Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelli olduğum için konuşmamda bozukluk var. Nasıl geliştirebilirim?

burak_1

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar

İşitme engelli olduğum için konuşma bozukluğum mevcut, kitap vb ne yapsam konuşma bozukluğum gelişmedi.

Ne yapmalıyım. Dil eğitim kursuna gitmeli miyim.

düzenli olarak sesli kitap okudunuz mu ? okuduysanız kaç yıl okudunuzda işe yaramadı ?

Kitap okurken vurgulu bir şekilde hece hece yavaş ve yüksek sesle oku belki bu işe yarayabilir.

konuşma bozukluğu yüzünden iletişim kurma yeteneğimizi kaybetmemek için tekniği hergün 5-10 dk yapıyorum ben.

kimileri insanları dış görünüşüyle yargılarken bizler konuşmayı ve karşı tarafla iletişim kurmayı yeteneği git gide kaybettiğimizden konuşma şeklimize göre bizi yargılayabiliryorlar.

O yüzden hayatımızın her alanında elbette bir kusurumuz olacaktır. Konuşma bozukluğumuz düzelmezse kafaya takmamak lazım. bendede konuşma bozukluğu var ve Hiç düzelmiyor

mazino
Maalesef çok fazla sesli kitap okumadım hep içimden okudum.

ferrarisi olan bilge
Teşekkür ederim dediğiniz şekilde yapmayı deneyeceğim. bu şekildede düzeltemez isem dil kursuna yazılacağım.

5-6 sakızı aynı anda çiğneyin ve kurşun kalemi dişlerinizin arasına alıp kelimeleri söyleyin: geçmiş olsun!

5 6 tane sakizi agzina at hepsini beraber cigne diyo

kursun kalemi agzina sok dislerinin arasina yerlestirip konus diyo

bana sorarsan cok oku, isitmeyenin duymasi, duymasini anlamak icin kelimenin manasi cok okumayla ilgili:eek:

Son düzenleme:
burak_1
"İçimden okudum" demişsiniz yukarıda. Konuşma bozukluğuna etkisi için mutlaka yüksek sesle ve harf, hece yutmadan kelimeyi tam telaffuz ederek okunmalıdır. Bol bol yüksek sesle tane tane okuyun.
Konuşmanız bozuk diye asla çevrenizle sesli iletişim kurmayı bırakmayın. En azından evde yakınlarınız ile sıkça sesli iletişim kurun, onlarla konuşun. Ama nasıl olsa onlar benim ailem, beni biliyorlar şeklinde düşünerek baştan savma, kelimeleri yutarak özensiz konuşmayın, araya işaret sokmayın, karşınızda bir yabancı varmış gibi konuşun.
Bakın yazınız gayet anlaşılır ve güzel, cümle düşüklüğü falan yok. İhmal etmeyin ve boşlamayın.

GRAHAM BELL 56 sakız demedim! 5-6 sakız dedim. Birde kurşun kalemi dişlerinizin arasında kelimeleri söyleyin; ben çok faydasını gördüm. Günümüz de kekeme rahatsızlığı olanlar tedavi edilirken hep bu yöntem kullanılır. Geçmiş olsun.

OĞUZATAY

dediginiz gibi yazmistim ya:eek:konusmada hic zorluk cekmem sahsen. acaip gevezeyim bu arada:eek:ondan duymuyorum dedimmi isine gelmedimi duymaz bu derler benim icin:(

Üst Alt