Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme Engelliler Bisiklet Topluluğu

MustafaOnderATiK

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
292087_10150334218430848_608595847_8421361_818818798_n.jpg

Ülkemizdeki işitme engelli kardeşlerimizi ve arkadaşlarımızı bir çatı altında toparlamaya çalışmak ve Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu çatısı altında Bisiklet Branşının açılması için gerekli zemini sağlayabilmektir.

İşitme kaybı yüzde 55 ve üstü tüm arkadaşlarımızı aramıza grubumuza bekliyoruz.

Bilgi paylaşımları çok önemlidir. Sesimizi ne kadar çok yere duyurabilirsek bu hepimiz için çok iyi olacaktır ve çok daha hızlı yol almamıza yardımcı olacaktır.

İlgilenen , destekleyen , yardımcı olan , yol gösteren herkese çok teşekkür ederim.

ANKARA , BURSA ve İSTANBUL ekipleri olarak işitme engelli bölgesel takımlar kurabilirsek ve her bölgede en azından 25 - 30 bisiklete gönül verebilecek , ilgilenebilecek ve bu sporu yapabilecek işitme engelli kardeşlerimiz olursa , ciddi adımlar atmamız kolaylaşacaktır. Bu sayıların da artacağına inanıyorum. Bilgilerinize ...

En derin sevgi ve saygılarımla

Mustafa Önder ATİK

Bölgesel anlamda işitme engelli bisiklet takımların kurulması için çalışmalarımız devam ediyor. Katılmak isteyen arkadaşlarımızı listeye ekliyoruz. Listemizi burdan güncelleyeceğiz. Takip edebilirsiniz.

İstediğimiz bilgiler: Ad Soyad - Yaş - Şehir - Kulüp / Ferdi

İŞİTME ENGELLİLER BİSİKLET TOPLULUĞU LİSTESİ

Mustafa Önder ATİK – Yaş: 24 – Samsun/Bafra – Kulüp: Bafra İşitme Engelliler Spor Kulübü
Berna DİKYUVA – Yaş: 20 – Ankara/Batıkent – Kulüp: Ferdi
Burak HEYBELİ – Yaş: 23 – İstanbul/Üsküdar – Kulüp: Üsküdar Kızkulesi İşitme Eng. Derneği
Deniz ÇOLPAN – Yaş: 24 – Düzce – Kulüp: Eskişehir Eng. Spor Kulübü
Ercüment BORAN – Yaş: 30 – İzmir – Ferdi
Feride KORKMAZ – Yaş: 39 – İstanbul – Kulüp: Beyoğlu İşitme Eng. Spor Kulübü
Taha ŞEVİK – Yaş: 21 – İstanbul – Ferdi
Turgay YILDIZ – Yaş: 22 – İstanbul – Kulüp: Sefaköy Spor
Mustafa BİLGİÇ – Yaş: 23 – Kahramanmaraş – Ferdi
Ali İsmet ÖNER – Yaş: 26 – İstanbul – Kulüp: İstanbul Sessizler Spor Kulübü
Mustafa ÖNAL – Yaş: 22 – Aydın – Kulüp: Aydın İşitme Engelliler Spor Kulübü Derneği
Kaan KAYA – Yaş: 23 – İstanbul/Pendik – Ferdi
Yusuf YALÇIN – Yaş: 23 – İstanbul/Beykoz – Kulüp: Üsküdar İşitme Engelliler Spor Kulübü
Evren BARIŞIK – Yaş: 31 – Ankara – Kulüp: Orta Doğu İşitme Engelliler Derneği
Ramazan YILDIRIM – Yaş: 19 – Bursa – Ferdi
İlkay ARSLAN – Yaş: 25 – Çorlu – Kulüp: Bafra İşitme Engelliler Spor Kulübü
Samet ÜNAL – Yaş: 24 – Kocaeli – Ferdi
Aslı AZMAN – Yaş: 41 – Kayseri – Ferdi
Hasan DİKYUVA – Yaş: 29 – Ankara – Kulüp: Niğde İşitme Engelliler Spor Kulübü
Ömer KERESTECİ – Yaş: 23 – İstanbul/Ümraniye – Kulüp: Üsküdar Kızkulesi İşitme Eng. Derneği
Adem DİNÇ – Yaş: 19 – Giresun – Ferdi
Melek Diler KAYTAN – Yaş: 22 – Eskişehir – Kulüp: Eskişehir İşitme Engelliler Spor Kulübü
Halit SÖNMEZ – Yaş: 19 – Kütahya – Kulüp: Kütahya Tavşanlı Sağır ve Dilsizler Spor Kulübü
Özlem BOLAT – Yaş: 24 – İstanbul/Avcılar – Ferdi
Enes ALAGAŞ – Yaş: 26 – İstanbul – Kulüp: İstanbul Aksaray İşitme Engelliler Spor Kulübü

Bisiklet sporuna ilgi duyan , seven ve destek verebilecek ve katılmak isteyen tüm işitme engelli kardeşlerimizin / arkadaşlarımızın ilgi ve desteklerini bekliyoruz.

Biz kimseden çok iyi bisikletçi olmasını beklemiyoruz. En büyük amacımız Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu nunda " Bisiklet " branşının açılmasına katkı sağlamak istiyoruz.

Bir video paylaşmak istiyorum. İnşallah bu çalışmaları ülkemizde de olacağına inanıyorum.

