Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliler, müzik dinleyebiliyor musunuz?

GRAHAM BELL

Emektar Üye
Konular
286
Reaksiyonlar
259
cok ileri isitme kaybim olsada yeni aldigim cihazla bende duyanlar sinifina dahil oldum:eek:
kuzenler hadi piyano dinletisine gidiyoruz sen icinde yer ayirttik dediler :) aman ben duymuyorum ne isim var desemde israrla goturduler
dinledim ama ne yalan soyliyim cayyit cuuyyuut garc guruuuc giiiiy giiiiy dan baska bisey anlamasamda hic bozuntuya vermeden duyan numarasi yaptim yani duyanlar gibi olgunca dinleyip alkisladim:eek: zaten dudak yuz gormedigimiz yerlerde hep numaradan duymuyormuyuz biz cok ileri isitme kayiplilar:)
olsuun genede hosuma gitti hic olmazsa ses duyuyorum:eek:
sizler anliyormusunuz muzik aletlerinden birseyler cunku millet mers olmustu goz kiyisindan birazicik inceleyince:eek:

Merhaba ben muzıgın melodısının tamamını duyuyorum ama ne dedıyını anlayamıyorum.okumasını

Sevgili Shufke,işitme cihazını T modun'a alıp İndüksiyon Boyun Döngüsüyle dinlemeyi denedin mi ? Denemedim diyorsan denemeni tavsiye ederim. İD (İndüksiyon Boyun Döngüsü) arka plandaki parazit sesleri ve gürültü kirliliğinden arındırıp sesleri daha net ayırt edebilmemize ve duymamıza yarıyor.Ben boyun tipi modelini kullanıyorum çok memnunum.Ancak cihaz T modundayken sadece bağlı olduğun aygıtın seslerini duyabilirsin ve eğer dışarıdaysan başka sesleri duyamazsın.Mümkünse evde denemeni tavsiye ederim...Hem M hem T modunda duyabilirsin ama T modunda ki kadar verimli olmayabilir.İD hem işitme cihazlarında hemde Koklear İmplanlılarda kullanılan bir sistemdir...

Önemli açıklama; NL-90 İndüksiyon Boyun DöngüsüBireysel kullanım için işitme cihazınızla telefon, mp3 çalar, vb. 3,5 mm ses çıkışı (standart kulaklık çıkışı) olan cihazları dış gürültülerden etkilenmeden rahatlıkla dinlemenizi sağlayan indüksiyon boyun döngüsü:
T (telefon) programına sahip işitme cihazı ve koklear implantların tamamına uyumlu
İşitme cihazınız ya da koklear implantınıza fiziki bir bağlantı olmadan çalışır (döngüyü boynunuza asmanız yeterlidir)
Uyarı: Kalp pili kullananlar için uygun değildir.

Not: Açıklama alıntıdır...

:) ulkemizin sartlarinda helede biz isitme engelliler icin bu kadar onem verilmezken bitek kendi evimemi dosetip kullancam buboyun dongusunu:eek: kac yerde var bunun alt yapisi:D
onu gectim isitme cihazini bize 4 program 5 program diye satarlarda parayi verdikten sonra 2inci kisma programini bile yapmayan odyocularda cok beklersiniz T moduna AYARLAMALARINI
size laflari hazir OTOMATIK PROGRAM DEGISTIRME:p bi program neyinize yetmezki
zatende isitme cihazi cok pahali geliyor bana:mad:BOYUN DONGUSU ICIN PARAMDA YOK
bu arada su boyun dongusu senin anlattigin seyse bak bilmiyorum yanlissa
isitme cihazimi cokbilmis odyocunun teki bole boyuna asan bisiyle ayarladiydi sesler cvik cvik cvik madeni sevimsiz parazitliydi o ayarlayan odyocuya bida hic gotmedim onun yaptigi ayari hic begenmedim kulagim cok rahatsiz oldu

Sevgili Shufke,İD hakkında çok fazla bilgin olmadığını yazdıklarını okuyunca anladım.Sana kısaca İD hakkında bilgi edinmen için özelden link vereceğim.Burada link paylaşmaktan çekindim çünkü, en başta sen beni reklam yapmakla suçlarsın diye :)

Not: Kusura bakma ama tanıdığın tanımadığın herkes hakkında ön yargılı davrandığın için bir zamanlar beni reklam yapmakla suçladığın için espiri yapmadan geçemedim :)

Benim bahsettiğim modelde evine bir şey döşemeni gerektirmiyor.Fiyatı 120-130 TL civarında.Aynen kolye gibi boynuna takıyorsun,müzik dinlemek istediğinde ve telefonda konuşmak istediğinde cihazını T moduna ayarlaman yeterli.Koklear implantların bazı modelleri kumandalı olduğu için kumandayla T moduna alınabiliyor.Bazı modelleri ise otomotikman kendisini T moduna alıyormuş.İşitme cihazlarının yeni modellerinde kumanda varmı bilemiyorum.Odyologlara işitme cihazları ayarları konusunda çok haklısın maalesef bende o konularda çok şikayetçiydim.Şükür implantlandım o dertlerden kurtuldum en azından implantla duyarak ayar konusunda isteklerimi kulak arkası eden odyologlara anında cevap vererek isteğim doğrultusunda ayar yaptırabiliyorum.

