Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İsitme engellilere muzigi anlatir misiniz?

GRAHAM BELL

Emektar Üye
Konular
286
Reaksiyonlar
258
duyan insanlar muzik ruhun gidasidir deler.
muzik dinlendirir derler.
muzigi buyuk zevkle dinlerler.
hadi ama duyanlar, muzik dinleyenler biz muzikten haberi olmayan kucuklugunden beri muzigin ne yaptigini bilmeyen, kuru gurultu olarak algilayan sagirlara anlatirmisiniz muzigi.

ruhun gidasi oldugunu dusunmuyorum... belli nktadan sonra tembelestiriyor ustelik...bunu disinda akan bi nehri dinlmek yagmur sesi vs gbi seyler rahatlatici olbilr...allah yardim etsin ....

okuyabildiğin şeylerin başkası tarafından tempolu uyumlu söylenmesi senin de dinlemen. dinlerken sanatçıdan duyduğun sözlere göre neşelenirsin yada hüzünlenirsin. müzik aletlerinden çıkan sesler ile birlikte sözlerde uzatılarak veya peşpeşe söylenerek tempo oluşuyor.

Bi yerde okumuştum.çok hoşuma gitmişti.diyorki.;
Madem müzik ruhun gıdasıdır,neden mezar taşlarına ruhuna Fatiha yazılır. ..
Bence müzik nefsin gıdasıdır.nefsimize hoş gelen haz verici bir şey.anlık zevk alırsın,sürekli dinlemeye kalktığında baymaya başlar bir müddet sonra. Nasılki en sevdiğin yemeği bile haddinden fazla yediğinde bıkarsın;hatta
canın uzun süre istemez.çokta mühim bir şey değil bu müzik. İnsanlar dinleyip oyalanıyor işte.dinlediği şarkıyla ağlayıp dertleşiyor yada oynuyor neşelenip.ama fazlası içini bayıyor.gece gece nekadar mantıklı cümleler kurdum bilmiyorum ama müzik benim için böyle bir şey.
Şiir okuduğumda da,kuran okuduğumda da uzun sürdüğünde bıkıp sıkılmadığımı,sadece yorulduğum için ara verdiğimi farkettim şimdi :)
Bence ruhun gıdası müzik değil

Gel Shukufe halay çekelim. Davul zurna varsa gerisi boş..

net anlatmışımdır belki davul zurnadan uzak kalmışsınızdır...

davul zurna ki sağırın ruhunun gıdasıdır..

Selam, Güzel olan her şey ruhumuzu olumlu etkiler, çirkin şeyler de olumsuz duygular uyandırır. Güzel bir resim gördüğünüzde ruhunuzun etkilenmesi gibi diyelim. güzel güzele, en güzele kapı açar...

Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müzik bölümü mezunuyum..
Yani komple müzikle büyüdüm
Ama liseden sonra işitmemi kaybettim :)
Bu durumda bile müziği sana nasıl tarif etmem gerektiğini bilemiyorum.
Şu an hala şarkımı türkümü söylerim,
Duymuyorum ama hissediyorum.

Eğer hiç duymadıysan ve müziğin nasıl bir şey olduğunu bilmiyorsan elle ritim tutmak haricinde müziği anlatabilme gibi bir ihtimalimiz yok ki.
Gerçi işaret diliyle şarkı söyleyen arkadaşlar var ama bilemiyorum.

Ruh haline göre müzik dinlediğimizde müziğe kaptırırız kendimizi
Ruhun gıdasıysa uzun süredir ruhum gıdasız kaldı :)
İnsanın belirli bir süre içini rahatlatması düşüncelerinden uzak durup müziğe yoğunlaşması ve beynini dinlendirmesi..

Biz de bunu resim yaparak spor yaparak (yüzme vs gibi) vücudun kendi sıkıntılarını atabileceği şeyleri yaparak içerek de gerçekleştirebiliriz :D

Merhaba...
Bende bir kulağıma işitme cihazı kullananlardan biriyim...
Müziksiz pek durduğum söylenmez.
Öyle ki bence kemoterapi zamanlarımda müzik dinleyerek ağrımı hafiflettiği ve cidden moral kaynağı olmuş olduğunu hissediyorum...
Ancak kulaklıkla müzik dinlemem kulaklarıma son derece zararlı...
Ama yinede ciddi bir çekim potansiyeli var müziğin...
Şarkı dinlemek duygularınızın dışa vurumudur.
Ses ve müziğin birleşimiyle bir şarkı sizi hüzünlendirebilir, duygulandırabilir,mutlu edebilir.
Etkisi altına alabilir.
Bence ruhun gıdasıdır. Özellikle sevdiğiniz bir sanatçının şarkıları sizi ayrı güç verir...

Yaşanmışlıkların nota ile bütünleşmesi...Bazen hüzünlenirsin, bazen mutluluğun doruklarına çıkarsın... Böyle bişey :)

Üst Alt