Video link: http://www.youtube.com/watch?v=E84xvPHzmyE&feature=player_embedded

İşaret dilinin Türkçesi ve açıklanışı :

Merhaba adım Paul Wood. ABD işitme engelliler bisiklet federasyonu tarafından dağ ve düz yol bisiklet biniciliği için milli baş koç (antrenör) seçildim. Bunun için çok heyecanlıyım zira bisiklet yarışlarında 22 yıllık tecrübem var. 2 kez dünya işitme engelliler bisiklet şampiyonası ve 6 kez Deaflympics şampiyonasına katıldım. Ulusal şampiyonluğu kazandım.

Bisiklet kariyerim boyunca bir hayli tecrübe kazandım ve bunu başkalarıyla paylaşmak en büyük hedefim diyebilirim. Ayrıca maalesef bisiklet sürücüleri arasında bilinçlilik seviyesi çok düşük ve ben bunu yükseltmek istiyorum. Hiçbir işitme engelli bisiklet sporcusunun Deaflympic ve dünya şampiyonası gibi yarışma fırsatları konusunda bilgisiz kalmasını istemem. Hepsinin bu fırsatlardan haberdar olmalarını istiyorum, katılmak isteselerde istemeselerde.

Bunu başarmak için internet üzerinden videolar aracılığıyla bilgi aktarımı ve paylaşımı gerekiyor. Tabii ki koç olarak bir başka sorumluluğumda potansiyel işitme engelli yarışmacılara odaklanıp onlara kendilerini nasıl eğitmeleri ve nasıl etkili yarışmaları gerektiği konusunda ipucları ve tavsiyeler vermektir. Onlarla aramızda güçlü bir iletişimin oluşmasını isitiyorum. Birinci hedefimiz dünya şampiyonasına ve Deaflympic’e eğlenmek için değil, madalyalar kazanmak için gitmektir.

Benim için önemli olan bir diğer nokta ise yarışan bisikletçilere motivasyon vermek, onları tutkulu hale getirmektir. Bunu sağlamanın en garanti yolu ise onların bu etkinlik ve yarışmalardan haberdar olduklarından emin olmaktır. Yapmam gereken en önemli şeylerden biride onlara nasıl kazanacaklarını öğretmektir. Bir kere kazanmanın tadına varınca bir bisikletçi buna bağımlı olur ve hep daha fazlasını ister. Tüm mesele güven aşılamaktır. Bunu yapmak için viziyonum daha çok video paylaşımlarıyla nasıl ustaca yarışmak gerektiği konusunda tavsiyeler ve ipuçları vermek olacak.

İhtiyaç duyduğunuz herhangi bir bilgiye ulaşmak için benimle iletişime geçmekten lütfen çekinmeyin (e-posta ve videotelefon aracılığıyla bana ulaşabilirisiniz). Ben iletişimde karşıma çıkan engeller yüzünden işitme engelli bir bisikletçiyken bir çok engeller ve hayal kırıklıkları yaşadım. Bu engelleri aşmak için bisiklet klüplerine üye olarak ve yeni teknikler ve ipuçları öğrenmek için çekinmeden sorular sorarak çok çalışmam gerekmişti( doğru bisiklet ölçüleri, oturak yüksekliği vb. konularda).

Ben tüm bu tecrübeleri ve bilgileri zor bir şekilde öğrenmek zorunda kaldım. Şimdi amacım tüm bildiklerimi paylaşarak sizin daha kolay bir yoldan öğrenmenizi sağlamak. Sizlerle birlikte çalışmak, sizleri motive etmek ve cesaretlendirmek için can atıyorum.

isitme engelliler icin birseyler yapmak kutlarim sizi MUSTFA ATIK
bende isitme engelliyim bisiklet pinmeyi cok severdim iyi de kullanirdim bisikleti koklear implant belasiyle ugrastiktan beridir basdonmesi denge sorunlari var
size yazmam kulak ameliyati olanlarin deglendirilmesini eger denge sorunu varsa onlar bisiklete binmemelerini tavsiye ediyorum
denge olmadan bisiklete binmek tehlikeli oluyor

Neden %55 ve üzeri şartı aranıyor? bunu anlamadım? bende işitme engelliyim ve bisiklet sürmek benim ayrı bir hobimdir. çok severim. Lakin kaybım %42 dir. Yani amaç birleşmek ve bir şeyler öğrenmekse bu kayıp barajı koymaları biraz sakıncalı gibime geldi... Tabiki şahsi görüşümdür; birilerini incitdiysem affola...

Merhaba Şukufe hanım. Koklear implant ve denge sorunu olan arkadaşlara dikkat ve hassasiyet gösteriyoruz. Allah kolaylık versin. Yine aynen sizin belirttiğiniz gibi denge sorunu olan bir bayanla tanıştım. Kendisi 3 tekerlekli bisiklete biniyor. Çok takdir ettim. Sizlere de tavsiye ederim. İlginiz için çok teşekkür ederim.

LORD_55100;
Merhabalar Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu bünyesinde herhangi bir branşta sporcu olmak istiyorsanız en az yüzde 55 işitme kaybı raporu arıyorlar. Bu benim elimde olan birşey değil. İlginize teşekkür ederim. Biz bütün işitme engellilere kucak açıyoruz.

Lakin benim raporda gözüken işitme engelim yüzde 46 olarak gözüküyor. Ben 10 yıl önce yaşadığım talihsiz bir olay sonucu kulaklarım işitmesini kaybetti. 8 yıldır çift işitme cihazı kullanıyorum. 8 Yıldır üniversiteyi kazandığım yıldan bugüne spora başlamıştım ve bir hayli ilerlettim. Profesyonel bisiklet yarışçısıyım.