Not:Bir kulağıma implant diğer kulağıma işitme cihazı kullanıyorum faydasını anlatmama kelimeler yetersiz kalır...

Shufke,sana özel mesaj atmayı denedim ama atamadım.Yabancı dilim yetersiz olduğu için yazılanları anlamadım.Sanırım özel mesajlara kapalısın ?

Merhaba Arkadaşlar.
Yeni üye oldum işitme engelliyim implant adayıyım fakat korkumdan dolayı implant istemiyorum.Bir kulağımda ileri derece işitme kaybı mevcut 5 yıldır dijital işitme cihazı kullanıyorum.Burada müzik dinlemeyle ilgili olarak görüşlerimi açıklamak istiyorum.Benim cihazım kablosuz bağlantı özelliği olduğundan müzik dinlemekle ilgili bir sorun yaşamıyorum çok ileri derecede işitme kaybı olanlar için siemens çok çeşitli çözümler sunmuş bende bunu kullanmaya başladım ve çok rahat ettim ne yazıkki cihazım şuan sorun yarattı tekrar bir üst modelini alacağım.Normal bluetooth telefonu olan herkes bu cihazlarla müzik dinleyebilir telefonla rahatlıkla konuşabilir isterse TV izleyebilir.İmplantlı olanların müzik dinlemesi konusunda bir bilgim yok.

Ana sayfa - Siemens Hearing Instruments

Bu cihazların tek distribütörü bu fırmaya aittir.

http://www.duysan.com

ozan59 evet siemensin cihazindan memnunum :) ses kalitesi cok net konusmalar guzel anlasiliyor bide odyocu biraz sizi dinleyip sessiz programi yukleyince dortkose oldum yani cihaz ama is dogru durst odyocuda bitiyor
helede parayi cok verip bessound olanlardan alaydim keske icimde kaldi ama naparsinizki ust uste begenmeden cihaz alirsaniz para yetmiyor bu mubarekler
bide koklear implantin ameliyatindan korkulmaz oleceginiz varsa olursunuz:) ama olmek yok ben gibi koleastotam derdiyle ugrasirsaniz iste ondan korkulur
bide koklear implat yapilan bir kulak birdaHA SESLERIN HEPSINI KAYBETMISTIR donus yoktur implantinizi kullandiginiz kadar duyarsiniz

siemens in cihazları çok güzel ama benimki sorun yarattı yeniden işitme testi için randevum var bittikten sonra Best Sound özelligi bulunan bir üst modelini alacağım bu arada siemens micon diye bir teknoloji yarattı bunları denemeden implant ameliyatı olmak istemiyorum.Bende sizin gibi koleastatomla uğraşıyorum implant önerilen kulağım tamamen total ayrıca çok yüksek çınlama olduğundan implanttan fayda göremiyeceğimi tahmin ediyorum implantın geri dönüşü yok.
Bu koleastatom belası yüzünden işitmemi kaybettim artık koleastotam yüzünden öleceğimi bilsem bile amaliyat olmam çok sık tekrarlıyor bir sefer oldum hayatım alt üst oldu.

amma yaptin ha:) korku daglari bekliyor sen kolestotam ameliyatini olmassan
felc yuz felci memenjit tehlikesi var olum tehlikesi bile var ben kuzu kuzu gidip tetkiklerimi yaptiriyorum doktorumun dediklerinden milim sapmadan:( yoksa doktorum bida beni ameliyat etmemekle tehdit etti:( hic olmek istemiyorum dogrusu duymasakta dunyada yasamak gibisi varmi
sen 5 yil kullandiktan sonra sorun cikardi diyosun cihazi tabi onunda bi omru var

Bendeki koleastotam çok ilermemiyor yılda bir sefer gidiyorum işiten kulağımdan olduktan sonra tekrar olmadım doktorum tekrar olacağımı söyledi ama bu ameliyattan sonra işitme cihazı ile bile duyamasın dedi bende korkumdan gitmiyor cihazla idare ediyorum.

Benim kullandığım cihaz siemensin pure 700 modeli 5 yıl önce almıştım bu süre içinde bir kaç sorun çıktı garanti kapsamında değiştirdiler.Sanırım nem ve terden bozulduğunu söylediler şimdiki sorunum kablosuz bağlantıyla mesafesi azıldı yani TEK cihazını kulağıma yanaştırmayınca kumanda etmiyor servisine gönderdik tamir edilmez dedi sanırım cihazın içinde wirelless sistemi arızalanmış.Dikkatli kullanırsan cihazın belli bir ömrü olmuyor uzun süre gidebiliyor

Siemensin suya dayanıklı aquaris model cihazı var ama ileri işitme kayıplarına olmuyor geçenlerde servise uğradım yeni çıkan siemens pure miconu tavsiye etti hep suya hemde tere karşı dayanıklı olduğunu söyledi fiyatı çok pahalı ama indirim taksit seçenekleri var bana cihazından başka çözümü yok gibi

Üst Alt