Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliler için gelişmeler var mı?

Muzo

Üye
Konular
35
Reaksiyonlar
1
uzun bir aradan sonra tekrar
merhaba; arkadaşlar yeni gelişmeler var mı? cihaz,alet,telefon vs vs ameliyatlar?

vaaayyy muzo naber nerelerdeydin:eek: kulagasma is yok sagirlikta:( eskiden analog cihazlari bile kullanabilen sagirlar artikin dijital cikali beri mertlik mi bozuldu cihazlarmi bilemicem etrafimda cihaz alanlar kullanamiyor kendi sagir kulagim daha iyi diye cihazlari takmiyorlar yeni alanlar acep nedenola ameliyattanda bi seycik cikmiyor uste bile duydugunda kayboluyor is yok sagirlikta yaneee

yok arkadaşa tek kulakla gidecez o da yarım yinde ÇOK ŞÜKKÜRRRRRRRRRRRRRRRRRRR..kulakta gelişme olsada biz görmeyiz ama yeninesiler görsün

Buradayım pek girmiyordum siteye :) ya n bileyim yenilik merak ettim. 6 ayöne bir cihaz denedim kulk arkası oticon birde naida kualk arkası.. ama benim kullandığım starkey kanal içi daha çok ses veriyor.. almadım starkeye devam ediyorum. bir dr gittim piskoloji çabuk sinirleniyorum diye ve kulaklarıma vuruyordu sinir stres bana bir ilaç yazdı 6 aydır kullanıyorum inanırmısın kulaklarıma faydası 0 ile ölüçde artma oldu :) 110 na kadar düşmüştü işitme şimdi şimdi 80 lerdeym..

sinirlenip kulaklarına vurma olayı nasıl oluyor acaba işitme kaybınız neden ?

hehhee muzo naptin sen. ilacla sagirlikmi yeniyosun:p iyi valla hemen acikliyosun su sahane bulunmaz ilacini. hele masal neyiyiymis. bi gorelim:eek:

muzo, seninki psikolojiktir kardeşim. yoksa sağırlığın ilaç ile tedavisi nerede görülmüş?
ilacın ismi nedir merak ettim bende? birde starkeyin hangi cihazını kullanıyorsun sen?

sagirlik psikolojik olurmuya:eek: canin duymak istemiyo diye kafayi cevirsende sesleri duyarsinki.
bu arada starkey galiba iyi bizey. ben bunu denemeye hic cesaret edemedim nedense. sen ne kullaniyosun marka olarak asadas

merhaba arkadaşlar insan hayatını kolaylaştırabilmek için devamlı geliştirmeler ve araştırmalar yapılmaktadır araştırın sorun soruşturun elbet istediğinizi bulursunuz.

psikolojik olarak demek istediğim sinir damarları vs tıkanıyor ya, insan çabuk sinerleniyor vs.

vallahi kardeşim, ben doğdugumda birşeyim yoktu, 14 yaşında bisikletten düştüm sağ kulak temporal kemik kırığı var dediler, sol tarafta ileri derecede işitme kaybı var dediler. tam ergenlik döneminde kaza geçirdiğimden olsa gerek çevrem işitme cihazlı kimse olmadığından bir türlü takmaya alışamadım kardeşim :)
geldim şimdi 30 yaşında hala kullanmıyorum. evliyim allah bağışlasın bir oğlum var 3 yaşında.

sol kulağım ile idare ediyorum, yapamadım cihaz takma işini.
15 senede neler neler denedik. izmirde bir doktor vardı, işitme kayıplarını lazer tedavisi ile yapıyorum falan internette gördüm ilgimi çekti zar zor babamı ikna etttim gittik 15 gün kaldık her sabah lazer tedavisi olduk, kulağıma ince bir cisim koyuyordu lazer ile ışın veriyordu doktor tedavi sonra zamanla düzelir dedi ama düzelen birşey yok....
bilmiyorum ne yapacağız kardeşim, tedaviside yok şuan.. :)

kulak duymuyo diye sinirlenmek:eek: bu olmaz gibime geliyor. bende aksine duyanlar sinirleniyor biz duymayinca derim. gecen bi alisveriste siki pazarlik ayptim saticiyla. indirdim fiati. ama satici bi sinirlendiki. duymuyorum diyosunda. biz seni dinliyoruz. sen dinlemeye calismiyosun dedi bana:( eyy alllam sana indir fiati dedik. benim isitmeme not ver demedikki:( isine gelmeseydi inmezdin. ne kiziyosun duymadim diye, sagirsam benim. sefam olsun dedim arkami dondum yurudum:eek: catladi arkamdan.
kullan sen cihazi en azindan ses duyarsin. gerci bende kullanmayacam bi suru kahrini cekip bu cihazlari ama koklear implant sonrasi feci kulak cinlamalarina dayanamiyorum o sebep kullaniyorum cihazi

yeni teknolojik birşeyler çıkar inş en kısa zamanda.
kulak içi için en yüksek kazancı sağlayan cihaz hangisi bilgin var mı?

