Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliler için üretilen Phonicear Minicon televizyon sistemi kullanan var mı?

miracle84

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Merhaba, tv sesini anlayabilmek için PhonicEar Minicon TV Sistemi ya da benzer sistemler kullanan var mı?
Bunların gerçekten yararı ya da zararı var mı? Bir de bir kulaklık görmüştüm. Müzik dinlemek için kullanılan büyük kulaklıklardan. Sanırım bluetooth luydu. Tv ye bağlanmış, bu sayede sesini kulaklıktan dinleytebiliyorsunuz.
Bu tarz bir cihaz alsam acaba kulağıma zarar verir mi, işitme kaybına olumsuz etkisi olur mu merak ediyorum. Çünkü doktorlar "kulaklıkla müzik dinlemeyin, walkman kullanmayın, gürültüden uzak durun" fln diyor. Kararsızım yani. Tecrübesi veya bilgisi olan paylaşırsa sevinirim teşekkürler..

merhaba miracle84,
Minicon'u yerinde denemiştim. Bence TV dinlemek için oldukça yararlı bir alet. Fiyatı da oldukça uygun. Bunu kullanabilmek için işitme cihazınızda telecoil özelliği bulunması gerekir. Minicon'u televizyonunuzun arkasındaki scart veya RGB çıkışına bağlıyorsunuz. Ayrıca odanızın dört bir yanına (tercihen süpürgeliklerin altından geçecek şekilde) çepeçevre bir kablo çekiyorsunuz. Kablonun iki ucunu Minicon'un arkasındaki yuvaya takıyorsunuz. Minicon TV'nin sesisini özel bir manyetik dalgaya dönüştürüyor. Böylece siz odanın içinde nerede olursanız olun işitme cihazınızı T konumuna getirdiğiniz anda bu sesleri duyuyorsunuz. Sistemin en büyük sorunu, cihazınızın telecoil'i yeterince güçlü değilse sesler yeterli gelmeyebilir. Bunu aşmanın bir yolu işitme cihazınızın telecoil özelliği programlanabiliyorsa, kazancını arttırtmanızdır.
Diğer bahsettiğiniz kulaklık ise sanırım Sennheiser'in işitme kayıplılar için TV kulaklığı. Bu da FM alıcı-vericili bir kulaklık. Bu daha yüksek ses iletiyor. Ancak fiyatı biraz pahalı. Ben evde buna benzer bir sistemi kendim kurdum ve kullanıyorum. Fiyatı da oldukça ucuza maloldu.
Elbette kulaklıkla yüksek volümlerde uzun süreli müzik dinlemek işitme duyumuza zarar verir. Ama siz makul volüm yüksekliğinde ve makul sürelerde dinlerseniz bir zararı olacağını sanmıyorum.

Üst Alt