Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliler için hangi telefon ve kulaklık önerirsiniz?

Münzevi

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Sol kulak 75 sağ kulak 85 desibel kaybım var. Kulaklıkla youtube gibi internet sitelerinde video izlediğimde bazı videolarda duyma yada anlama sorunu yaşıyorum. Bu nedenle desibel oranı yüksek bir akıllı telefon almak istiyorum. Lakin telefonların desibel oranlarıyla ilgili bilgi neredeyse hiçbir yerde yok. Bu konuda bana yardımcı olacak kimse var mı

Doğru telefon ve doğru kulaklık ile daha rahat duyabilirim diye düşünüyorum. İşitme Cihazı taktığımda sorun yaşamıyorum. İşitme Cihazı olmadan Kulaklıkla video izlemek için soruyorum

telefondan once cihazi degisrrsen:)senin gibi sansli degilim:(muzik hak getire.
niye kulaklik kullanacakmissin bence.ipadinla uyumlu resoundun cihazi var.arastir istersen
hen isitme cihazini cikarmaz muzik dinlersin, hemde bir konusma filan olunca cihaz kulakta durdugu icin zorluk cekmezsin.
hemde isitme cihazinin ses ayarini idare edersin ayni ipadla.
cok ileri isitme kaybimla sadece heves ediyorum muzik dinleyebilenlere:(

Aynı sorun bende de var.İşitme cihazı aldım..2 nci işitme cihazıda alınca akıllı telefona proğram yüklenecek telefonu kulağıma götürmeden duyabileceğim..Shukufe konuya daha vakıf,Önerisine kulak ver derim..

Shukufe bey, ben o işitme cihazlarının fiyatlarını öğrenince hevesin H si kalmadı bende. Borca alacağıma ayda 500 lira toplar 1.5 yıl sonra alırım diye bir hesap yaptım. Ne kadar başarabilirim bilmiyorum. Hem şimdiki cihazlarım çalışıyorken cihaz almak bana mantıklı gelmedi. Bu önerinizi de zaten bir ay önce kendi kendime internette bu konuyu araştırırken yine bu forumda sizlerin yıllar önceki yorumlarınızdan öğrenmiştim.

Benim için şuan tek sorun akşamları cihaz çıkardığımda telefonda kulaklık ile online video izlerken bazen seslerin az gelmesidir. Bunun dışında bi sorunum olmadığı için o işitme cihazlarından alana kadar hem güzel bir telefon alırım hem de bu sorundan kurtulurum diye düşündüm.

Telefonlar arasında ve kulaklıklar arasında desibel farkı olduğunu öğrendim. Gerçi telefonun desibel oranı kulaklığa ne kadar etki ediyor bilmiyorum ve bir türlü buna dair bilgi bulamadım. Eğer yanılırsam işte o zaman pişman olurum.

sende haklisin kardes:(zenginin mali zugurdun cenesini yorarmis der gibisine kendim heves eder eder arastirir millete satarim:(
ahhh korolasi paraaa:mad:ne vardi duymuyozda accuk para cok olaydi dicem ama sen en iyisi bu duyduguna sevinmi dsem:(

Maalesef para hayatımızı "her alanda" çok etkiliyor, sadece işitme cihazında değil. İşitme Cihazları zaten çok pahalı bir de üstüne vergi koyuyorlar. Ülkemiz gelişsin, refah seviyesiz artsın diye beklerken terör olaylarından, ideolojik sorunlardan ülkemizin yakasını kurtaramıyoruz. İnşallah yarınlarımız daha güzel olur. Sonra ki nesil rahat etsin bari. Muhtemelen Avrupalılar için pahalı değildir işitme cihazları. Ülkemizin o seviyeye gelmesi lazım ki biz de rahatlıkla alabilelim.

Merhaba,
Normal telefon kulaklığı yerine neckloop denilen aparatları kullanırsanız her marka ve model telefonu rahatlıkla kullanabilirsiniz. Tabii bunun için öncelikle işitme cihazınızda telecoil özelliği mevcut veya açık olmalıdır. Genellikle dijital cihazlarda telecoil özelliğini programlarken açmıyorlar, bunu özellikle istemeniz lazım. Neckloop'un kulaklık girişini telefonunuza takıp, işitme cihazınızı da telecoil moduna getirdiğinizde telefonunuzla ister görüşme yapın ister müzik dinleyin, sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.
Aliexpress'ten aşağıdaki gibi ürünlerden birini kargo ücreti ödemeden getirtebilirsiniz:

http://www.aliexpress.com/item/New-..._3&btsid=7287da38-b2fa-40d9-b5bb-ffae0b27976f

Bu da Blutooth'lu modeli, fiyatı daha yüksek (yukardaki de işinizi gayet güzel görür, çok para vermeye gerek yok):
http://www.aliexpress.com/item/Good..._3&btsid=2f700037-2787-4a0b-b545-a5daf0ea4c43

müziğe karşı ilgim olmadığı için bu yönden hiçbir fikrim yok açıkçası. ama Mehmet Akşit hocamız size yardımcı olabilir.

Neckloop var bende isteyene satabilirim. Kendim kullaniyordum.

Önerim olarak ta isitme cihaziniza uygun aksesuar almanız. Bu aksesuarlarin fiyati biraz tuzlu tabi. Bende Naida Q90 RIC işitme cihazı var ve ComPilot-TVLinks aksesuarlarını aldım. Tavsiye ederim.

Üst Alt