siemens nitro . onunda iki cesidi var galiba. siemensler guzeldir

devlet isitme cihazini veriyo kendince:p hastanede cihaz satan yerde bii suru ugrasyosun. 450 lira gibi bi parayi 3 ayda alabiliyosun sen cihaza 3 bin lira verince:mad:
ama siki dur. eger koklear implant istersen hepsini oduyo ameliyatini neyini.
bide basvuryosun hastaneye firmaya ooo prens prenses gibisine ilgi goruyosun, takip kullanmaya baslayinca hanyayi konyayi goruyosun pahali be koklear kullanmak piliydi kablosuydu
vay bide koklear yaramayip aldirinca iste o zaman kopuyo dananin kuyrugu. yaninda ne firma nede takan doktorlar, kendin ugrasip biii suru paralara mal olduktan sonra duymaz tek kulakla kaliyosun

2000 li yıllarda koklear için gitmiştik çağlar beye o zaman devlet vermiyordu, adam bana dedi evini sat yaptır bu ameliyatı diye. yine 1999-2000 li yılların başında işitme cihazları ücretsizdi.
şimdi ise tam tersi :)
işitme cihazları satan yerler ve fabrikalar insanların sırtından daha fazla para kazanayım dedikçi ilerde devletin verdiği 450 tl yide iptal ederler bak gör.
koklear 20 bin tl den daha fazla devlet nasıl veriyor anlamış değilim?
cihaz ucuz ucuz olanı vermiyor, pahalı olanı veriyor.
var bu işin içinde bir bit yeniği.

Abi sole bi durum var isteseler sagiri senden benden iyi duyar hale getirirler ama herkes bu isten para yiyo adamlar amerikada kezzapla yuzu yanan adama goz yapiyolar kok hucreden vs bize gec geliyo bugun sen tup bebek diye ugrasirken adamlar garanti veriyo sikinti bizde

İboran;
çok haklısın kardeşim. işitme sektörü o kadar büyük ki kaç milyon kişi ekmek yiyor bu durumdan haklı/haksız...
dediğin gibi hiç duymayan bir insanı illaki tedavi ederler ama, ama işte para dimi bu dünyanın anasını ağlatan :):)

ben kendimi bildigimden beri az duyuyorum, elalem arkasi donukken konusup anliyoda ben niye anlamiyorum derdim o zamanlarda cocuk aklimla:( millet radyo televizyon dinlerdi bende hasariliklardaydim:) okula baslayinca sagir sagir diye diye ogretti toplum duymadigimi.
size bisi diyimmi, koklear implant takilacagi zaman ahmet konrad adli odyolog turlu turlu aletlerle tetkik yapmisti, eve donunce her zamanki koltugun yakininda telefonun ziliymis, ben telefon calarken hic duymazdimki:confused: bu sesleri baya bir hafta kadar duydum ameliyat olmadan once:confused:bi hep aklimda nedense.
boyle olcerken galiba sesleri veren sinirleri uyararilabilecek, bunu hickimse ne yapiyor nede dillendiriyor.neden acaba:confused:
ne olsada bu sagirlik tarih olacak, caresi bulunacak, herkes duyacak:eek: buna cok inaniyorum,
isitme sektorunden o kadar cok insan ekmek yiyorki o zaman napacaklar,biz sagirlar az para kazanabilsekte neymisiz be abi:eek:

aynen işte.
hor görülüyoruz, aslında hoşgörülmemiz lazım
hayırlısı diyelim.

Bence kişinin işitebilmesi için tek çaresi koklear implant ise kesinlikle ön yargı ile yaklaşmak doğru değildir söz konusu birde çocuk ise.

koklear implant bende 7 yil dayandi. amamn amanda duymadim simdiki isitme cihazim kadar duydum.
cocuk bi kulakta 10 obur kulaktada 10 yil kullansin, sonrada kor sagir olsun ,ee 20 yasinda kimse olmuyor, kalan seneleri nai yasiyacak
isaret dili en iyisi hic duymuyorsa
koklearla yarim duyup hep yalniz kala cagina isaret diliyle hic yalniz kalmaz:(

Tekrar merhaba; ya olay şu ben sinilenince kulakarım kapanıyor gibi oluyor. kulak sinilerimi hissediyorum o an gerilm oluyor sinirlerde. bende dr gittim. durumu anlattım. ona göre ilaç verdi. oda kulağım fayda sağladı. ben sağır değilim be :) 13 yıldır böyleym..
kullandığım cihaz starkey DE8 CE 0086 kulak içi

merhaba muzo ,umarım iyisindir,dr yazdıgı ilaç yada ilaçların adını yazarsan iyi olur merak ettim iyice,shukufe arkadaş da ilaçların adını yazda bilelim diye yazmadın:),acil yazmanı bekliyoruz ,a e o.

sağlıkta rant elde etme utanç verici bir durum.
arazi sektöründe maden sektöründe inşaat sektöründe rant kapılarını gördük duyduk ama sağlıkta rant oluşturma gerçekten can sıkar. işte bu yüzden bizim cihazlarımız tam olarak programlanmaz. seviye oynanır yada 2 3 sene sonra yeni bir cihaz almaya zorlanırız.

ARkadaşlar ilacın adı RİSPERDAL 2 MG.. AMAN SİZ KULLANMAYIN BU BİR PİSKOLOJİK İLAÇ. :)

o ilac sizofren diye bi hastalikta kullaniliyormus. is vahim desene muzo. gecmis olsun

Ben şizofren miyim be :))))) benzer hastalıkta kullanılıyor olabilir...bilemiyorum kulağıma faydası oldu.. :)
sinlenmek ve gerlmek sona erdi.

Üst Alt