Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme Engellileri sabah uyandıracak bir sistem var mı?

• Konbuyu başlatan ozan59
  • Başlangıç tarihi
O

ozan59

İleri derece işitme engelliyim sabahları uyanmakta zorluk çekiyorum nasıl uyanabilirim diye çok araştırdım kola takılan titreşimli saatler var ama sadece 5-10 saniye kadar titreşim veriyor saatcide denedim yetersiz kaldı.Bunun dışında bazende kapı zilini duymuyorum kapıya takılabilen ışıklı sistemler olduğunu duydum avrupada çok yaygın olarak kullanıyormuş.

Bu konularda bilgisi olan varmı.?

Bir zamanlar DUYSEL (İstanbul) bu tür cihazları getiriyordu.
Yastık altına konan saatli vibratörler, ışıklı uyaranlar vb.
Telefon açıp kendilerine sorabilirsiniz.

kapı zili için evde 4 adet zil takabilirsiniziz salona mutfağa odalara her bir tane ve çok mantıklı olduğunu göreceksiniz bu da size masraf olarak 35 tl samsung 5830 cep telefonu 15 dk titreşim veriyor uyandırmak için bu telefonu isterseniz kullanın

Shake'n wake modeli saat öneririm. 2 dk boyunca şiddetli titreşim veriyor. ancak sevmediğim kısım kayışları.
Kapı ziline gelince cihaz takıyor iseniz bimbam kapı zilleri bir deneyin. 5 lira desem bilemedim 20 lira civarında olur. Komple kapı zilleri değiştirmeniz gerekmiyor sadece uzantı ile ek bağlantı yapabilirsiniz.
almanyada 100 yada 60 euroya ışıkdak getirtebilirsiniz. Tabii ki akrabanız var ise veya internetten var ise satın alabilirsiniz. Önce Bim bam veya ding dong model zilleri deneyin bi hele. Ses frekansları dijital ve analog işitme cihazına çok uygun olduğundan net duyarsınız.

kapi zili yerine isik biz taktirmistik eski evdeyken aydinlik buyuk evlerde pek ise yararliligini goremedim dogrucasi
hep isiga dikkat etmek gerek:( arkaniz donuk oldumu faydasi yok o isiga dikkat edesiye kadar isitme cihazimiza guvenmek daha iyi bence
cep telefonu her isi goruyor bence:eek: konusmaya yaramasada sms aliriz kapiya gelen en saglam tARTAFINDAN KIM OLDUGUNU BILEREK KAPI ACARIZuykudanda titresime alininca cok guzel uyandiriyor:eek:

Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim.Çalıştığım için sabahları uyanmakta zorluk çekiyorum kulağımda çok şiddetli çınlama yüzünden ayrıca psikolojik tedavi alıyorum dolayısıyla beraberinde uyku ilacıda kullanmam nedeniyle sabahları kalkmakta zorlanıyorum artık kendim uyanmak istiyorum.Bu konuyu bilgisi olan arkadaş varmı diye açtım sağolsun herkes kendine göre bir fikrini önerisini belirtmiş.Telefonun alarmını kurup yastık kılıfına takıyorum ama yinede titreşimi bazen az geliyor.Diğer zil olayına gelince dijital işitme cihazı kullandığım halde bazen zil sesini duyamıyorum bu durumda daha kuvvetli bir zille değiştirmek gerekir.

Ayrıca bir arkadaşda ışıldak önerisinde bulunmuş almanyada çok yaygın kullanıldığını duydum yanlız marka ve model bilmediğimden internetten araştıramadım.Bu arada piyasada kablosuz wireless kapı zili var istediğin odaya koyabiliyorsun tek olumsuz yönü butonu kapıya monte edemiyorsun yapıştırmalı gibi birşey iç kapıya takılabilir ama dışkadıya hiç olmaz gibi.Benim aklıma yatan ışıldak geldi onuda almanyada bir arkadaşım var gelince görüşmem gerekir.Gerçekten uyanmak için bir donanıma ihtiyacım var.

