Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Burada işitme engellilere özel kurstan kasıt iletişim kurmak açısından mı? İşaret dili bilen vs. bir kurs bilmiyorum. Ama teorik olarak tüm sürücü kursları H sınıfı sürücü belgesi verebiliyor.
Dediğiniz gibi H sınıfı belgesi veriliyor. İşaret diliyle gerekmiyor dudağı okuyarak anlıyorum B sınıfı kursa gitsem sınavda H sınıfı türüyle girebilir miyim ama kanuna göre yasaklıyor tüm kursta bana uygun bulmadığı sebebiyle beni alınmıyor bunu nasıl ehliyet kartını almamı istiyorum. Teşekkür ederim
Manisa'da 6-7 tane kursa gittiğimde kayıt edildikten sonra 20 kişiden fazla olunca kursa açılacakmış. 1 yıl geçici olan sürücü sağlık raporum var bu ay sonuna kadar dolduruyor tekrar sürücü sağlık raporumu alacağım. kurs müdür beye sorduğumda H sınıfı yoksa B sınıfı kursa yazıldıktan sonra kursu bitince H sınıfı türlü sınavına girebilecek miyim? dediğimi kabul etmiyormuş kendim gibi arkadaşlarım da tek Ankara'da sınava girmiş başka yerde yok.
Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği'nden bilgini alındım. Kursta işitme engelliler için eğitim personelinde aranacak şartlar. H sınıfı sürücü sertifikası alacak işitme ve konuşma engelliler için işitme ve konuşma engellilerle iletişim kurma alanında belgesi bulunan personel geçici görevlendirilir diye duydum.