Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelli olarak rapor alabilir miyim ve sağladığı haklar nelerdir?

strazyevsk

Üye
Konular
31
Reaksiyonlar
9
Merhabalar ;

Yaklaşık iki yıl önce işitme duyumu tamamen kaybettim ancak geçen bu süreçte herhangi bir rapor alıp engelli statüsüne geçmedim .

Şimdi bu işlemleri halletmek için bir yol haritası çizeceğim ve kafama takılan çok fazla soru var .
Hepsini buraya yazsam bilgili üyeler beni aydınlatırsa sevinirim .

1- Engelli raporu için ilk başvuracağım kurum neresi ? Aile hekimi , yoksa normal doktor randevusu mu almam gerekiyor ?
2- İlk başvuru sonrası izleyeceğim adımları kısa bir şekilde öğrenmek istiyorum . ( 1-Doktor Muayenesi -Evrakların hazırlanması -Heyet raporu vs vs )
2- iki kulağın tamamen duymaması %40 civarı bir engele tekabül ediyormuş .Bu oranla toplu taşımaları ücretsiz kullanmamızı sağlayacak kartı çıkarabiliyormuyum ?
3- Engelli statüsüne geçiş , maaşımda artışa sebep olur mu ? Özel sektörde çalışıyorum .

4- Bu raporu aldığım günden sonra kaç yılda bir tekrar doktor kontrolüne girip raporu yeniletmem ya da süresini uzatmam gerekiyor .

İstanbulda ki devlet hastenelerinin durumunu düşündüğümde bu işler günlerimi almaz umarım .

Gelecek cevaplar için şimdiden teşekkürler .

strazyevsk Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi listesindeki ilinizde bulunan hastanenin sağlık kurulu biriminden heyet tarihi almanız yeterli. Bu günden önce size bir evrak verilecek ve bunun üzerinde yer alan poliklinikleri gezerek muayene olacaksınız. Aldığınız randevu tarihinde de heyete gireceksiniz.

% 40 ve üzeri almanız halinde Aile ve sosyal pol. il müdürlüğünden engelli kimlik kartını alarak taşımayla ilgili hakları elde edebilirsiniz:
Diğer haklarınız: https://www.engelliler.biz/forum/di...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html
(Ancak illaki her haktan faydalanacağınız anlamına gelmez, buradan fikir edinip sormak istediklerinizi yöneltebilirsiniz.)

Her iki kulağın duymaması halinde % 52 gibi bir oran verilir. Bu oranla vergi indirimine başvurursanız 3. derece indirim hakkı elde etmeniz halinde 30 TL gibi bir fark olur sadece. 1 Ekim 2008'den önce sigorta girişi olup, ssk'dan emekli olacaklar için erken emeklilik hakkını getirir.

Eğer aldığınız raporda sürekli yazarsa yenilemeniz gerekmez, süreli olursa o zaman değişir tabi. Kaç yıl olursa, o yılın sonunda yeniden aynı prosedürden geçmeniz gerekir.

KKELEBEKK

öncelikle çok teşekkürler .
Tek bir şey takıldı kafama .

Vergi indirimi için nereye başvuracağım ve vergi indirimi kaydım olmadan erken emekli olamıyormuyum ?
Sigorta girişim 2007 ekim ve tabloya göre 4400 gün çalışmam halinde 2027 de emeklilik hakkım oluyor gibi .

@KKELEBEKK 'in verdiği bilgiler doğrultusunda 1 günde tüm işlemleri bitirdim .Ertesi gün heyetten raporu verdiler

Rapor oranı %52
Son bir şey soracağım bilgi sahibi arkadaşlara ;

Erken emeklilik tablolarını inceledim .Sigorta girişim eylül 2007 ,tabloya göre 2027 yılında 4400 İş günü ile emekli olabiliyorum .

Erken emeklilik için aldığım rapor dışında bir işlem yapmam gerekiyor mu bunu merak ediyorum ?
Yoksa günü geldiğinde direk bu raporla sgkya başvurup işlemleri başlatabiliyormuyum ?

Raporun bir kopyasını aile sosyal politikalar müdürlüğüne vereceğim kimlik kartı için , bu kart emeklilik işlemleri için yeterli mi ?

Yoksa başka bir yere daha kayıt yaptırmam gerekiyor mu ?

Üst Alt