Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliler için de stikır zorunluluğu kaldırılmalı..?

pop-rap-map

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar sorunlarımızı bu konu altında paylaşalım.
- öncelikle monoküler ehliyet sahiplerine sticir zorunluluğu kalkmıştır
sebebi ise EŞİTLİĞE aykırı görülmüş bundan yola çıktığımızda bizdede
sticir zorunluluğu kalkmalıdır.
acaba aramızda monoküler davasını örnek göstererek DANIŞTAYA gidecek olan varmıdır?

herhangi bir engelliler derneğine üye olan kişilerin derneğe iletip derneğinde danıştaya başvurması uygun olabilir

şimdi diyeceksinizki neden sen yapmıyorsun samimi söylüyorum elimden gelse ilk işim danıştaya gitmek olacak

Biz işitme engelliler'de sticker takma mecburiyetinin iptali için danıştayda dava açalım.Danıştayda dava açma yöntemini bilen varmı.paylaşalım hakkımızı alalım.

Nasıl olacak bu iş ben her türlü desteğe varım hata ver ise dilekçe örneği acayım davayı mersinden..

lokman ayva gibi mecliste bizimde bir isitme engellimiz olursa olurdu kim isitme engelliyi savunacak dilekce karedermi
biz duymuyoruz ama onlarda bizi duymuyor galiba

Burada hiç duymamak ile olası korna sesini duyanlar arasında bir ayrım yapılabilir mi? Yani, sürcünün hiç duymaması halinde çevredeki araçların bundan haberdar olması trafik açısından daha güvenli olabilir gibime geliyor. Ne dersiniz?

iyi bir şoför oldukdan sonra kimse kimseye korna calmaz diye dusunuyorum zira kornanın işlevsel bir gorevi yok gunluk hayatta..

Abi korna insana çalınmaz ki korna hayvana çalınır :)

:) O da doğru. Evet, benimkisi saçma bi yorum oldu :)

aynen öyle oturanboğa senin yorum biraz saçma oldu :)

ben sticir falan takmıyorum herhangi bir trafik kontrölünde dikkat edilirse sticirin nerde denilirse ceza yazılırsa bana o zaman dava açarım aynen arkadaşın dediği gibi müzik sesini sonuna kadar açarak araç sürenler arkadan gelen korna sesini duyuyormu ? ayrıca bir arkadaşımızın dediği gibi korna hayvanlara çalınır insan akşamları ışıklarda kırmızıdan sonra yanan yeşil ışığı dalgınlıktan görmeyen işitme engelli olsun veya sağlam olsun aracında ses sonuna kadar açık ise arkadan gelen kornayı duyamasada selektör denilen ışık sistemi var

ARAÇ SÜRMEYİ BİLENE KORNA ÇALINMAZ ARAÇ SÜRMEYİ BİLMEYENEDE EHLİTE VERİLMEZ

Stikir eşitliğe aykırıdır bizler hakkımızı aramadıktan sonra kimse bize yardım etmez...

stikir nedir kardeşim. stikirin ne olduğunu bilmeyenler de var.

Sticker eziyeti...

Merhaba,

Nihayet ehliyet almaya karar verip rapor aldığımda, H tipi ehliyet alabileceğimi öğrendim.H tipi için de, sticker zorunluluğunun olduğunu öğrenmek araba almaktan soğuttu beni :cool:

İşitme kayıplı biri olarak, sesleri duyabiliyor, gayet anlaşılır konuşuyorum.Tamamen sağır olsam o stickeri yapıştırmalıyım ama zaten duyarken böyle bir zorunluluk niye...

Monoküler sürücüler için bile stickerlar kalktıysa, işitme kayıplılar için de kalkmalı.Ben çift stickerle dolaşmayı asla istemem...Arkadaşlar imza kampanyası yapsak,katılır mısınız? Ya da daha önce bir girişim oldu mu bu konuda?

Syg,

Sticker uygulamasının kalkması için ayaklanalım arkadaşlar, sticker zorunluluğu devam ederse araba maraba almam ben yaa :(

buyrun o zmn öncü olun. monoküler ler nasıl kaldırttıysa biz de aynı şekilde yapalım..

Bülent Bey'İn yol göstereceğine inanıyorum...

aha budur kardes

skiter2.jpg

yokmu aramızda danıştaya dava açacak inanınki elimden gelse hemen danıştaya giderim ama benim yapabileceğim bir iş değil.

dilekçe yazıldığında sticir zorunluluğu kaldırılmalı tek yazılırsa DANIŞTAY hiç uğraşmaz bu dava ile ondan dolayı tam açıklamalı konu ele alınmalı

ayrıca monoküler davasını toplu kişiler değil sadece tek şahıs danıştaya başvurmuş yani bu toplu imza işi falan değil

yok mu aramızda h sınıfı işitme engelli ehliyete sahip bu işlerden anlayan devlet memuru, özel kurum çalışanı vs. olan ?

biz bize burada yardımcı olmazsak HİÇ KİMSE BİZLERİN İŞİ İLE UĞRAŞMAZ

Avukatla görüşüp; "bu işler nasıl yapılır" ı öğrenip,bilgi vereceğim size arkadaşlar...

