Merhaba. Doğuştan işitme engelliyim ve iki kulağımda da işitme cihazı var. İlk ehliyetimi B sınıfı almış ve kullandığı cihazlar kısmında işitme cihazı yazdırmıştım. 2020 yılında ehliyetimi yenilemek için aile hekiminin sevki ile İstanbul'da serbest alan odyometrisi yapılan iki yerden biri olduğu söylenen İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gittim. Oradaki odyolog rapora saf ses eşiğini yazacağına konuşmayı anlama eşiğini yazdı ve dudak okuduğum için 35db eşiğini geçemedim. Aynı hastanedeki KBB doktoruna gittiğimde beni komisyona sevk etti. Ben de yeni çıkartmış olduğum %42 engelli raporumu etkileyeceğini düşünerek komisyona girmedim, ehliyet yenileme sürecini ertelemeye karar verdim. Yıl sonunda eski tip ehliyetler geçersiz olacağı için tekrar yenileme sürecini başlatmak istiyorum. Komisyona sevk edilmeden sadece işitme cihazı kullanma kodu ile ehliyet almam mümkün müdür? Serbest alan odyometrisini İstanbul Eğitim Araştırma dışında başka hangi hastanede yaptırabilirim? Odyometri raporunu devlet hastanesinden alıp KBB için özel bir hastaneye gidebilir miyim? Komisyona sevk edilmeden ehliyetini yenileyebilenler varsa tecrübelerini ve hangi hastaneye (İstanbul ve çevresindeki illerde) başvurduklarını yazabilirse sevinirim. Şimdiden teşekkürler.