Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliler ÖTV'siz araç alabilirler mi?

nihalalver

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Benim %45 oranında raporum var. İşitme engelilerden ötvsiz araç alan olup ama rapor oranını nasıl yükseltiyorlar. bir sıkıntı olurmu? Eşim bana işitme engeli olup heyetten raporu yükselten var dedi. ben kamuda çalışıyorum benim için sorun olurmu? bu konuda bir fikriniz varmı..Nasıl alabilirim Yardımcı olursanız sevinirim.

bedensel engellilerin dışında araç alamazsınız mevzuat böyle.. maalesef olsa bende gider bi BMW çekerim hehehehe :)

teşekkür ederim muzo. ama engel oranı yükseltip alan varmış..

% 90 ve üzeri oran olması gerekir ki sadece işitme engeliyle imkansız bu oranı almanız.

dün muğlaya ssk ya gittik raporun varsa vergi dairesine gittip konuşun dedi... rapor oranı %45-90 olanların hepsinde ötv siz araç alma imkanı var dye biliyorum dedi. vergi dairesine gittik onlarda aynı şeyi söyledi. vergi indirimden faydalanmak için dilekçe doldurmam gerektiğini söyledi. raporu yeniletmem gerekiyormuş...işlerim olduğu için bunu hazirana ertelledim. bakalım alabiliyormuyum alamıyormuyum. Uğraşmak lazım...Herkese kolay gelsin...

Nihal hanım, işitme negelliler araç alımında vergi avantajından yararlanamaz. Bunun aksini söyleyen bilmeden söyler... Mazallah, hatalı bir işlem yapıp aracı tescil ettirseniz bile, en küçük bir tereddütünüz olmasın, bir süre sonra faiziyle birlikte büyük bir borç çıkartır Maliye size! Sakın ama sakın itibar etmeyin "alırsınız" diyenlere.

Serdar Bey,
Ben Zehra Tataroğlu, Akif beyin danışmanıyım.
Akif Beyin Özel Tüketim Vergisi ve Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanunlarında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile ilgili bilgi almak istediğinizi yazmışsınız. Öncelikle gecikmeli cevap için özür diliyorum. Akif bey öncelikle size selamlarını iletmemi istedi.
Akif beyin Özel Tüketim Vergisi ve Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanunlarında Değişiklik Yapılması Hakkında iki adet Kanun Teklifi
var. Bu tekliflerden biri işitme cihazı kullanan işitme engellilerin kendileri adına tescil edilen otomatik vitesli taşıtların özel tüketim vergisi ve motorlu taşıtlar vergisinden müstesna sayılabilmesi için diğeri ise zihinsel engellilerin araç iktisaplarında özel tüketim vergisinden ve motorlu taşıtlar vergisinden muaf tutulması için verilmişti. Sizin hangi teklifi kastettiğinizi bilmiyorum. Ancak her iki teklif de ilgili komisyonun görüşülecek tasarı ve teklifler listesinde yer almakta.
Tekliflerin komisyon gündemine alınıp görüşülmesinin ardından Genel Kurula havale edilerek görüşülmesi maalesef iktidar partisi grubunun inisiyatifinde olan bir durum. Tekliflerin komisyonda görüşülmesi için eğer iktidar partisi grubundan bir adım olmazsa, benzer konularda başka tasarı veya teklif gelirse onlarla birleştirilip görüşülmesi söz konusu olabiliyor. Akif Bey her iki teklifin de görüşülmesi için komisyon gündemini takip ediyor. Bu aşamada sizlerden ricamız tekliflerin gündeme alınması konusunda kamuoyu oluşturmanız. Böylelikle konuya dikkat çekebilmek için birlikte hareket etmiş oluruz.
Konunun takipçisi olduğumuzu bilmenizi isteriz.
İyi dileklerimle, esen kalın.