Umarım çabamız sonuçsuz kalmaz...

Danıştay'da moleküler sürücüler için verilen kararı emsal göstereek bir işitme engellinin mahkemeye başvurması gerek. Mahkeme kararının ardından danıştay süreci kendiliğinden işler zaten.
Dediğim gibi, işitme engelli birinin avukat tutup kişisel dava açması lazım...

aramızda bu işi şahsi olarak görüp danıştaya gidecek deneyimli arkadaş yok mu?

ben işitme engelli olarak bu uygulamanın kaldırılmasını istemiyorum ve faydalı buluyorum.bu uygulamanın ne zararı vardır.kaldırılmasını isteyenlerin amacı nedir,kaldırılsa elinize ne geçer.

Ben destek veririm arkadaşlar. Bu konuda deneyimli ve tecrübeli arkadaşımız öncülük yapsın.

bulnes neye destek verecen ben işitme engelli olarak uygulamanın faydalı olduğunu düşünüyorum sen kaldırılması için destek veririm diyorsun.

Bahattin bey,
İnsanlar farklı düşünebilir tabi ki,
Daha önce engel oranlarının Nüfus cüzdanlarına yazıldığı zamanda ben kaldırılmasından yana değildim. Çünkü Türkiye genelinde engelli olduğumu dolayısıyla engellilere sunulan hizmetlerden sorunsuzca faydanabileceğimizi savunuyordum. Gel gör ki çoğu arkadaşımız bunun ayrımcılık ve rencide edici gibi itirazlarda bulundular nitekim sonuçta kaldırıldı.
Gelelim işitme engelli sitcker'ına, diğer arkadaşlarımızın belirttiği gibi yüksek sesle müzik dinleyenler, dinlemese dahi dışardan gelen her türlü gürültü,korna vb. seslere kulağını kapatmış insanlar bulunmaktadır. Ayrıca ben arabamda en ufak bir yazı,çıkartma vs. sevmez iken birde bunları yapıştırma zorunluluğu olması.
Fiziksel olarak tabiki bu sticker'ı yapıştırmanın zararı yok ama yararınında olduğuna inanmıyorum. Aramızda trafik canavarları dolaştığı sürece bu sticker'dan var diye bize özel davranacaklarını zannetmiyorum.
Bilmediğimiz faydaları var ise bizimlede paylaşırsanız sevinirim.
Sağlıcakla kalın.

50 60 db gibi hafif sayilan isitme kaybina bu adolf hitler damgasi yakismiyor bende destekliyorum agir isitme kaybim olsa bile yazdiklarinda cok haklisin bulnes

damga gibi ustumzde tasımak istemiyoruz.. oldu mu ? sokakda da kör bantları gbi sagır bandı da takalım mı, kapkaccısı fln dadansın ustumuze, super olur..

murat temizyurek;

Merhaba Murat Bey,
Sticker'ı istemiyoruz diye sağır olduğumuzu kabul etmiyoruz mu demek, komplesklimiyiz demek oluyor?
Hayır ben kompleksli değilim, hayır ben sağırlığımı kabul etmiyorum da değil. Hoş etsem ne olacak etmesem ne olacak duymuyorsan duymuyorsun işte elden gelen bir şey yok :)
Ben sebebi birazcıkta olsa bir örnek vererek bir önceki mesajımda söyledim. Çok şeylerde yazılır olumlu veya olumsuz.
Bu sticker'ın bize o kadar çok ahım şahım faydası olmadığını düşündüğümden yazıyorum ben görüşümü. Var ise söyleyin bilelim diyorum.
Ha bilmediğim başka amaçlar var ise onu bilemem art-niyetli düşünmediğimden dolayı aklıma bu tür şeyler gelmiyor.
Burada tartışalım diyorum, tüm olasılıkları bilelim diyorum. Ciddi ciddi tabiiii......

al bunu üye kardeş sen ne kadar yanlış düşünüyorsunuz.o zaman kulağımıza taşıdığımız cihazda damga kullanmıyalım.benim her iki kulağımda işitme cihazı mevcut.sağır olduğumuz için insanların üstümüze dadandiğini ben görmedim.zaten sağır olduğumuz belli

baho;
gazetelerde, küçük cocugun kulagını caldılar baslıgı altında bircok haber gordum. tabi güclerinin yetmeyecegi kişilere saldırmaz insanlar mantıken. ben de iki tane hayvanımsı cihaz kullanıyorum ve toplumun bana acıyan gozlerinden korunmak için de saclarımın altında gizliyorum.
stikcer yapıstırmak kişisel tercih olmalı diyip gecelim bari..

Üst Alt