Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliler MTV'den istisna olabilir mi?

by_kral_06

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
h sınıfı ehliyetim var. işitme engelliyim. kendim 2. el araba almayı düşünüyorum. falan bu yıllık vergisi konusunda muafiyet gibi bir durum varmı?
iyi forumlar...

benim bir sorum olacak. Okuduğum kadarıyla araba konusunda sıkıntımız yok. Ticari araç dışında. O zaman h sınıfı ehliyetimle 2bin motorlu vectra yada mercedes e200 gibi araba alınabilirmi? bildiğim kadarıyla H sınıfında motor hacmi en fazla 1.6
İyi günler

işitme engelliler ötv, mtv ve kdv gibi vergi indiriminden faydalanamaz. ehliyetin ve kabiliyetine göre istediğin arabayı alır ve kullanabilirsin.

Arabayı kullanırken özel tertibata ihtiyaç duyarak kullanabiliyorsan ve bu raporunda yazıyorsa, ÖTV ve MTV den yararlanabilirsin. Yanlışım varsa düzeltiniz.

by_kral_06;

H sınıfından denmiyor; ÖTV.den muafiyetten diye başlanıyor. eğer 1.6 motor üstü alacaksanız muafiyetiniz olmaz diyor. dolayısıyla H sınıfı ehliyet alıp da sınırlama yok.

İşitme engellilerde h sınıfı ehliyet sahibi olanlarda ticari araç dışında hiç bir sınırlama yok. ÖTV MTV muafiyetı olmayınca motor sınırlanmasında bir anlamı yok.

2.0 motor vektra sana yakışır :)

mr.no içime su serptin vallahi :D
2,0 motor vectra da kime yakışmaz ki :)

İşitme engelliyseniz ve H sınıfı ehliyetiniz varsa;
ÖTV, MTV vergilerinden muaf olmazsınız ve istediğiniz motor hacminde araç alabilirsiniz...

Üst Alt