Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engellilerin maaş, araç ve diğer hakları?

gkhan76

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Ben bir işitme engelli vatandaş olarak sizlere, ülkemizdeki engelli bireylerin yaşadığı ekonomik ve sosyal zorluklara dikkat çekmek istiyorum. Engelli maaşları, günümüz ekonomik koşullarında temel ihtiyaçlarımızı karşılamaya artık yetmemektedir. Barınma, ulaşım, sağlık ve gıda gibi en temel harcamalar her geçen gün artarken, engelli vatandaşlara verilen destek aynı oranda artmamaktadır.

Bizler çalışmak, üretmek, topluma faydalı olmak istiyoruz. Ancak birçoğumuz fiziksel veya işitme engelimiz nedeniyle istihdamda yeterince yer bulamıyoruz. Bu nedenle, devlet desteği bizim için bir lüks değil, yaşamımızı sürdürebilmemiz için zorunluluk haline gelmiştir.

Ayrıca, işitme engelli bireylerin ÖTV muafiyetinden yararlanamaması büyük bir eşitsizliktir. Görme veya ortopedik engelliler bu haktan yararlanabiliyorken, işitme engellilerin dışlanması hem adalet duygusunu zedelemekte hem de toplumsal eşitliğe aykırı bir durum oluşturmaktadır.
İşitme engelli bireyler de ulaşımda zorluk yaşamakta, toplu taşıma araçlarında iletişim güçlüğü çekmektedir. Kendi aracına sahip olmak bizim için bir konfor değil, güvenli ve bağımsız hareket edebilmenin tek yoludur.

Bu nedenle sizlerden ricam;

1. Engelli maaşlarının güncel ekonomik koşullara göre artırılması,

2. İşitme engellilerin de ÖTV muafiyetinden yararlanabilmesi için gerekli yasal düzenlemenin yapılması,

3. Engelli bireylerin yaşam standartlarını iyileştirecek kalıcı sosyal desteklerin geliştirilmesi konusunda mecliste konunun gündeme taşınmasıdır.

Engelli vatandaşlar olarak bizler, ülkemizin birer parçasıyız. Bizleri desteklemek bir yardım değil, toplumsal sorumluluk ve adalet gereğidir.
Sesimizi mecliste duyurmanızı içtenlikle rica ediyorum.

Saygılarımla,

Üst Alt