Bunların dışında önerisi ve deneyimi olan arkadaşları varsa cevabını beklerim.Herkese teşekkür ederim.

nano teknolijisi ile ilerde bu mumkun olacak deri altina uyarici cipler gelişecek şimdilik en basit yolu titresimli telefon

tufanin ablasi nerdeyse kardesinin sagirligi sayesinde isi ticarete dokebilecek kadar bilgi toplamissin hela sana:eek: valla oyle cok parA VARKI BU SAGIR MILLETINDE:po olmadi bu nasil yok yok budaha iyi:p
iyi ama cihaz parasi bilem belimizi bukuyo ya:mad:

TufanOzkara;

Bahsedilen saatlerin çoğunu denedim pek işe yaramıyor. Titreşimi zayıf ve kayışı sıkı kavramıyor. Tabii ki bunlar benim tecrübem: sizde deneyerek almalısınız.

Shake'n wake saati gibisi yoktur.

Telefonun titresimden pek ala yararlanabilirsiniz. Alarmı istediğiniz saate ayarlayınca bir defalık hafta boyunca aynı saatte titreşir.
Işıldaklar kapı zilleri filan elektirikle çalışıyor. olası bir kesintide akşama kadar uyutur:) En güzeli telefon alarmı..

Telefon alarmları yeterli gelmiyor,daha güçlü bi cihaz olması gerek...

isitme kayiplilar ole olmuscesine uyumazki benim bildigim:)duymadiklari icin uykuda bile alesta oluruz biz sagirlar:) hatta hic ses duymazken elimizde isimizle mesgulken gozkiyisi etrafi kolacan ederiz:) yoksa yasam hakkimiz yoktur bile denir:( en azi araba altinda kalmak isten bile degildir:( uyurkende oyle hirsiz girer deprem olur hepsi bizler icin:( yani duyanlarla kiyas:) senin kardesin telefon titresimini irgalamiyorsa birak uyusun bi bildigi vardir ablacim:eek:

12 saat çalışıyor hergün ve 14 saat dışarda oluyor...Haliyle çok yorgun olduğundan uykusuda çok derin oluyor..
Arkadaşın bahsettiği saatten sipariş vericem,çok fazla da değilmiş,denemekten zarar gelmez:)

TufanOzkara;

Evet o, hala kullanıyorum. Elinize alıp bir deyin derim. Tatmin olunca satın alınız derim. Tekrar ediyorum kayışı çok handal.. Ona çözüm bulsalar sevineceğim. Ben kol bantı kullanıyorum: önce saat takıyor sonra kol bandı sarıyorum başka çözüm bulamadım...

Mr.No;

aaa burada 70 tl..
bikaç siteye daha baktım 70 tl oralardada.
birde dediğiniz yere bakayım teşekkür ederim.
kola değilde yastık içinede konabilirmi acaba veya kayışı değiştirilirmi.
titreşimi gövdemi sağlıyor kayışmı acaba.

70 lira birşey değil ama deneyerek alın derim.
60 +60 +60 toplam 3 dk titreşim var.
Normal alarm saati, ek alarm saati, geri sayım dakikaları birleştirerem 3 dk boyunca kolunuzda titremesini sağlayabilirsiniz.
Ancak şiddet ayarı yüksek olduğu için 60 dk yeterli geldi bana.
Benim çalışma saatlerim belirsiz ve düzensiz olduğu için sık sık ayar kuruyor sık sık değiştirdiğim için: işime yarıyor...
Saatçi dukkanlarına gidip kayış kısmını değiştirip değiştiremeyeceğimi deneyeceğim..

