Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelli olup Özel Eğitim alan var mı?

Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar sevgili engelliler.biz platformu
Bir süredir burada işitme engellilerin sorularına elimden geldiğince, bilgim olan bir konu dahilindeyse cevap vermeye çalışıyorum. Fakat gözlemlerim işitme engellilerin özel eğitime pek sıcak bakmadığı yönünde. Çoğu faydasından ya haberdar değil, ya da inanmıyor. İşitme engelli olup, aranızda bu konu ile ilgili özel eğitim alan var mı? Konuşma bozukluğu olanlara da sorum geçerli. Alanlar tecrübelerini, almayanlar ise neden almadıklarını paylaşabilirlerse sevinirim.
İşitme engellilerin haklarının düzenlenmesi ile ilgili çalışmalar yapmak üzere bir dernek kuruyoruz. Bu gibi bilgileri toplayarak, proje geliştirip resmi makamlara ulaştırmayı planlıyoruz. Bana destek olabilirseniz çok sevinirim.
Sevgilerimle.

Merhaba hocam şimdi ben çok geç konuşmaya başladım. Kekemelik vardı. Bununla ilgili doktorlara gittim. Eğitim aldım. Mehmet Kerem Doksat benim doktorumdu. Hem psikiyatri hemde konuşma alanında yönlendirmeler yaptı. En çok faydasını gördüğüm ise kurşun kalemi dişlerimin arasına alıp kelimeleri söylemek ve 5 tane sakızı ağzıma alıp aynı anda çiğnemenin çok faydasını gördüm. Bu doktoru tavsiye ederim konuşma için. İşitme cihazı için ise 2007 senesinde Koklear İmplant ameliyatı olduktan sonra Özel Bir Rehabilitasyon merkezinde cihaza alışmak için eğitim gördüm. Bunlar çeşitli ses düzeylerinde kelimeleri arkası dönük vaziyette söylenmesi, kısa telefon görüşmeleri ve buna benzer eğitimlerdi.

Çok teşekkür ve tebrik ederim şeker çocuk 34
Ne kadar süre eğitim görmüş oldunuz toplamda, kaç yıl mesela?
Başka işitme engelli arkadaşlara da yazmalarını iletebilirsen çok sevinirim.

Hocam konuşma için 2 yıl kadar. İmplant içinde 6 ay eğitim gördüm.

ben 5 yaslarındayken eğitim aldım. daha sonra da 18 yaslarındayken aldım. sonra da koklear implant takıldıktan sonra aldım yanı 2010 yılında. şimdi yine eğitim alacagım. o kadar yogun calısıorum ki, eğitim alacak vakit bulursam gidicem.
topu topu bu zamana kadar 10 yıl filan yapar. kesintisiz eğitim almadım cunku.

İşitme engelliyim, özel eğitim almadım iki kulakta da cihaz kullanmaktayım konuşmada herhangi bir problemim yok, halk sağlığında tıbbi sekreter olarak görev yapmaktayım. Bu ara işaret diline merak salmış ve kendimi geliştirme çabasındayım. kurduğunuz dernekte yardımcı olabileceğim ya da yapabileceğim bir şey var ise elimden geldiğince yardım etmek isterim. :)

Üst Alt