Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliler için artık daha yüksek rapor ve 2. derece vergi indirimi veriliyor

officer

Aktif Üye
Konular
46
Reaksiyonlar
0
Bu yazı tamam bir işitme engelli arkadaşımızdan alıntıdır.

arkadaşlar yeni yönetmeliği galiba okumayan var benim size tavsiyem tekrar vergi indirimi icin vergi dairesine ve iş vereninize müracaat ediniz şayet işitme engelliler için özürlülük oranı %69 a yükseldi ben tekrar yaptım 2 derece olarak vergi indiriminden faydalanıyorum sizlerinde faydalanmasını arzu ederim çünkü emeklilikde vergi indirimi kaytınız yoksa zorlanacağınızı bilginize sunarım almış olduğum duyumlar bu sağlıcakla kalın

Bahsettiğin bu yönetmelik değişikliği hangisi?

Abi bende onu soruyorum zaten bu yazıyı zaten işitme engelli bir arkadaş tan alıntı yaptım..
Kanun değiştide haberimiz mi yok..

merhabalar,

Bu konu ile ilgili bir gelisme varmi ?

Ayrica bir konu hakkinda sorum olacak.

Ben bir sene once vergi indiriminden faydalanmak icin defterliga basvurup saglik raporu cikarmak icin basvurdum.Ancak rapor oranim %40 altinda geldi.%40 ustu raporu aldigim taktirde emeklilige hak kazanabiliyordum.

Simdi yeniden rapor almak icin basvurmak istiyorum.
Ancak su an calismiyorum.
Bundan sonra izleyecegim yol ne olmalidir ?
Ilk basvuru tarihinde calistigim icin tekrar basvurumda calisma sartim gereklimidir.
Yine once defterligami basvuru yapmam gerekiyor ?

Simdiden tesekkur ederim,saygilarimla...

Ismet Sahin

ilker;

bir kere cok sacma bir yazı olmus, her işitme engellinin işitme kaybı oranı aynı degildir...aynı olmayan kayıptan dolayı nasıl 2.derece vergi indirimi veriyor? zaten bu yazıyı yazanın bu konular hakkından pek bilgisi yokki paragrafın sonunda almıs oldugu duyumlardan bahsetmiş...

İşitme engellilere verilecek en yüksek rapor oranı %55 tir ve 3.derece vergi ind. hakkı kazanı ama bu arkadaş işitmeden dolayı %69 almış buda 2.derece vergi ind. hakkı olur yani daha az prim ve daha erken olur...

benim işyerinde çalışan işitme engelli biride ankara atatürk hastanesinden almış oldugu %69 luk oranı gördüm bende tabi şaşırdım aslında işitme yle ilgili bi takım kişilerde aynı sını anlatıyorlar yani oranlarda bi ilerleme vargibi tabi araştırmak lazım

arkadaşlar işitme engelliler için vergi hesaplandırmak db oranı veya yüzdesi ile bulunuyor.
mesela işitme kaybı % 95 diyelim.devlet hastanelerinde özel bir hsaplama yapıyorlar ve özür ve iş gücü kaybını buluyorlar.nasıl bir uygulamaysa artık bende anlamıyorum.
%100 e yakın işitme kaybım var neredeyse ama %40 iş gücü kaybını 1 puan fazlasıyla yakalayabildim.böyle bir uygulama yapılabilirmi bilmiyorum yazık ama burası türkiye.

romulus;
isitme engeliniz tek kulaktami yoksa iki kulakta brdenmi ?
raporu hangi hastaneden aldiniz ?

Selam arkadaşlar
benim sorunum da işitme ile ilgili,sol kulak total işitme kaybı var.. buna bağlı olarak askerlikten myuaf tutuldum. fakat işe girme aşamasında engel teşkil ediyor. yani işe giremiyorum kulağım yüzünden.. sol kulak tamamen duymuyo, yapılan abr (bera)testinde böyle bi sonuç çıktı.

http://www.engelliler.biz/forum/sag...amasi-halinde-hangi-oranda-rapor-verilir.html
bilgilendirirseniz çok sevinirim....

Bu konu hakkında herhangi bir yönetmelik açıklandımı acaba? Gerçekten %69'mu oldu sınıflandırma? Yani %30 civarı dereceye takılanlar bu arkadaşın bahsettiği yönetmelikte %40 barajınamı çıkmış sayılıyorlar?

ilker bey bu doğrumu yukarda yazılı olanklar.ozaman tek kulak işitme kaybı oranları nasıl olucakpaylaşalım arkadaşlar bizim haberimiz yok..

Yeni yönetmeliklerde en fazla işitme kaybı rapor oranı iki kulak sağırlığı için yüzde 52 tek kulak sağırlığı için yüzde 12 dir. 60 yaş ( yanlış hatırlamıyorsam ) ve üstü için bu oranlara %10 ilave edilir.

çamlıca kardeş yukardaki ilker beyin yazdıkları yanlış bilgimi hayret umutla bekliyoruz

#3 numaralı yorumu okursan anlarsın arkadaşım. İlker sadece alıntılamış, şu anda daha önce yazdığım oranlar veriliyor.

Officer, yani İlker aslında bir gerçeğe dikkat çekmiş.. evet bende % 55 olan oranını geçen yıl tekrar heyete girerek % 69 olarak aldığına şahit oldum.. ancak benim vergi indirimi raporum 1996 yılına ait olduğundan % 55 ve emeklilik sürem dolduğundan tekrar rapor almaya uğraşmaya üşeniyorum..gerçekten herkes alabilir mi? başka sağlık sorunları var mı bilemiyorum araştırmak lazım..dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmak ta var :D

çok enteresan bir konu. benim rapor 52. kulak arkası cihazla almıştım bu oranı. işitme kaybım ilerledi ve implant oldum. acaba artar mı oran?

Üst Alt