Zehra Tataroğlu

slm oturanboğa bey otomatik vitesin hareket ettirici özel tertibat olarak görülmesi ve H sınıfı ehliyet sahibi tüm işitme engellilerin de ÖTV`den muaf olmalarıdır.Yukarıdaki bilgiler ve görüşler doğrultusunda otomatik vitesli araç satın alan H sınıfı ehliyet sahibi işitme engellilerin MTV`den de muaf olması hususunda 15.02.2012 tarihinde TBMM başkanlığına sunulan kanun teklifinin akibeti ne oldu biz bu kanunun bir an önce yürürlüğe girmesini bekliyoruz saygılar..

İlker bey gelişme yok gibi bende işitme engelliyim.Silifkede yaşıyorum.Bir değişiklik olursa banada yazın lütfen.

Noldu arkadaşlar bu konunun akibeti ? Varmı bi gelişme ? Işitme engelli olupta ötv siz araç alabilen varmı?

Bayram kardeş sora sora bugün mü çıkartın konuyu...

espri bir yana; son duyuma göre mecliste komisyona çıkartılmayıp tozlu raflara kaldırılmış olup akabeti raflarda beklemektedir. 1 yıl önceki haber bu...

Şuan bu konuda çalışma varmı bilemiyorum: ancak bildiğim şu: CHP bu önerleri götürdü diye AKP görmezden geldiği..
AKP.den Lokman Ayva'nın gereksiz görüp de komisyona aldırmadığı bir öneri... Görme engelliler araba süremiyor da işitme Engellilere ÖTV.siz araç verelim gibi saçmalaması ile...

:) konulara bakarken gözüme çarptı o yüzden tarihine dikkat etmedim.
Eğer dediğin gibiyse bizim iş yatar , yinede sağol bilgi için

Merhaba arkadaşlar, AKİF bey ile bi organizasyonda karşılaştım ve durumu sordum, maliye bakanının kanuna sıcak baktığını fakat darbe ve feto vs den hala gündeme gelemediğini dile getirdi. Bilginize. Ayrıca e devlet üzerinden bimer ve Cumhurbaşkanı an yazın portalından mağduriyetimizi iletirseniz, konu daha rahat gündeme gelecektir.

Arkadaşlar bimer den böyle bi cevap aldım. Sizde yüklenin aldığınız cevapları buraya yazın.

Başbakanlık İletişim Merkezine yapmış olduğunuz başvuru incelenmiştir.

4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun (7/2) maddesinde malul ve engellilerin taşıt alımlarında ÖTV istisnası düzenlenmiş, söz konusu istisnanın uygulama usul ve esasları Özel Tüketim Vergisi (II) sayılı Liste Uygulama Genel Tebliğinin (II/C/1) bölümünde belirlenmiştir.

Bu kapsamda, engellilik derecesi %90'ın altında olan engellilerden yalnızca, engellilik durumu, ilk iktisabı yapılacak taşıtın hareket ettirici aksamında (debriyaj pedalı, fren pedalı, gaz pedalı ve/veya vites kolunda) tadilat yaptırılmasını gerektirecek nitelikte olan malul veya engelliler, anılan Genel Tebliğde öngörülen diğer şartları da haiz olmalarına bağlı olarak, söz konusu istisna uygulamasından yararlanabilmektedir.

Buna göre, mevcut Kanun hükmü gereği, engel derecesi %90'ın altında olan işitme engellilerin istisnadan yararlanabilmeleri mümkün olmayıp, söz konusu talebinizin Kanun değişikliği gerektirdiği ve yasama yetkisinin Türkiye Büyük Millet Meclisine ait olduğu tabiidir.

Bilgi edinilmesini rica ederim.

Ya sana ne desem boş inan. Bir de utanmadan koşarak gider alırdım diyor.

maalesef alamıyoruz. işitme ve görme engelim var %74 görme kaybımdan dolayı toplu taşımada sıkıntı yaşıyoruz. mağdur ediliyoruz. eşimde işitme engelli %45 ehliyeti var b sınıfı en az %90 ve üzeri olması gerekiyor. burada çok büyük yanlışlık var engelli ayrımcılığı yapılıyor.

memet solak

işitme engelliler hiç bir zaman araç alımında vergi avantajından yararlanamadı, hala da yararlanamıyor

Üst Alt