Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelli ve epilepsi hastasıyım. Ehliyetimi yeniletmek istiyorum. Ne yapmalıyım

vortikozveni

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar işitme engelli ve epilepsi hastasıyım. H sınıfı ehliyetimi yeniletmek için başvurdum aile hekimi beni kbb'ye sevk etti. Buraya kadar her şey tamam ancak sağlık kuruluna dosyayı vermek için gittiğimde epilepsi için de ayrıca nörolojiye sevk edilmem gerektiğini öğrendim. Epilepsi hastalığım da yıllardır ilaç kontrolü altında ve uzun zamandır da hiç nöbet geçirmedim.

Şimdi sorum şu muhtemelen epilepsi raporum olmadığı için kurulda beni onaylamayacaklar ancak bu durumda mevcut ehliyetim iptal olur mu? Olursa tekrar sınavlara vb. girmem gerekiyor mu ehliyet almak için?

Yardımcı olabilirseniz çok teşekkür ederim.

Epilepsiden dolayı"sürücü olamaz" raporu verilirse, yeniden sınava da giremez, hiç bir şey de yapamazsınız malesef.
Tekrar "sürücü olur" raporu almadan hiç bir şekilde ehliyet alamazsınız.

Anladığım kadarıyla mevcut ehliyetim de iptal oluyor o halde

Epilepsiyi siz mi söylediniz, sistemde göründü de onlar mı mecbur tuttu ?

Verdikleri formda epilepsi hastalığınız var mı diye bir seçenek vardı mecburen onu işaretlemek zorunda kaldım

Beyan formunda doğru beyanda bulunmakla yükümlüsünüz

Yani o yüzden epilepsi hastasıyım kısmını işaretledim ama merak ettiğim mevcut ehliyetim de iptal edilecek mi kuruldan geçemezsem

Üst Alt