80 li yıllardan beri Avrupa da ve olimpiyatlarda işitme engelliler bisiklet yarışları ve organizasyonları yapılıyor. Fakat ülkemizde branşı dahi yok. Bizde bu eksikliğe çözüm olabilmek ve işitme engelli arkadaşlarımıza gelecek nesillere bir yatırım bırakmak düşüncesiyle bu çalışmalara el attık.

Ben doğuştan ve ailem işitme engelliyiz ve bende katılmak istiyorum

Kadir KUŞ - 21 - Niğde - Kulüp: Niğde İşitme Engelliler Spor Kulübü.

Ama ben memur çalışmaktayım nasıl izin alır?

Merhabalar , 7 gün 24 saat antreman olmayacaktır. Bu yüzden kafanız rahat olsun. Hafta sonları düzenli çalışsanız bu bile sizin için faydalı olacaktır. Eğerki milli takım seçmelerinde kendinizi gösterir başarılı olursanız kampa gitmeniz gerekirse federasyon çalıştığınız kuruma gerekli yazıyı yollar ve izinli sayılırsınız. Aynı zamanda maaşınızı her zamanki gibi almaya devam edersiniz. Herhangi bir eksilme olmaz. Bu da milli sporcu olmanın faydaları :)

Sizi not alıyorum. İlginize teşekkür ederim.

Listemize son eklenenler :

İbrahim UZUN – Yaş: 26 – İstanbul – Kulüp: İstanbul Beyoğlu İşitme Engelliler Spor Kulübü
Emre Fırat YALÇIN – Yaş: 20 – İstanbul – Kulüp: İstanbul Beyoğlu İşitme Engelliler Spor Kulübü
Kadir KUŞ – Yaş: 21 – Niğde – Kulüp: Niğde İşitme Engelliler Spor Kulübü

1. Buse YÖRÜKOĞLU – Yaş: 18 – İzmir – Kulüp: İzmir İşitme Engelliler Spor Kulübü
  2. Şebnem ÇOLAK – Yaş: 21 – İzmir – İzmir İşitme Engelliler Spor Kulübü
  3. Selim FIRAT – Yaş: 20 – Düzce – Zonguldak İşitme Engelliler Spor Kulübü
  4. Bingül UTSUKARCI – Yaş: 45 – İzmir – İzmir İşitme Engelliler Spor Kulübü

Dünya Engelliler Günü kapsamında İşitme Engelli Öğrencilerle Pedallıyoruz

3 Aralık Cumartesi günü saat 12:00 de Güven Park ta ( ANKARA ) toplanılacaktır .

İşitme Engelliler Okulundan yatılı 70 öğrenci Ankara- Güvenpark' ta Dünya Engelliler günü için etkinlik düzenliyor. Bu etkinliği bir kolu olarak işitme engelli kardeşlerimiz ile birlikte güzel bir bisiklet turu düzenledik. Tüm bisikletçiler davetlidir...

Delta Bisiklet sponsorluğunda 30' a yakın bisikleti ücretsiz olarak kiralandı.

70 kişilik öğrenci grubunda herkes bisiklete binmeyi bilmediği için yalnızca bilenler tura eşlik edecekler. O gün binmek istemeyen hiç bir öğrenciye baskı yapılmamasına özen gösterelim.

Tur trafikte gerçekleşeceği için yapılacak tüm uyarılar işitme engelli kardeşlerimizin güvenliği içindir, kimse alınıp, gücenmesin. Kaan Çetin, Alp Aydos ve Pelin Aksoy öncü, artçı ve yancı olarak görev yapacaktır, ihtiyaç durumunda katılımcılardan yardım istenecektir.

Rotamız Güvenparktan hareket Kuğulu park kavşağından U dönerek Hitit Güneşi Heykelinden dönerek Güvenpark' a ulaşıyoruz.

1. Esma KUTLU – Yaş: 20 – İzmir – Kulüp: İzmir İşitme Engelliler Spor Kulübü
  2. Fevzi Umur ÇETİNDAŞ – Yaş: 17 – Ankara – Kulüp: Ankara İşitme Engelliler Spor Kulübü
  3. Merve SAĞIROĞLU – Yaş: 18 – İzmir – Kulüp: İzmir İşitme Engelliler Spor Kulübü
  4. Duygu BAYGUTALP – Yaş: 18 – İzmir – Kulüp: İzmir İşitme Engelliler Spor Kulübü
  5. Pınar ŞEN – Yaş: 24 – İzmir – Kulüp: İzmir İşitme Engelliler Spor Kulübü
  6. Nazlı MALKOÇ – Yaş: 19 – İzmir – Kulüp: İzmir İşitme Engelliler Spor Kulübü
  7. Merve GÖKDOĞAN – Yaş: 20 – İzmir – Kulüp: İzmir İşitme Engelliler Spor Kulübü
  8. Mustafa ASLAN – Yaş: 22 – İstanbul – Kulüp: İstanbul Aksaray İşitme Engelliler Spor Kulübü
  9. Ömer OTAMIŞ – Yaş: 19 – Denizli – Kulüp: Denizli İşitme Engelliler Spor Kulübü
  10. Musa YAMAÇOĞLU – Yaş: 25 – İzmir – Kulüp: İzmir İşitme Engelliler Spor Kulübü
  11. İshak SALTAS – Yaş: 20 – İstanbul – Ferdi

