Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engellilere EKPSS'de ayrı bir hesaplama yapılıyor mu?

mka41

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
1
ekpss sınavı kpss sınavına göre daha mo kolay. işitme engelliler için ayrı bir puan uygulaması var mıdır ? şimdiden teşekkürler.

ekpss kpss ye göre daha kolay işitme engellilerin soruları ayrı oluyor ama sıralaman eğitim düzeyine göre örn; ortaöğretimden girdiysen soruların farklı ama sıralaman tüm ortaöğretim e girenlerle aynı yerde olacak onlarlada yarışıcaksın yani

nasıl yani bütün işitme engelliler aynı yerde mi sınav olucak. konuya diger arkadaşlar da müdahil olup konuya deginseler daha ayrıntılı ve bilgiye ulaşabiliriz.
teşekkürler.

allah yardımcın olsun kardes bendede ısıtme sorunu var

Merhaba

Eğer ilköğretim öncesi işitme engelliyseniz ve bunu belgeleyebiliyorsanız bu bir grup işitme engelli örneğin A kitapçığı
Eğer ilköğretim sonrası işitme engelliyseniz bu bir grup işitme engelli örneğin B kitapçığı farklı sorular ( Genel-Görme-İşitme)
Olarak iki gruba ayrılıyor sorular birbirinden farklı ilköğretim öncesi olanlar için sorular daha basit.
Ayrıca engel durumumuza göre sınavda ek süre var
Ama kimsenin puanlamasında bir farklılık yok, sorular farklı süre farklı puanlama sistemi aynı

merhaba bende işitme engelliyim öncelikle engel durumlarına göre ayrı okullar ve ayrı sınıflar tutulmaktadır, mesela işitme engelli gurubunu bir okula toplar ve bunların özür durumlarına göre sınıflara ayırırlar mesela ben engel durumum ağırda olsa rahatca duyabiliyor konuşabiliyorum sınavda yardımcı öğretmen ihtiyacı duymuyorum, bazı kişiler konuşamıyor bunlar içinde testlerde yardımcı olabilmek için işaret dili bilen görevli öğretmen alınmaktadır malum bütün öğretmenler işaret dili bilmemektedir, ha bunlar benim öğretmene ihtiyacım olduğunu nereden bilecekler sınava başvurma isteği bulunduğunda yardımcı öğretmen kutucuğunu işaretlemek gerekir yoksa sınavda soru için hocaya açıklama ihtiyacın olduğunda, yardımcılık ve kopyaya teşebbüs yüzünden sınavın geçersiz olur, peki sınavda hocaya yardımcı oldu bunu nereden bilecekler sınav salonundaki OSYM saattine el sallaman yeterli :) 2014 Ekpss sınavında bu saat yüzünden çoğu kişinin sınavları iptal edildi :eek:

bu arada belirtmek isterim ki işitme engellilerin engel oranlarına görede ek süre tanınmaktadır, mesela normal sınav süresi 60 Dk diye hatırlıyorum benim engel oranım rapor oranım % 45 sınavım 80 Dk olurdu...

tekrar merhabalar,

gül hanım ilkokulda iken odyo işitme testim mevcut, 1999 senesine ait ancak engelli raporumu geçen yaz aldım. ben buradaki hangi sınav kitapçığına tabi olurum. bu konuda bilgilendirmeniz rica..

birde engel durumuna göre ekpss kayıt işlemleride farklı oluyor mu ?
teşekkürler.

Kayıt esnasında ne gibi fark olsun? İlk defa sınava girecekler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü'nden sınav başvuru zamanı geldiğinde Ön kayıt formu alırlar. Engelini burada bildirirler ilk olarak.
Ve Engel formu oluyor ÖSYM'de kılavuzla birlikte paylaşırlar bunu da, çıktısını alırsın ve doldurursun bilgilerini.
Daha sonra ÖSYM'ye başvurursunuz bu iki form ile, engelinizi buna göre kayıt ederler.

