Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelli olarak EKPSS'ye girişe dair sorularım var..?

Konular
25
Reaksiyonlar
6
Ösym'nin yayınladığı "Sınav Uygulamaları" adında bir pdf dosyası bulunmakta. Orada işitme engelli adaylar için raporlarında kayıp tipinin (iletim ve mix gibi), her iki kulakta kaç dB kayıp olduğunun, konuşma engelleri olup olmadığının, cihaz kullanılıp kullanılmadığının belirtilmesi gerektiği yazıyor. Yoksa sınava cihazlarla giremez miyiz? Dilekçede ve formda belirtmek yetersiz mi? İşitme testinin onaylı bir örneği de imzalatılmalıymış. Hadi onu bir kenara koyalım, benim raporumda bunlar yazmıyor. Süreğen engelimle birlikte toplam oran var mesela. Hem işitme hem süreğen... Hangi gruptan gireceğim? Engelli sağlık raporunu tekrar düzelttirmek mi gerekiyor? Bilgisi olan varsa çok rica ediyorum yardımcı olabilir mi sorularımda?

sorularıolanbiri

Sınava başvurunda hangi ekipmanı kullanacağın yazar. Onları söyleyip sınava giriyorsun. İşitme ve süreğen olduğu için genelden girersin sınava.

EKPSS vs engel durumu

Merhaba, ekpssye işitme bölümünden gireceğim ancak ben doğuştan işitme engelli değilim. Yani ilköğretime başlama yaşı sonrasında böyle bir engelim gelişti. Sorum şu; başvuru sayfasına engelimin önce mi sonra mı olduğu bertilmemiş. Taahhüt belgesinde de sadece "işitme engelli" yazısı var. Sınava giriş esnasında bu durum bir sorun oluşturmaz,değil mi? Yanlış kategoriden girmem sınava ? Gerçi sordular İlköğretim öncesinde mi oldu engelin?" diye.

sorularıolanbiri

Hayır sormuşlarsa ve cevap vermişsen sorun olmaz. Eğer sorunun doğuştan ise 1.gruptan sonradan olmuşsa 2.gruptan sınava girersin. Sınava ise genelden girersin.

Üst Alt