[SIZE=3][FONT=arial][SIZE=2]Şu anda 14 bayan ve 29 erkek , toplam 43 kişinin katılımı olan Bölgesel İşitme Engelli Bisiklet Takımları hızla büyümeye devam ediyor. Çok yakın bir zamanda somut adımların atılması için evrak hazırlıklarına başlayacağız. İlgi ve desteklerinizi bekliyoruz ...[/SIZE][/FONT][/SIZE]

Maşallah :) Canım kardeşim,sen bu işe azmetmisin :) ve bu uğraşlarının meyvelerini er veya geç toplayacaksın.Seni burdada mücadele içinde görmek çokk güzel :)

keşke genç olsaydımda katılabilseydim :) Hem genç değilim hemde bisiklet hevesim yok :) ama çokda imreniyorum :) Not: Profil resmimden tanırsın beni sen :)

...ansızın...;

Evet tanıdım :) Öncelikle tekrar sizlere teşekkür etmek isterim. Bisiklet sporunun ve engelli yaşamının bende ayrı bir yeri vardır. Ben reklam yapmayı hiç sevmem ama bunu bilmenizi istedim. Size kişisel web sitemin linkini vereceğim. Oradan hayatımı okursanız benim için nasıl bir anlam ifade ettiğini daha iyi anlayacaksınız. Anlayacaksınız çünkü sizde bir evlat annesisiniz. İnşallah amacımıza ulaşırız.

...:: Mustafa nder ATK ::...

Listemize son eklenen kişilerle birlikte toplam 51 kişi olduk.

Ahmet TÜRKMEN – Yaş: 19 – Muğla – Kulüp: Muğla Ortaca İşitme Engelliler Spor Kulübü
Uğur UZEL – Yaş: 20 – İstanbul – Kulüp: İstanbul Sessizler Spor Kulübü
Dilara CEBE – Yaş: 18 – İstanbul – Kulüp: İstanbul Sessizler Spor Kulübü
Orhan ÖZTÜRKMEN – Yaş: 22 – Bursa – Kulüp: Bursa İşitme Engelliler Spor Kulübü
Salih İNCEDERE – Yaş: 22 – İstanbul – Ferdi
Aydın HEYBELİ – Yaş: 23 – İstanbul/Üsküdar – Kulüp: Üsküdar Kızkulesi İşitme Eng. Derneği
Coşkun BAYRAKTAR – Yaş: 23 – Bursa – Kulüp: Bursa İşitme Engelliler Spor Kulübü
Özgül URHAN – Yaş: 23 – İzmir – Kulüp: İzmir İşitme Engelliler Spor Kulübü
İlyas Hakkı KAVALCI – Yaş: 23 – Eskişehir – Kulüp: Eskişehir İşitme Engelliler Spor Kulübü

Weetbeck isimli Kadir KUŞ arkadaşım , özel mesaj attım ama sanırım ulaşmadı. İletişim bilgilerini bana ulaştırırsan sevinirim. Telefon numarası ve mail adresi. En kısa zamanda lütfen. Sevgiler.

Sseslerini duyurdular

Kemal Yurtbilir İşitme Engelliler Meslek Lisesi’nden 57 yatılı öğrenci, Güvenpark’ta bisiklet turu yaptı. Hatice Çankır, “Öğrencileri-mizin sesi yok ama bu şekilde seslerini duyurmaya çalışacağız” dedi.

İŞİTME engelli öğrenciler Toplam Kalite Yönetim (TKY) programı kapsamında 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla hazırlanan bisiklet sürme programına katıldı. Okul öğretmenlerinin ve Perşembe Akşamı Bisikletçilerinin desteğiyle gerçekleşen etkinlikte, öğrenciler bisiklete binmenin zevkini yaşadılar.

Öğrenciler, programın açılışında, öğretmenlerinin yönlendirmesiyle işaret dilinde İstiklal Marşı’nı okudular.

Birlikteyiz mesajı

Gençlerin bisikletle heveslerini gidermeyi amaçladıklarını belirten Üretim Teknolojileri Bölümü öğretmeni Hatice Çankır, “Öğrencilerimizin sesi yok ama bu şekilde seslerini duyurmaya çalışacağız. Bu etkinlik sayesinde engelli öğrencilerimizle birlikte olduğumuzu göstermek istedik” diye konuştu.

Etkinliğin gerçekleşmesinde desteği olan İşitme Engelliler Bisiklet Topluluğu’nun kurucusu aynı zamanda kendisi de işitme engelli olan Mustafa Önder Atik’in, İşitme Engelliler SporFederasyonunun kurulması için sanal ortamda çalışmalar yürüttüğü belirtildi[FONT=Verdana].
[/FONT]

İşitme Engelliler Bisiklet Topluluğu olarak İşitme Engelli Bölgesel Bisiklet Takımlarına katılmak için başvuran kişi sayısı 85 olmuştur. Şimdi arkadaşlarımızdan imzalı dilekçe topluyoruz. Nasipse Ocak veya Şubat ayında federasyonla görüşmek için Ankara'ya gideceğim. İlgi ve destekleriniz için teşekkür ederim.

