Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engellilerde telefon görüşmeleri için kulaklık...

Konular
10
Reaksiyonlar
0
normal insanlar telefonla konuşurken kulaklık kullanıyorlar ben kanal içi cihaz kullandığım için bu kulaklıklar benim kulağıma girmiyor en rahat kullandığım resimdeki philips kulak üstü çengelli kulaklıklar

sorun şu ki bunlardan mikrofonlu olanını bir türlü bulamadım. yani bana aşağıdaki resimle yukarıdaki resmin birleşimi bir kulaklık lazım alttakinin mikrofonu ile üsttekinin kulaklığını birleştiren bir kulaklık

veya derdimi anladıysanız, kulak üstü mikrofonlu telefon görüşmesi yapabileceğim bir kulaklık lazım

alparslanap
Merhaba arkadaşım. Odyolog arkadaşlara da benim arkadaşlara da sordum. Maalesef bu şekilde bir kulaklık bilmiyorlar. Araştırmaya devam edeceğim. İnşAllah bir şey buluruz.

philips marka kulaklık en az 10 yıllık 2009 şirkette müzik dinlemek için kullanmıştım. dışarıdan biri baktığı zaman uçak kullanan pilot havası veriyor komik durduğu için çöpe attım. maalesef bunun mikrofonlu olanına hiç rastlamadım.
Bunu sen zaten mikrofonu olan aparat ile birleştirip kendin yapabilirsin ben daha önce mikrofonu başka kulaklıklarla kullandım bu aparatı al ve kullan çok basit.

Bunları takarsan cihaz varken öter cihazın

Benimki şapka takınca ötüyo

Cihazla duymuyonuzmuki

Zaten rahat kullanıyorum: diye belirtmiş. Demir abinin dediğini yapsın; sorun yok.

Odyocularda var

Telde konuşma için aksesuar

Ben cihazı alınca göstermişti almadım

Var da arkadaş mikrofonlu istiyor. O yok ! Demir abinin dediği gibi yapabilir.

İron

@oğuzatay teşekkürler

@iron
dostum karaman biraz mahrumiyet bölgesi bi kaç yere sordum biz birleştiremeyiz dediler. benim istediği gün boyu yanımda gezdirebileceğim telefonla konuşabileceğim bir kulaklık. masaüstü bilg veya laptop için değil.

10 yıl mon yıl benim işimi gören bu küçüklükteki tek kulaklık bu zar zor buldum :)

size tavsiyem sizde kullanın zaten bi kulağın yarısı kaldı onu da radyasyona kurban etmen istemiyorum uzun vadede hala ne olacağını bilmiyorum telefon radyasyonunun belki 40 yılda işitme kaybına yol açıyor

ya şirkette kötü durur kardeşim pilot gibi oluyorsun benim elimde ona uyan bir aparat vardı İstanbul da hem mikrofon hem kulaklık yaptım ama dediğim gibi çöpe attım. telefoncuları gez ellerinde eski mikrofonlar varsa uydurmaya çalış

arkadaşlar merhaba,
kulaklıkla niye uğraşıyorsunuz ki? neckloop alın, boynunuza kolye gibi takıyorsunuz, işitme cihazına baskı yapmadığı için kullanımı da çok rahat. bunların kablolu veya kablosuz (blutooth) olanları var. aşağıdaki linkten sipariş edip getirtebilirsiniz. aslında işitme cihazlarının da telefon için yardımcı cihazları var (örneğin phonak'ın easycall cihazı gibi), ama bunlar çok pahalı. aşağıdakiler ise gayet makul. yalnız yurtdışından geldiği için vergi ve kargo masrafı da var.
kablolu olan:
https://www.actiononhearingloss.org.uk/shop/listening-devices/l423iloop/

kablosuz olan:
https://www.actiononhearingloss.org...vices/m492-cm-bt2-bluetooth-neckloop-headset/

ayrıca bu sitede phonak easycall da oldukça uygun fiyata satılıyor (kullanmak için phonak venture model işitme cihazı gerekir):
https://www.actiononhearingloss.org.uk/shop/phones/t528-easy-call-ii/

hcozalp

simdi sen oticon chili kullaniyorsun yarim yamalak memnun:(ee bu connetline seyinede iyi para verdin memnunsanda. bida isitme cihazi alirken buna eslesebilcek cihazami mahkum oluyosun.insan bu hep sadik kalacak degilya, tutarda baska marka cihaz edinmeye kalkarsan bu connetline denen sey gumemi gidecek.

valla bu sagirlik ne pahali bi engel isitme cihazina para yetistiremezken:(

benim isitme kaybim cok ileri oldugundan odyocular cros bicrosu belem layik gorup istememe ragmen denemedilerdi:(

bi begenmedigim phonak naidayi ayrlarmaya gittigim odyologun hanimi bu benzer bi aparatla cihazi ayarlamaya kalktiydi:pkalin sesleri kisitli kulagimi delen ince sesler veryansin:)kendi kendime burdanda ekmek yok sagirlara demistim:eek:yane islevsizlik...

Oticon chili kullandığım doğrudur doğal sesi var fakat anlamaya gelince zayıf kalıyor. Cihazı aşağı yukarı 7 senedir kullanıyorum. Teknoloji sürekli gelişiyor. Şimdide iphone ile işitme cihazı direk bağlantılı olan modeller var. Biraz daha bekledikten sonra işitme cihazımı değiştirmeyi düşünüyorum. Ne yazık ki işitme cihazları gerçekten çok pahalı. Cep telefonlarından bile pahalı. Cihaz almak kimsenin durumunu düşünmüyor. Sürekli cihaz değiştirmeye gelmez. Bu yüzden alırken her şeyi göz önüne alınarak piyasada olan bütün işitme cihazları denemeden almamak gerekir. Zira her işitme cihazı size uyacak diye bir şey yok. Bütçe + Cihazdaki memnuniyeti göz önüne almak gerekiyor.
Cihazımla beraber kullandığım Streamer'i cep telefonun yanında kablo ile bilgisayara takarak müzik, film vs. çevreyi rahatsız etmeden keyfinize göre dinleyebiliyorsun. Ne kadar renk o kadar masraf maalesef.

Merhaba Streamer dediğim, Telefona bluetooth ile bağlanırken işitme cihazına Fm Radio ile bağlanıyor. İşitme cihazını streamera 50 cm. den fazla uzaklaşırsan kesilme oluyor, bunda radyasyon pek düşünülemez. Başka markalarda buna benzer sistem var. Şu anda bile kullanıyorum ve rahat oluyor. Çünkü telefonu direk işitme cihazına götürünce etrafındaki sesleri de aldığından anlamayı zorlaştırıyor. Bu ise etrafındaki sesleri azaltıyor telefondaki sesi açıyor istersen sesini daha da açabiliyorsun. Sonuçta siz bilirsiniz. Denemenizi öneririm.

Streameri 7-8 sene önce aldıydım o zaman 800 TL. idi. Şimdikiler biraz daha geliştirilmiş gibi 1200 TL. olması normal gibi. Başka oticon firmalara bakın derim. İnternetten'de araştırın 2.el belki bulunabilir. Kolay gelsin.

Üst Alt