum Bağkurumu ve işyerimi işitme engelimden dolayı kapatıyorum %52 raporum ile izlemem gereken haklarım neler

LUTFEN YARDIMCI OLUN

Ekremcim,
Bağ-kur ve dükkanı kapatma işlemi bittikten sonra ÖMSS sonucunu bekle kazanır isen memur olarak çalışma hayatına atılırsın. Kazanamaz isen bir iş yerinde ssk lı olarak çalışma hayatına atılır ve % 52 oranında ki raporun ile 3.derece vergi indirim hakkı alıp erken emekli olursun.

ömss sonucu için kura sonucunu beklemem gerekıyor.tum hazırlıklarım tamam merak ettıgım tek konu kura için de geçerli olan ilkokul oncesı engelınızın bulunduguna dair (rapor) bilgi istenıyor olması bunu niçin ve ne amaçla istıyorlar burada takıldım kaldım o istenen belge bende yook

Ekrem bey
Nerde ilkokul okudun? Onu okula gidip seketer belgesi isteyeceksin. Yani küçükken beri mi işitme engellisin yoksa sonra mı olduğun belgesi sana verilecektir.

ecallar76
ilkokulu köyde okumuştum ve şuan koyumde bırak okulu hane bile kalmadı işitme ngelimin sonradan oluşu problem yasatırmı

Aile Sosyal il müdürlüğüne gidip başvurmalısın.. Onlar sana ilgilenecekler...

Gss ve engelli maaşı hakkında

% 52 işitme engelimle 13/03/2002/ girişli bagkur a ve esnaflığıma son verdim şimdi raporumla olan haklarım neler engelli maaş ı alabılırmıyım sigorta olarak gss olabilmi bu konuda nasıl yardımcı olabilirsiniz

Üst Alt