Son katılanlar:

1. Dila BÜYÜKAVCI – Yaş: 14 – İzmir – Kulüp: İzmir İşitme Engelliler Spor Kulübü
  2. Hikmet TEMİZYÜREK – Yaş: 24 – Kayseri – Kulüp: Kayseri Deniz İşitme Eng. G. ve Spor Kulübü
  3. Derya DEDEOĞLU – Yaş: 15 – İstanbul – Kulüp: İstanbul Sessizler Spor Kulübü
  4. Murat AYAN – Yaş: 22 – İstanbul/Gaziosmanpaşa – Kulüp: Zonguldak İşitme Eng. Spor Kulübü
  5. Emmar SAĞIROĞLU – Yaş: 24 – İzmir – Kulüp: İzmir İşitme Engelliler Spor Kulübü
  6. İsa COŞKUN – Yaş. 37 – Eskişehir - Ferdi
  7. Taner DEMİRCİ – Yaş: 19 – Adana – Kulüp: Adana İşitme Engelliler Spor Kulübü
  8. Aykut KAHVECİ – Yaş: 26 – Bursa – Kulüp: Bursa İşitme Engelliler Spor Kulübü
  9. Asutay MUTLU – Yaş: 20 – İzmir – Kulüp: İzmir İşitme Engelliler Spor Kulübü
  10. Erhan DÜZGÜN – Yaş: 22 – Amasya – Kulüp: Amasya Lokman Hekim İşitme Eng. Spor Kulübü
  11. Özgür GEDİKLİ – Yaş: 18 – İstanbul – Kulüp: İstanbul Sessizler Spor Kulübü
  12. Gizem SEZGİN – Yaş: 17 – Bursa – Kulüp: Bursa Yıldırım İşitme Engelliler Spor Kulübü
  13. Cansu YANIK – Yaş: 20 – Bursa – Kulüp: Bursa Yıldırım İşitme Engelliler Spor Kulübü
  14. Mehmet Berk BÜYÜKAVCI – Yaş: 13 – İzmir – Kulüp: İzmir İşitme Engelliler Spor Kulübü
  15. Aykut KARABULUT – Yaş: 18 – İstanbul – Kulüp: İstanbul Sessizler Spor Kulübü
  16. Mehmet ŞİRİN – Yaş: 23 – Isparta – Kulüp: Isparta İşitme Engelliler Spor Kulübü
  17. Türkay YATBAZ – Yaş: 38 – İzmir – Kulüp: İzmir İşitme Engelliler Spor Kulübü
  18. Selin Meryem İLHAN – Yaş: 18 – İstanbul/Avcılar – Kulüp: İstanbul Sessizler Spor Kulübü
  19. Uğur İlker YAVUZSOY – Yaş: 32 – Eskişehir – Kulüp: Eskişehir İşitme Engelliler Spor Kulübü
  20. Burak KAHRAMAN – Yaş: 25 – Eskişehir – Kulüp: Eskişehir Engelliler Spor Kulübü
  21. Muammer ES – Yaş: 22 – Tekirdağ – Kulüp: Çorlu İşitme Engelliler Spor Kulübü
  22. Ömer Faruk SEZER – Yaş: 27 – Ankara – Ferdi
  23. Betül TUTUK – Yaş: 24 – İzmir – Ferdi
  24. Fatih ÖZDEMİR – Yaş: 21 – Bursa – Kulüp: Sefaköy İşitme Engelliler Spor Kulübü
  25. Polat ÇELİK – Yaş: 27 – Isparta – Kulüp: Isparta İşitme Engelliler Spor Kulübü
  26. Nilay TÜTER – Yaş: 20 – İstanbul – Ferdi
  27. Büşra GÖKÇE – Yaş: 20 – Eskişehir – Kulüp: Eskişehir İşitme Engelliler Spor Kulübü
  28. Samet SAKARYA – Yaş: 25 – Bursa – Kulüp: Bursa İşitme Engelliler Spor Kulübü
  29. Bünyamin IŞIK – Yaş: 28 – Bursa – Kulüp: Bursa İşitme Engelliler Spor Kulübü
  30. Bora DEĞİRMENCİOĞLU – Yaş: 14 – İzmir/Bornova – Ferdi
  31. Gülşah SEMERCİ – Yaş: 20 – Eskişehir – Kulüp: Eskişehir İşitme Engelliler Spor Kulübü
  32. Ahmet GENÇ – Yaş: 22 – Trabzon – Kulüp: Trabzon İşitme Engelliler Spor Kulübü
  33. Muhammed SELÇUK – Yaş: 26 – Isparta – Kulüp: Isparta İşitme Engelliler Spor Kulübü
  34. Hakan ÇOBAN – Yaş: 18 – Bursa – Kulüp: İzmir İşitme Engelliler Spor Kulübü
  35. Haydar SELVİ – Yaş: 30 – Eskişehir – Kulüp: Eskişehir İşitme Engelliler Spor Kulübü
Bir video paylaşmak istiyorum. İnşallah bu çalışmaları ülkemizde de olacağına inanıyorum.

İşaret dilinin Türkçesi ve açıklanışı :

Merhaba adım Paul Wood. ABD işitme engelliler bisiklet federasyonu tarafından dağ ve düz yol bisiklet biniciliği için milli baş koç (antrenör) seçildim. Bunun için çok heyecanlıyım zira bisiklet yarışlarında 22 yıllık tecrübem var. 2 kez dünya işitme engelliler bisiklet şampiyonası ve 6 kez Deaflympics şampiyonasına katıldım. Ulusal şampiyonluğu kazandım.

Bisiklet kariyerim boyunca bir hayli tecrübe kazandım ve bunu başkalarıyla paylaşmak en büyük hedefim diyebilirim. Ayrıca maalesef bisiklet sürücüleri arasında bilinçlilik seviyesi çok düşük ve ben bunu yükseltmek istiyorum. Hiçbir işitme engelli bisiklet sporcusunun Deaflympic ve dünya şampiyonası gibi yarışma fırsatları konusunda bilgisiz kalmasını istemem. Hepsinin bu fırsatlardan haberdar olmalarını istiyorum, katılmak isteselerde istemeselerde.

