Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelli olarak malulen emekli olabilir miyim?

soneroz.16

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba benim rahatsizliklarim isitme kaybi iki kulak sensoronal dogustan astim ve retina kanamasi var malulen emekli olabilirmiyim bilgisi olan tecrubeli olanlardan cevaplarini bekliyorum tesekkurler

Bir de doğuştan gelen hastalıklar malulen emeklilikte dikkate alınmaz (eğer o hastalık ilerlemiş ve artık çalışmaya mani olur seviyeye gelmişse, o zaman malulen emeklilik mümkündür)

Malulen emeklilik

Merhaba malulen emeklilik icin tek bir rahatsizliktanmi yuzde 60 yoksa tum rahatsizliklardan mi yuzde 60 olmasi gerekir bilen varsa yesillendirse sevinirim saygilar

tek bir hastalıktan çalışma gücünün 2/3 ünü kaybetmiş olmalısınız.

Yanlış bilgi vermeyelim tek bir hastalıktan 100de60rapor olması lazım tüm hastalıkların toplamı olmaz bu da yeterli degil bu hastalıgın kişinin calışma gücünü kaybettirdigine dair rapor lazım anlayacagınız her tek hastalıktan 100de 60raporu olan malül sayılmaz heyetin calışamaz raporu vermesi lazım

tb2nhf

Kardeş aslında bu konu daha önce de mahkemelik oldu ve Yargıtay kararı ile birden çok hastalığın toplamı olması gerektiği kararı aldı. Yani işin özü şu; kanun bir veya birden çok hastalığın toplamı olduğunu belirtirken maalesef yüce SGK ! bunu uygulamıyor ( mahkemeye git kardeşim demeye getiriyor) . Durum bu. E burası Türkiye....

GM 6 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt