Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliler için uygun bölümler ve meslek seçimi önerileriniz nedir?

hulya06

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar ben liseye kadar normal okulda okudum işitme engelliyim iki kulağımda kulak arkası cihaz var cihazla rahat duyup konuşuyorum %48 özürlü raporum var üniversiteyi okumak istiyorum doktor ve öğretmen gibi meslek sahibi olmak istiyorum ama sen engellisin diye olamazsın diyorlar ben engelli olduğum halde hangi meslekleri seçebilirim :)

kpss ne kadar yüksek puan alsamda özürlülere atama yapmıyorlar ancak memur netten başvurup alırlarsa girersin işe

evet yok biliyorum ben girdimde kpss ya az puan aldım yüksek puan alsamda atama yapmazmışkı öss ye ya

a.selam hos geldin öncelikle, bence her işte başarılı olmaman için bir neden yok hedefini büyük seç derim ALLAH yardımcın olsun

Hoş geldin aramıza.Sen sınavları başardıktan sonra senin en faydalı olacağın,sana uygun bölümler herzaman vardır.Senın engelın işitme cihazıyla çözümleniyormuş bak.Önce kendini tanıdıktan sonra neyi yapabilirim,neyi yapamazsın bilirsin.Buradan arkadaşlar sana öneriler sunacaktır.Yeterki ünv.sınavına gir ve güzel bir puan aldığında sana uygun bölümler kesinlikle olacaktır.Başarılar dilerim.

Hulya valla kimsenin dediklerine aldirma sen...Sen hangi meslege ilgiliysen ona dogru git...

ya ne bölüm bana olurmu olmazmı diye öss yi okumaktan hevesim kalmadı ya

durmak yok yola devam,idaeline varmak için dikenli yollardan geçmek gereksede geç,vazgeçme

hülya hiç birşeyden kaçma
okumanın sınırı seviyesi yoktur. dayanacağın kadar okumak senin elinde. kaldı ki şimdi bırakman büyük hata olur. engelli olmanın senin geleceğini karartmasın diyorum. kaldı ki kitaplarla çalışırsan her hangi bir problem ortaya çıkacağını sanmam.

4 yıl ünv mezunları bile kpss de zor tutunuyor arkadaşlar.
çok fazla açık kadro yok.

kpss artık lise mezunlarına yokmudur, hangi kaynağa dayanarak söylendiniz bunu zerda hanım?

Hülya hg.
İnşanlah istediğin bölümü okursun.Hayatta başarı hep senle olsun.

canım şuan öğretmenliği okuyorum inş sende olursun

Bir işitme engellinin öğretmen olması ne derece doğru?
Yanlış anlaşılmasın asla küçümseme amaçlı değil,zaten ben de %40 işitme engelliyim.
İşitme cihazının engeli tamamen kaldırdığını hangimiz iddia edebiliriz? Sesi duıyduk,duyduğun o sese anlam kazandırmakta cihaz ne derece etkilidir?
Onlar hepimizin çocukları...Yarınların sorumluluğunu omuzlarına yükleyeceğimiz yavrularımızın tamamen ehil ellere bırakılması gerekliliği sizce de doğru değil midir?
Elbette engeliyle tezat oluşturmayacak tüm işleri en az diğer insanlar kadar başarıyla yaparız,ancak söylemek istediklerim umarım yanlış anlaşılmaz.
Şayet ben de bir işitme engelli olmasaydım yukardaki sözleri asla söylemezdim çünkü yanlış anlaşılırdı,şu durumdaki yazdıklarımı aynı zamanda bir özeleştiri olarak gördüğümden yanlış anlaşılmayacağını umuyorum.

hulya06;
Arkadaşım anadolu üniversitesi engelliler entegre okuluna rahatlıkla yerleşebilirsin,ordaki mesleklere bakabilirsin,sadece işitme engellileri alıyorlarmış sadece 50 desibellik işitme kaybı şartı var
umarım yardımcı olmuşumdur

Üst Alt