Arkadaşlar bimer den böyle bi cevap aldım. Sizde yüklenin aldığınız cevapları buraya yazın.
Başbakanlık İletişim Merkezine yapmış olduğunuz başvuru incelenmiştir.
4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun (7/2) maddesinde malul ve engellilerin taşıt alımlarında ÖTV istisnası düzenlenmiş, söz konusu istisnanın uygulama usul ve esasları Özel Tüketim Vergisi (II) sayılı Liste Uygulama Genel Tebliğinin (II/C/1) bölümünde belirlenmiştir.
Bu kapsamda, engellilik derecesi %90'ın altında olan engellilerden yalnızca, engellilik durumu, ilk iktisabı yapılacak taşıtın hareket ettirici aksamında (debriyaj pedalı, fren pedalı, gaz pedalı ve/veya vites kolunda) tadilat yaptırılmasını gerektirecek nitelikte olan malul veya engelliler, anılan Genel Tebliğde öngörülen diğer şartları da haiz olmalarına bağlı olarak, söz konusu istisna uygulamasından yararlanabilmektedir.
Buna göre, mevcut Kanun hükmü gereği, engel derecesi %90'ın altında olan işitme engellilerin istisnadan yararlanabilmeleri mümkün olmayıp, söz konusu talebinizin Kanun değişikliği gerektirdiği ve yasama yetkisinin Türkiye Büyük Millet Meclisine ait olduğu tabiidir.
Bilgi edinilmesini rica ederim.