Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engellilere özel görüntülü çağrı merkezi | Samsung DuyanEller

DuyanEller

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Samsung “Biz sustuk ellerimiz konuşuyor” dedi

Teknoloji herkesin hayat kalitesini artırıyor, hayatı kolaylaştırıyor, şüphesiz biz işitme engelliler de teknolojinin sunduğu iletişim imkanlarından en fazla faydalananlar arasındayız. Akıllı telefonların hayatımıza getirdiği “her an görüntülü görüşme yapabilme imkanı” işitme engelliler için başlı başına bir devrim niteliğinde. Ama şu da var ki, bizim için teknolojinin bu imkanlarına rağmen işaret dilini bilmeyen biri ile görüntülü görüşme yapmak halen pek de mümkün değil.

Bunu biz fark ediyoruz, biz biliyoruz, ama markalarda da bu farkındalığın oluşması çok sevindirici.
Şimdi bu markalar arasına Samsung da katıldı.

Samsung, çağrı merkezi hizmetinden tüm kullanıcılarının eşit şartlarda faydalanabilmesini hedeflemiş, ve Duyan Eller | Samsung sitesi üzerinden işitme engellilere özel görüntülü çağrı merkezi hizmetini başlatmış. Bu sayede Samsung işaret dili bilen, hatta ikisi bizzat işitme engelli olan çağrı merkezi yetkilileri ile bize özel bir hizmet vermeye başlamış. Doğrusu siteyi de çok başarılı buldum, sitede herşey işitme engelliler düşünülerek özenle tasarlanmış.
09:00-18:00 saatleri arasında hizmet veren samsungduyaneller.com sitesini ziyaret ederek, Samsung markalı ürünlerle ve Samsung’un hizmetleri ile ilgili tüm sorularınıza cevap alabilirsiniz.

Bu arada Samsung’un projeyi duyurma yöntemi de, projenin kendisi kadar etkileyici. İşitme engelli bir arkadaşımız olan Muharrem’e öyle bir sürpriz hazırlamışlar ki, seyrettiğimde çok etkinlendim. Bakalım siz ne düşüneceksiniz?
Filmi Samsung Türkiye Youtube kanalından veya http://bit.ly/1v3L3zX adresinden izleyebilirsiniz.

isitme engelliler icin kim calisip birseyler uretirse allah razi olsun. allah onlara en guzel duymalari nasip etsin insallah.
biz duymasakta dudak okuyup anliyoruz. ama elerle konusulani hic bilmiyoruz etrafimizda isaret dili kullanan olmayinca. bunuda allaha havale, isaret dilini yasaklayan zihniyetler:(
bu cok iyi birseyde.
biz gibi telefondan anlamayan ama konusanlar icinde;telefona bi kablo takalim.
o kabloyu konusana tutalim.
telefona bakinca konusulan yazsin ekranda.
tadinda yenmez:eek: valla billa hiiic sagirim demem boyle birsey yapabilecek babayigidin alnindan oper. dunyanin butun dualarini ederim:eek:

Çok çok çok iyi düşünülmüş bir hizmet.

Aslında bu herkesin uygulaması lazım gelen bir standart olmalı. İşaret dili kullanan yüzbinlerce insan var ve çağrı merkezi hizmeti almak onların da temel hakkıdır.

Bu arada yukarıdaki video da mü kem mel! Ne güzel sürpriz yapmışlar Muharrem'e :)

İstisnasız herkes ama herkes işaret dili öğrenmeli. Ne olur sanki okullarda hepimize öğretseler!

Bence her engelli böyle bir süprizle karşı karşıya kalmalı...
Hoşgörüyle,anlayışla ve ince düşünce ile şaşırabilmek, bir insanın özel olduğunu hissettirebilmek harika bir duygu...
Bende çok beğendim videoyu...
Muhammer'in aldığı cevaplar karşısındaki şaşkınlığı ve gözyaşları izlenmeye değer...
Bülent'e kesinlikle katılıyorum işaret dilini herkes öğrenmeli.. Bende öğrenmek istiyorum fakat henüz gerçekleştiremedim bunu... Umarım gerçekleştireceğim :)
Sonuçta bu dünyada tek başımıza yaşamıyoruz... Bazı şeylerin farkına vararak yaşamalıyız. Öğrenmeli, öğretmeli ve farklılıkları eşitleyebilir konuma getirmeliyiz...

Üst Alt