Bunu başarmak için internet üzerinden videolar aracılığıyla bilgi aktarımı ve paylaşımı gerekiyor. Tabii ki koç olarak bir başka sorumluluğumda potansiyel işitme engelli yarışmacılara odaklanıp onlara kendilerini nasıl eğitmeleri ve nasıl etkili yarışmaları gerektiği konusunda ipucları ve tavsiyeler vermektir. Onlarla aramızda güçlü bir iletişimin oluşmasını isitiyorum. Birinci hedefimiz dünya şampiyonasına ve Deaflympic’e eğlenmek için değil, madalyalar kazanmak için gitmektir.

Benim için önemli olan bir diğer nokta ise yarışan bisikletçilere motivasyon vermek, onları tutkulu hale getirmektir. Bunu sağlamanın en garanti yolu ise onların bu etkinlik ve yarışmalardan haberdar olduklarından emin olmaktır. Yapmam gereken en önemli şeylerden biride onlara nasıl kazanacaklarını öğretmektir. Bir kere kazanmanın tadına varınca bir bisikletçi buna bağımlı olur ve hep daha fazlasını ister. Tüm mesele güven aşılamaktır. Bunu yapmak için viziyonum daha çok video paylaşımlarıyla nasıl ustaca yarışmak gerektiği konusunda tavsiyeler ve ipuçları vermek olacak.

İhtiyaç duyduğunuz herhangi bir bilgiye ulaşmak için benimle iletişime geçmekten lütfen çekinmeyin (e-posta ve videotelefon aracılığıyla bana ulaşabilirisiniz). Ben iletişimde karşıma çıkan engeller yüzünden işitme engelli bir bisikletçiyken bir çok engeller ve hayal kırıklıkları yaşadım. Bu engelleri aşmak için bisiklet klüplerine üye olarak ve yeni teknikler ve ipuçları öğrenmek için çekinmeden sorular sorarak çok çalışmam gerekmişti( doğru bisiklet ölçüleri, oturak yüksekliği vb. konularda).

Ben tüm bu tecrübeleri ve bilgileri zor bir şekilde öğrenmek zorunda kaldım. Şimdi amacım tüm bildiklerimi paylaşarak sizin daha kolay bir yoldan öğrenmenizi sağlamak. Sizlerle birlikte çalışmak, sizleri motive etmek ve cesaretlendirmek için can atıyorum.

1980 li yıllardan beri Avrupa'da ve Olimpiyatlarda işitme engelliler bisiklet yarışları ve organizasyonları yapılıyor ve çok büyük çalışmalar gerçekleştiriliyor. Fakat malesef ülkemizde Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu bünyesinde " BİSİKLET " branşı dahi yok.

Son yıllarda atağa geçen bisiklet sporu görme engelliler ve bedensel engelliler bisiklet takımları kurulmuş ve paralimpik olimpiyatlarına hazırlıklar yapılıyor ve ileriye dönük yatırımlar yapılıyor. Fakat hala daha bizlerin çırpınışları dışında Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonunun bu konuda herhangi bir adım atmaması düşündürücü.

Bizlerde bu vesileyle işitme engellilerin sesi olmaya , onlara liderlik ve rehberlik yapmaya çalışıyor ve Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu bünyesinde bisiklet branşının açılmasına katkı sağlamak için uğraşıyoruz.

Çalışmalarımıza destek verenler:

Nilgül ERTEKİN –
İşitme Engelliler Spor Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi

Ercüment TANRIVERDİ
Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyonu Başkanı

Serkan URAL
Türkiye Sağırlar Federasyonu İstanbul Baş Temsilcisi , Kadıköy Anadolu Sağırlar Derneği ve Spor Kulübü Asbaşkanı

Tuzla Rotary İlköğretim Okulu
İstanbul

Maltepe Belediyesi
İstanbul

TİV Türkiye İşitme engelliler Vakfı

Erdal SELİMOĞLU
Eski Bolu Gençlik ve Spor İl müdürü.. ( Halen GSGM Ankara)

Kazım YILMAZ
Kırıkkale GSİM Şube Müdürü

Atilla ÇELİKTÜRK – Karate Milli Takım Antrenörü

Muzaffer ILICAK
Beyazkuşak.com Medya - Gazete ve Dergi sahibi
Kenan AYDIN
Uluslararası Karate Federasyonu Kurucularından

Prof. Dr. Yusuf KEMALOĞLU
Gazi Üniversitesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Başkanı

Pınar Yaprak KEMALOĞLU
Gazi Üniversitesi Spor Yönetim Bilimleri Uzmanı

Banu TÜRKUĞUR ŞAHİN
Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyonu İşaret Dili Tercümanı

Nermin MERDANOĞLU
TRT de yıllardır işaret dili tercümanlığı yapan spiker

Köksal AYDOĞDU

İşitme engelli dernekler ve spor kulüpleri ...

2010 Kasım ayında tek başıma çıktığım bu yolda duyurularımızı gören Nilgül ERTEKİN hanımın bizlere ithafen yazmış olduğu köşe yazısı

Çırpınıyor Karadeniz ( Köşe yazısından aynen aktarılmıştır )
15.12.2010​

“Beni ben yapan ; gönlümde yatanlar değil , ortaya çıkartıp yapmaya çalıştıklarımdır .

