Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engellim var. Erken emekli olabilir miyim?

Daye

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
2
Hocam benim sağ kulakta 108 db sol kulakta 62 db işitme kaybı var malulen emeklilik başvurusunda bulunmak istiyorum ve şu anda çalışmaktayım sağlık kurulu engel raporum yok hiç almadım sara nöbetleri de geçiriyorum sara hastasıyım bu durumda raporum kaç olur şimdiden çok teşekkür ediyorum..

108 e 62 de biri çok ileri biri orta oluyor. Kestirmek zor.

Hocam bana rapor verdiler fakat %36 çıktı 4 puanla kaybettim bu durumda ne yapmam lazım epilepsi içinde paşvurmam gerekirmi? Şimdiden teşekkür ediyorum..

merhaba
keşke aldığınız rapora epilepsi rahatsızlığınıda ekletseydiniz. o zaman 40 ın üstüne çıkardınız. epilepsi için enaz 10-20 puan alırdınız. bence tekrar heyete başvurup işitme+epilepsi rahatsızlıklarınızdan rapor alın.%40 ı yakalayacağınızı düşünüyorum.

Daye

var olan rahatsızlıklarınızı neden eklettirmediniz o hastalık var bu hastalık var şu var var yani şimdi uğraş dur tekrardan itiraz etmeniz gerekecek
malulen olaya neden takıldınız onu anlayamadım süresiz çalışmadan sadece ek gelir olmadan malulluk maaşı alacaksınız maaş da düşük olur malulen olursanız çalışma yasağı var emekliliğiniz kesilir

vergi indirimi yüzde 40 tamamlatıp 16 yıl 3600 gün primle erken emekli olmanız avantajlıdır ve emekli maaşı alırken çalışma yasağı yoktur

bu arada kör topal ayağı kolu bacağı olmayan tekerlekli sandalyeye mahkum hastalar için gecerli olan mallulen haktır sizin durumunuz işitme engelli olup malulen çok saçma ....

malulen emekliliği hiçbir avantajı yoktur

Üst Alt