Sınav zamanı geldiğinde kılavuza göre bakmak lazım buna. Her sınav şartları birbirini tutmayabilir. Şuan için çok erken bunların cevabını vermemiz doğru olmaz aslında.
Kayıttır, puanlamadır, engel gruplarıdır bunların cevaplarını almak için ÖSYM'den 2012 ÖMSS ve 2014 EKPSS kılavuzlarına bak bence.

Kitapçık demişsin örnek olarak 2012'nin ÖMSS kitapçıklarının linkini vereyim incele vaktin olduğunda: ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

O belgeniz de yeterli

EKPSS Başvuru kılavuzu

Madde 5 ;

İlköğretime başlama yaşı öncesi işitme engelli olan adayların bu durumunu gösterir resmî
belge/belgeleri (Sınava girecek ilköğretime başlama yaşı öncesi işitme engelli olan adayların bu
durumlarını; ilköğretimi (ilkokul-ortaokul) işitme engelliler okulunda okuduklarını gösterir diploma
veya ilköğretim çağı öncesi işitme engelli olduğunu gösterir engelli sağlık kurulu raporu veya
ilköğretim çağı öncesi işitme engelli olan işitme engellilerden kaynaştırma okuluna gidenlerin işitme
engelli olarak okumuş olduklarını gösterir okul diploması/mezuniyet belgesi veya ilköğretim çağı
öncesi işitme engelli olduğunu gösterir diğer vb. resmî belgeler ile belgelendirmeleri gerekmektedir.
Bu durumdaki adaylardan ilköğretim çağı öncesinde işitme engelli olduğunu belgeleyemeyenler,
ilköğretim çağı öncesi işitme engelli olmuş kabul edilmeyecektir. Sadece kuraya başvuracak adayların
bu belgelerini İl Müdürlüklerine getirmeleri gerekmez.)

İşitme engellilerden ilköğretime başlama yaşı sonrası işitme engelli olanların aynı
müfredatı okudukları, karmaşık ve uzun paragraflar içermeyen sorular ile hazırlanmış
testlerde diğer engel grupları içinde bulunanlar ile aynı sorulara cevap verebileceklerine
ancak, algılamada gecikmeler olacağından sınav süresinin 1/3’ü kadar ek süre
verilmesine,
 İlköğretime başlama yaşı öncesi işitme engelli olanlar için aynı müfredatı okusalar bile ek
sürenin yetersiz olacağı ve onlara soruların içeriklerinin de günlük ve yaygın olarak
kullanılan kelimelerden oluşan soruların yer aldığı ayrı bir test hazırlanmasına ve sınav
süresinin 1/3’ü kadar ek süre verilmesine,
 Dil ve konuşma engelli adaylara işitme engelli adaylar gibi aynı testin verilebileceğine
ancak, algılamada ve öğrenmede zorluk çektikleri için 1/3’ü kadar ek süre verilmesine,

ÖSYM başvuru kılavuzunu da okursanız tüm detayları, aklınıza takılanları öğrenebilirsiniz.

Ve kayıt işlemleri engel durumuna göre farklı değil herkes aynı şekilde başvuruyor.

buraya kadar herşey açıklayıcı ve bilgilendirici oldu. peki merak ettigim diger konuları açmak gerekirse, önlisans 2 yıllık mezunum ekpss sınavından en düşük ne kadar puan almalıyım yerleştirmeler nasıl oluyor okudugum bölüme göre mi yerleştirme oluyor, nasıl oluyor ?
tesekkürler.

O alınacak kişi sayısına göre belli olur. Önlisanstan kaç kişi alınacaksa, okuduğun bölüme göre vs... Puanın ne kadara kadar düşeceği. ek olarak sertifika vs. varsa faydana olur.

okudugum bölüme göre alım olmadıgını varsayarsak ne olucak ama sonuçta biz engelli kadrosu için sınava giricez bide okudugun bölümemi bakıcaklar ?

Herhangi bir önlisans programından mezun olmak kodu var. Bölümünden almazlarsa bu koda göre tercih yaparsın genel önlisans mezunu olarak.

Üst Alt