Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engellilere araç alımında avantaj var mı? Ticari araçları kullanabilirler mi?

erşin1

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Konuları tam araştıramadığımdan buradan bir kaç soru sormamın sakıncası yoktur umarım. İşitme engelliler (Başbakanlık Özürlüler İdarisinden aldığım katta %42 oranı vardır.) yurt dışından yada yurt içinden gümrüksüz veya vergisiz araç alabiliyormu, oranlar nedir. Ehliyetim H sınıfı bu arada.
Diğer bir sorum, ehliyetimde ticari araç kullanamaz diyor. Şimdi ben ticari amaçla değil kendim ve ailem için kullanacağım bir araç almak istersem ve bu araç binek oto değil ticari araç sınıfında olsa (mesela doblo, ford transit, partner gibi) bu araçları kullanamazmıyım. Yoksa bu yasadaki amaç taksi, dolmuş vb. gibi araçlarda ticari kazanç elde edecek şekilde olan araçlardan mı bahsediliyor.

Erşin,
''ticari araç kullanamaz'' ibaresindeki ticari araç kavramından ben kullanım amacı manasını çıkarıyorum.
Benim ehliyetim ''B'' ama işitme kaybımdan dolayı ''ticari araç kullanamaz'' ibaresi var.
2005 yılında doblo combi aldım ve o tarihten beri kullanıyorum bir sorunla karşılaşmadım.

Diğer soruna malesef olumsuz cevap vermek durumundayım.
İşitme engelliler için ötv ve mtv muafiyeti yoktur.
Muafiyet için aracın mutlaka hareket ettirici özel donanıma sahip olması ya da donanımsız olarak %90 ve üzeri rapora sahip olmak gerekir (Başkasının kullanımı için)

Üst Alt