Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engellilerde psikolojik rahatsızlıklar için sağlık raporu oranı..?

devrekli

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
ben dün hastaneye ön bi kontrol için gittim.kbb doktoruna dedimki ben rapor alcam ama iştme kaybım nedir ne değildir..rapor alabilirmiyim bi önceden bakalım olmazsa boşuna uğraşmayamdedim.sagolsun doktor sol 55 sağ 58 ve her iki kulaktan ameliyat oldum ameliyat raporlarımı inceledi sen dedi %36 alırsın ama kulak hastaları psikolojik de hastaolurlar psikolğa bi görün belki oda katkı yapar dedi..sonra bi psikolğa gittim anlattım derdimi..ben dedim hakkım olmayan hiç bişeyi istemiyorum amahakkımsa banayardım edermisiniz dedim..sağolsun bi tedavi uğlaması yapalım eğer olursa yardım ederim dedi..ama benim korkum psikoloklar genelde kontrollü veriyormuş..sürekli almam için nasıl bi tedavi uğulaması veya tehşisin adını nekoymalı.bana depresyon nöbeti yazdı receteye.3...4 ay tedavi olmam lazımmış..bi yol bilen varmı ben psikoloğ hastalıklarından analamam.

bilen varsa yardımcı olabilirmi.....

ben dün hastaneye ön bi kontrol için gittim.kbb doktoruna dedimki ben rapor alcam ama iştme kaybım nedir ne değildir..rapor alabilirmiyim bi önceden bakalım olmazsa boşuna uğraşmayamdedim.sagolsun doktor sol 55 sağ 58 ve her iki kulaktan ameliyat oldum ameliyat raporlarımı inceledi sen dedi %36 alırsın ama kulak hastaları psikolojik de hastaolurlar psikolğa bi görün belki oda katkı yapar dedi..sonra bi psikolğa gittim anlattım derdimi..ben dedim hakkım olmayan hiç bişeyi istemiyorum amahakkımsa banayardım edermisiniz dedim..sağolsun bi tedavi uğlaması yapalım eğer olursa yardım ederim dedi..ama benim korkum psikoloklar genelde kontrollü veriyormuş..sürekli almam için nasıl bi tedavi uğulaması veya tehşisin adını nekoymalı.bana depresyon nöbeti yazdı receteye.3...4 ay tedavi olmam lazımmış..bi yol bilen varmı ben psikoloğ hastalıklarından analamam.

bilen varsa yardımcı olabilirmi.....

Tedavi sürecinden sonra doktorun vereceği karar belirler raporunuzun süresiz olup olmayacağını. Bu süreç bir kaç yıl sürebilir. Genellikle süreli rapor düzenlenir, tedaviye rağmen düzelme olmaz ise raporunuz sürekli olur. Siz alın raporunuzu, yararlanabileceğiniz haklardan mahrum kalmayın.

Alınabilecek oranlar;

Nevrotik, stresle ilgili ve somatoform bozukluklar;
(yaygın anksiyete bozukluğu, panik bozukluğu, fobi, konversiyon bozukluğu, somatizasyon bozukluğu, hipokondriyazis, Ağır stres tepkisi ve uyum bozukluğu, Dissosiyatif bozukluk )

1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen:% 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen:% 25
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen: % 50

Ek Bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/dig...aklariyla-ilgili-site-rehberi.html#post929941

bacıbey
cok sağolun benim araştırmalarım ve sizinde belirttiğiniz gibi psikolg raporları süreklide olsa anakaradan süreli şerhi koyarlar diye düşünüyorum.yada psikatyriyi karıştrmasam mı..bazılarıda psikaytri raporunu kimse bozamaz diyorlar..kararsız kaldım

Slm
ben bir hafta önce %61 bir yıl süreli rapor aldım.%35 işitme %40 psikaytri..şimdi bu raporu ankaraya vergi indirimi için gönderecem.sorum şu..acaba vergi indirimim sürelimi gelir süreklimi.ve vergi dairesine raporun aslını vermemde bi sakınca var mı?eger vergi indirmim süreli gelrse sgk dan yine emekli olma şansım varmı.yada sürekli bile gelse sgk şerh koyarmı bilen varsa yardımcı olurmusunuz.

psikaytri:kismi remisyonda deprosyon oran %40

KBB iştme: odyo sağ 55db sol 58db bilateral iletim tipi iştmme kaybı oran%35

rapor süresi bir yıl kontrol

hasas işitme ve sorumllulk gerektiren işlerde çalışamaz yazıyor.

buna göre ankaradan vergi indirmim sürelimi süreklimi gelir..yorumlarınızı bekliyorum

devrekli ;

Çok geçmiş olsun öncelikle. Bunun belirli bir ölçüsü yok. Garantisini kimse veremez yani süreli veya süresiz olacağına dair. Ama vergi indiriminiz süreli olsa dahi süresi bitmeden emeklilik şartlarınız tamamsa/tamamlarsanız ve başvuru yaparsanız bu kez vergi indirimi ve raporun önemi kalmaz, sgk'nın kararına bakılır. Sürekli raporlarda dahi her zaman vergi indiriminin ya da sgk'nın süre koyma yetkisi vardır. Bu nedenle burdan kesin birşey diyemeyiz.

kelebek

çok sağol..prim doldu yıl doldu..sadce sgk verecegi cvp bakacaz.yaş 40 özürlü sınavına girebilirmiyim süreli raporla..raporun arkasında istihtam ve sosyal yardım yazıyor.bu sosyal yardımdan süreli raporla yararlanabilecemmi..nerelere baş vurmalıyım..sizin gibi bilgili kişiler olamasa biz engelliler hiç bir şey ögrenemeyiz..sağolun kardeş

devrekli ; est. rica ederim abi...

Emekli olanların atamaları yapılmıyor EKPSS için.
Emeklilik başvurusundan önce olursa tabii ki süreli de olsa kabul edilir başvurunuz. Atanmanız durumunda süresi bittiğinde yeni rapor almanız gerekir. Sınav 2016'da...

Şuradan: http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html haklarına bakabilirsin. Buradaki diğer şartların da uyduğu haklardan yararlanabilirsin. Süreli olması yararlanamayacağın anlamına gelmez. Yalnızca süre bitiminde yeni raporun % 40'ın altına düşmesi durumunda haklarını kaybedebilirsin.

teşekkürler....

vergi indirmim gelince burdan yazarım diğer arkadaşlarada emsal olur...iyi akşamlar

Merhaba arkadaşlar:bugün itibarı ile ankara %61 bir yıl süreli olan raporumu onaylamış (telefonla arayarak öğrendim)

peki sürekli psıkologa kontrol amaclı gözükücekmisiniz?

zaten heray gidiyorum doktora ilac yazıyor ve tedaviye devamediyor.ben böyle yapıyorum

Üst Alt