Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliler ÖTV’siz araç alabilir mi?

ts61

Üye
Konular
30
Reaksiyonlar
1
İşitme engelliler ÖTV'siz araç alabilir mi. Kanunda yeri varmıdır?

Engellilik oranı yüzde 90'ın altında olan,*işitme engelliler, görme*engelliler, böbrek rahatsızlığı olanları kalp nakli veya rahatsızlığı olanlar, zihinsel*engelliler ÖTV*istisnasından yararlanamıyor. Bazı durumlarda otomatik vitesli araçlarda hiçbir özel tertibat yaptırılmadan da*ÖTV'siz araç alımı mümkün olabiliyor.

ts61
Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

siirtfatih056

En son cümlenizi anlayamadım nasıl otomatik vites araçlarda Ötvsiz nasıl mümkün olabilir

ts61 ötvsiz araç alamaz. işitme engeliyle de max %52 engel oranı alabilirsiniz. ki zaten tamamen duymayan birisi ehlliyet de alamıyor bırak ötv indirimini

%44 işitme engelliyim, bir ay önce reno cilo alalım dedik araba kalmamış,hostes kız dacia daster gösterdi, o ara ben özürlü kartımı gösterdim aldı bir yere gösterdi,yeni çıkan kanuna göre %40 ve üstü işitme engelliler haricinde bütün engelliler ötv den yararlanıyor dedi.bu doğrumu arkadaşlar. Ben alamayabilirim fakat arkadaşlarım adına sevindim.

ts61

Raporda hareket ettirici tertibat gereklidir yazısı yanına otomatik vites hareket ettirici tertibat olarak kullanabilir demesi gerekiyor.

yani bir birey araç kullanacaksa o araç için imkanı elvermiyorsa o imkanını hareket ettirici tertibat olarak kullanabilir yazıyor doktor. ancak nedenini de açıklıyor: örneğin sol ayak ampute debiraj kullanamıyor hareket ettirici özelliği kalmıyor. bunun için otomatik vites(debiraj olmadığı için) hareket ettirici tertibat sayıyor. Mevzuata uygun yani...

Ancak sağırım aracın motoru hissetmediğim için otomatik vites hareket ettirici tertibat olmalı desen olmuyor. Mevzuatta yazılmamış.
İşitme engelliye uygun olmuyor.

sonuç olarak: ÖTV de mevzuatta hareket ettirici tertibat olması şart koşuyor: İşitme engelliler bu nedenle faydalanamıyor. %90 üstü rapor alamadıkca....

ANCAK!... MTV.den faydalanabilirsin ehliyette kodlar var ise.

Üst Alt