1987 Samsun-Bafralı o bir Karadenizli. Çalışkan ,hırslı ve tutkulu…, o bir öğretmen çocuğu , o bir sanatçı 5 yıl Tiyatro yapmış , şiir dalında derecesi var ,Müzikte Org ve flütü başarı ile çalıyor… o bir öğrenci.. Lise hazırlık sınıfında okul bahçesinde arkadaşları ile basketbol oynarken , geleceğin gençlerini terbiye etmeye kalkışan işgüzar bir Polis memuruna , Kendini okulun öğrencisi olduğuna inandıramayınca , aniden ensesine yediği darbe ile İşitme engelli kategorisine terfi eden Mustafa Önder Atik…. diyor yukarıdaki sözleri....

Gözlerini zorlu bir hayata , hastanede açtıktan sonra sanatla , sporla , müzikle , Takdir ve Teşekkürlerle nişanlanmış öğrencilik yıllarıyla dolu hayatı bir anda kararmış , dersler alabora olmuş , arkadaşları ondan uzaklaşmış , çevrenin acıma duygularından daha çok ailesi ile yaşadığı problemlerle buluğ çağında kimseye güveninin , itimadının kalmadığı zor günlerinde tek dostu kitaplar olmuştu..

Zamanla hayata tekrar sarılmaya başladığı bir sırada , Sessiz dünyasında bir kitap ona şöyle diyordu…

“ Ulaşabileceğiniz , yapabileceğiniz çok basit ama çokta zor olmayacak bir hedef belirleyin . Sizin sınırlarınızı sizden başka kimse bilemez. “

Çok düşündü …Ne yapabilirim……

Bir gün , dertlerinden bir kenarda unuttuğu eski bisikletini gördü ve içinden bir ses yankılandı…

BAŞARACAĞIM … YAPABİLİRİM….

İlk iş İnternetten araştırdı , inceledi Bisiklet hakkında öğrenebileceği her şeyi buldu.. Tek öğretmen maaşı ile idare edilen bir evde nasıl yeni bir bisikleti olacaktı…. Babası , Mustafa nın isteğini kırmamak , onu derslerinede teşvik etmek için "Başarılı ol sana bisiklet alacağım " diyerek yapamayacağı sözleri verdi….Başka ne yapabilirdi ki.....

Mustafa , ailesinden habersiz servise binmedi , Okula yürüyerek gitti… harçlıklarını harcamadı… yemedi ,içmedi eğlenmeye gitmedi….. Hafta sonları dershane ,Lise mezuniyet sınavları , ÖSS Sınavının yanı sıra aklına koyduğu bisiklete sonunda sahip oldu….

Sonuca bakarsak = % 60 çift cihazlı işitme engelli , Takdirle Lise mezuniyeti , ÖSS 318.429 Puanla Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ve bir Bisiklet…

Kısa sürede Karadeniz insanına yakışan bir azim ve hırsla bisiklet çalışmalarına başladı. O yıllarda Lance Armstong kanseri yenmiş ve Bisiklet Şampiyonu olmuştu. Başarılı bisikletçiyi kendine idol almıştı… Maddi- Manevi arkasına baktığında neleri aşıp gelmişti bu güne… Bende yapacağım başaracağım diye kendine söz verdi..

3-5 yarıştan sonra başarılar arka arkaya geldi ..Engelli olarak Engelsiz sporcularla yarıştı . Başarmıştı….Kaç engelli bunu tek başına başarabiliyor ….

Yıl 2010 Üniversite son sınıf öğrencisi Mustafa Önder Atik Cihazlarını takmadığında iletişimi kesiliyor… Hız ve taktiğin önemi büyük olan , Bisiklet sporunda rakiplerle yarışmakla kalmıyor, engellerle de yarışıyordu… Bu engelleri ortadan kaldırmak ve daha başarılı olmak , kendi gibi diğer İşitme engelli Bisikletçilerle , bilgisini , deneyimini ve enerjisini paylaşmak ,Bayrağını uluslararası platformlarda göndere yükseltmek için İşitme Engelliler Federasyonunda Bisiklet branşının açılmasını istiyordu….

Karadenizin bağrında doğmuş , büyümüş Hayatı boyunca mücadeleler vermiş öğretmen adayı , İşitme Engelli genç sporcu Mustafa nın bu konudaki çabaları çırpınışlara dönüşmüştü artık….

Karadenizin sert ve koyu lacivert dalgaları gibi kabarıyor , tüm hızıyla kayalıklarda patlayıp hızını alamayarak yükseliyor, yükseliyor ve bembeyaz su damlacıkları olarak tekrar Karadenizin sularına gömülüyordu….Yılmadan geri çekilip daha büyük dalgalar yaratmaya çalışıyordu… ÇIRPINIYOR KARADENİZ….

İşitme Engelliler Spor Federasyonu Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Ankara Ulus İş Hanı A Blok Binasında , Federasyon Başkanı Sn. Oktay Aktaş Çalışkan ve duyarlı bir başkan… Karadenizden gelen çırpınışları duyuyor musunuz değerli başkanım….. Lütfen duyun bu sesleri….

Edindiğimiz bilgilere göre 15 kişi olun iletelim Başkana ve faaliyete geçilsin denilmiş….Şu anda 20 kişiler ..Öğrenci Mustafa nasıl ulaşsın Ankara ya….Yazıyor çiziyor gönderiyor.. Çırpınıyor Karadeniz…

İşitme Engelli Spor Federasyonu Başkanı Sn Oktay Aktaş size sesleniyoruz.. Duyun sesimizi ve açın Bisiklet branşını… Duymuşsunuzdur Görme Engelliler Bisiklet branşı açıldı… halen eğitim kampı yapılıyor… Yetişmiş işitme engelli sporcularsa sizden Müjde bekliyor….