Yastık altına denemedim.

titreşim saatin kendisinde kayış ise bileğine iyi kavramasını sağlıyor: Ayarlanabilir kolay özelliği var: ancak deli gibi yatan biri olarak benim işime gelmiyor kolay dağılıyor.
Bele kemere de takılabiliyor: düzgün yatan veya ilaç saati öğrenmek isteyenler için birebir.

evet kayış değiştirilebilir,70 tl hiç bişey değil yeterki verim alabilelim.
deneyerek alabilmem mümkün değil,net üzerinden alıcam çünkü.:S

Al bence, kanımca -kayış harici- hiç pişman olmazsın.... Kayışı değiştirirsen, daha rahat kullanacağına eminim..

fotograflara baktım.
eksik kısmı çekmemişler: O eksik kısım : eski cep telefonları bele- kemere- takıldığı dönemleri hatırlarsınız umarım. Söyle birşey tarif edeyim. küçük cep telefonları için tasarlanan bel kemerine bağlama şekline benziyor. S seklindedir: tıpki o saat kemere bile rahatlıkla takılır.

Bileklik kısmı: elastiki esneklikte: ayar çekebiliyorsunuz. sonrada tıpki kemere takar gibi shaken wake saati takıyorsunuz.
Dolayısıyla benim gibi deli yatan biri için uygun değil. saat koldan çıkıp yatağın bir yerinde kayboluyor.

Saatin boyutu ipnohe telefonunun yaklaşık olarak 1/3 ebatlarında: ancak arkasına S biçimde kanca takıldığında çirkin oluyor. bu kancayı çıkarıp da uygun yerine saatçiler monde ederse çok süper olacak...

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgilere...
Söylediklerinizi dikkate alacağım .

arkadaslar kapı zılıne basıca odalarda flasor ısıklı uyarı sıstemı ayrıca evdekı mevcut yataga saat alarmına baglı tıtresım sıstemı takıyorum elektrık olmasada 48 saat calısabılıyor ırtıbat tel 05383327460 ---05308753476 huseyın -

zılle calısan odalarda yanan lamba sıddetını buyuk secersenız ve flasor yanı bırkac defa yanıp sonme seklınde olursa arkanız donuk olsa bıle haberınız oluyor taktıgım arkadaslar memnun zıle basınca lamba bır defa yanıp sonerse uyarıcı olmuyor bırde lambaları odanın boyasından farklı bır renkte secılırse daha bır uyarıcı oluyor denemenızde fayda var derım

garantı uyanma ancak tıtreyen yatakla olur konya da olsaydınız sıze yapar denetırdım

sayın ozan 59 ıstedıgınız kapı zılı duyma ve uyanma problemınızı cozebılırım

elektrık kesıntısı

sayın buyucu --yapılan sıstem uzerıne bılgısayarlarda kullanılan guc kaynaklarından takılırsa elektrık kesıntısı problem olmaz

Cep telefonu için çok tehlikelidir ve radyasyon sağlığa zararlıdır. En iyisi titreşimli alarmlı saat alın.

Evet maxtone'da o sistemler komple var. Ben ezelden erken kalkarım ona ihtiyacım yok ama bebek olunca ağlamasını duyalım diye o aparatı almıştık. titreşimli yatak sarsıcı bişeyler var bakabilirsiniz. kola da takılan var ama onu denemedim hiç Bellman İşitme Aksesuarları

VAR SAAT ALARMINA BAGLI TITRESIMLI YATAK VE ZILE BASINCA ODALARDA DUVARA TAKILAN APLIK SEKLINDEKI LAMBALAR BIRKAC DEFA YANIP SONENEREK ZILE BASILDIGINI HABER VERIYOR huseyınozyir@gmail.com adresınden ıletıme gecebılırsınız

Sabah uyanmak için yatağın altına koyulabilen kablosuz ya da kablolu "bed shaker" lar mevcut.
Kapı zili gibi şeyler içinse aşağıdaki linkteki gibi yeni bir cihaz var. Henüz test aşamasında, takip edebilirsiniz.
https://www.youtube.com/watch?v=cQeSGiJ2Q8U

kulak içi işitme cihazı yedek olarak kullan yatarken kulağında kalsın çıkartma sabah telefon alarmına uyanırsın hem cihazsız uyurken kulağındaki uğultulardan çınlamalardan kurtulursun

Üst Alt