Değerli Beyaz Kuşak Mücadele Sporları okuyucuları…
Çevrenizdeki engelli arkadaş , dost ve kardeşlerimizi spora yönlendirelim… Onları sporla topluma kaynaştıralım. Mustafa Önder Atik tek başına başarmaya çalışıyor.. Engelleri yok etmek için , onun gibi engelli gençlere ihtiyacımız var... Onlara destek olalım..

“ Üretilen fikirler , yapılan olağanüstü çabalar ve özveriler ; arkasında yeterli destek , güven ve iyi bir ekibi bulamasa sararan bir yaprak gibi dalından düşer ve kuruyup yok olmaya mahkum olur .“

Mustafa Önder Atik'ler kurumasın ve yok olmasın ….

Nilgül Ertekin

Judo 3.Dan

Orjinal link: Nilgl ERTEKN rpnyor Karadeniz

29.04.2011 tarihinde " Toplumda işitme engelliler adına farkındalık yaratmak " amacıyla organizatörlüğü bana ait olan " İşiten Yürekler " panelini düzenledik.

2311.225487_5F00_10150173393620848_5F00_608595847_5F00_7192308_5F00_2720138_5F00_n.jpg

11.09.2011 tarihinde Engelsiz Karadeniz Bisiklet Turu'nda İstanbuldan / Samsun Bafra'ya 878 km pedal çeviren ilk işitme engelli TÜRK Bisikletçi oldum. Bu tur sayesinde " İşitme Engelliler Bisiklet Topluluğu " olarak sesimizi duyurma fırsatımız oldu.

8640.1.jpg
7652.2.jpg
5023.3.jpg

Cihan Haber Ajansı'yla yapmış olduğumuz röportajımız

Yaşanan sorunlar nedeniyle Samsun / Bafra da bitirilen tur 878 km de kaldı. Eğerki bahar aylarında sponsor ayarlayabilirsek ve destek bulabilirsek Artvin / Hopa ya kadar gidip turu 1400 km ye tamamlayıp Karadenizi Pedallayarak Geçen İlk İşitme Engelli Türk Bisikletçi olarak bu başarıya imza atmak istiyorum.

21 - 23 Ekim 2011 tarihlerinde Ankara Gazi Üniversitesi Uluslararası Sign5 Konferansına idol olarak davet edildim. Konferansın amacı bütün dünyadaki saygın bireyler , kurum ve kuruluşların katılım gösterdiği uluslararası işaret dilini geliştirme programıdır.

5556.296591_5F00_10150335430180848_5F00_608595847_5F00_8426875_5F00_133901042_5F00_n.jpg

Sign5 Konferansında Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyonu başkanı sayın Ercüment TANRIVERDİ nin özel olarak desteklerini talep ettim ve " İşitme Engelliler Bisiklet Topluluğu " olarak çalışmalarımız hakkında bilgi verdim.

Yeni Projelerimiz:

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu bünyesinde bisiklet branşı açıldıktan sonra , gerekli ilgi ve desteği bulabilirsek 2 önemli projeyi hayata geçirme düşüncemiz var.

1. Bir grup işitme engelli ( 5 veya 8 kişi ) İstanbuldan Ankaraya ( Meclise veya Çankaya Köşküne ) pedal çevirecekler. Ve meclis başkanıyla veya cumhurbaşkanıyla veya başbakanla özel randevu alıp 550 km pedal çeviren işitme engelliler , hem ziyaret edeceğimiz kişiyi makamında ziyaret edeceğiz hemde asıl pedal çevirmemizin bir anlamı olacak. Bir mektup vereceğiz.

O mektupta neler mi olacak. İşaret dilinin geliştirilmesi , işitme engellilerin sağlık / eğitim / sportif alanlarda yapılabilecek düzenlemeler çalışmalar , televizyonlarda alt yazı gibi bu örnekleri çoğaltabiliriz. Kısacası işitme engellilerin hayatına bir fark katmak amacıyla taleplerimizi ileten bir mektup vereceğiz.

2.
Eğerki o günleri görebilirsek 2012 yaz tatilinde ( federasyon bisiklet branşını hala daha açmazsa eğer ) İstanbulda Çekmeköy ormanında veya Belgrad ormanında işitme engelliler dağ bisikleti yarışı düzenleme düşüncem var. İnsanlarla , belediyelerle , bisiklet firmalarıyla , işitme engelli dernek ve kurum kuruluşlarla görüşüp sponsor tarzı destekler bulup bu projeyi gerçekleştirme düşüncem var. Eğer ki bunu da gerçekleştirirsem TÜRKİYEDE İLK DEFA İŞİTME ENGELLİLER BİSİKLET YARIŞI YAPMIŞ OLACAKLAR.

Şimdilik son durum itibariyle çalışmalarımız devam ediyor.

Temennimiz en kısa zamanda Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu bünyesinde bisiklet branşının açılmasıdır.

İlgi ve destekleriniz için teşekkür ederim.

Tarihte bugün

TÜRKİYE 'de yaşayan işitme engellilerin ülkemizde ve uluslararası organizasyonlarda " Bisiklet " sporu yapabilmeleri için onları yönlendirmek , bilgilendirmek ve bu konuda rehberlik yapmak için kurulmuş olan " İşitme Engelliler Bisiklet Topluluğu / Turkey Deaf Cycling Community " nun kuruluşunun 3. yıl dönümüdür ...

(8 Kasım 2010)

Üst Alt