Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engellinin sağlık gerekçesiyle tayin hakkı olabilir mi?

amokachi

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba ;

bilindiği üzere engelli memurların sıkıntı çektiklerinden yada farklı nedenlerden dolayı kendi memleketlerine tayin talepleri artmaktadır ve birçoğuda red edilmektedir , dikkat edildiğinde ise sadece sağlık nedeniyle tayın isteyenlerin birçoğu kabul görmektedir (zira kanundada varolan bir maddedir sağlık mazereti tayini ) bazı atanan arkadaşlardan öğrendiğim kadarıyla , yeni rapor istenirken o rapora istinadende şöyle bar ibare ekleniyor " sağlık sorunlarından dolayı ailesinin yardımına/bakımına ihtiyacı vardır " şimde sorum şu : tayin alan yada raporunda bu ibare bulunan arkadaşlar , bu ibareyi doktorlarmı karar veriyor yoksa siz tayin için istediklerini belirttiğiniz için özelliklemi bu ibareyi ekletiyorsunuz ?
kendi açımdan yaklaşıcam konuya , ben işitme engelliyim ve duyamadığım için birçok işimi halledemiyorum , yanımda birinin olması ve beni idare etmesi gerekiyor , kulaklık tak ozaman diceksiniz ; kulaklık biyere kadar kurtarıyor , çünkü devamlı takıldığında baş ağrısı yapıyor , bakımları yada odyo testi için arada bir muayene olmak lazım ki tek başıma gidince anlamıyorum , bide bunun üstüne iş yerinde yaşadığım sıkıntıları eklersek işin içinden çıkamayız , işitme engellinin tek başına hayatla mücadele etmesi çok zor .
bende yeni rapor çıkartıp bu ibareyi ekletmek istesem kabul ederlermi yada kurul eklermi böle bişey yada tavsiyeleriniz nelerdir ? ( bu arada %40 oranım var tamamen sağır olsam %53 veriliyor ) bu konuda görüşlerinizi alabilirmiyim

yokmudur bi bilgisi olan , editörlerdende yardım bekliyorum bu konuda lütfen

Aslında engel kafada bitiyor tek başınada yaşayabilirsin bir şekilde kimseye muhtaç olmadan. Söylenenleri anlamıyorsan tekrar sor, yine anlamadıysan bu sefer yazdır kağıda veya telefona ne dediklerini anla insanların anlamadığın bir şeye evet/hayır deme..
Yanında birisini olması ve seni idare etmesi doğru değil bence. Yaşını başını almış birisin memurda olmuşsun daha ne isteyebilirsin ki?
Hala ailenin yardımına neden muhtaç olmayı neden istiyesin ki? Tanıdığım nice işitme engelli arkadaşlarım var ailelerinden uzak başka illerde ev tutarak çalışıyorlar ve kiralarını ödüyorlar.
Allaha şükür sen hem memur olmuşsun maaşında çok iyi ve kira yardımıda alabilirsin devletten?
İşitme cihazını sadece çalışırken insanları anlayabilmek için takabilirsin, eve geldiğinde çıkarırsın.
Ben sonradan işitme kaybına yakalandım evlendim bir oğlum var Allaha şükür aileme bakabiliyorum, anneme ve babama muhtaç, yük olmadan..

Hangi kurumdasın?
Nasıl bir işte çalıştırıyorlar seni?
Engelinden dolayı iletişim az ve yapabileceğin iş vermeleri lazım sana, mobbing uygulanıyor mu?
Çalıştığın kurumda senin gibi engelli arkadaşın var mı?
Nerede kalıyorsun, tatil günleri nasıl geçiyor?
Sosyal olarak ne durumdasın?

Veya bir psikolaga gidip destek alabilirsin kafandaki düşünceleri psikolog ile paylaş çok rahatlarsın..

Hiç olmadı yapamam, kendime güvenim yok diyorsan eğer;

Çalıştığın devlet kurumun başkanlığına dilekçe yazıp tayinini isteyebilirsin. Veya çalıştığın kurumun müdürüne anlat durumunu iyicene yaşadığın zor şartları söyle belki babacan birisidir destek olur sana.

asadas bi sagir olarak sosyal psikolog gibisinde iyi oneriler sundun arkadasa ama
arkadas tayin istiyorsa her basvuracagi careler mubahtir madem ewngelliymis isitmeyenler
burda bilgisi olAN YARDIM EDIVERSE NOLURKI
bakin hic hic duymayan bi sagir kendine pekala yetebilir herseyin caresini bulabilir bide komik gormezsseniz adam zaten duymuyon napican kalabaligi az duymak gereksinki daha az iletisim isi ciksin

Derdinizi düzgün cümle kurabiliyorsunuz ki amirinize düzgün cümle ile rica ederseniz açamadığınız kapı olmaz.

konuyu öle güzel saptırmışsınki asadas05 , sen benim ne çektiğimi nerden nasıl bilebilirsinki , davulun sesi dışardan hoş geliyor , sen ölesin diye bendemi öle olayım yada başkası gibi ? benim psikolojimi sorunumu bilmeden çok güzelce sapıtmışsın , dediklerinin hepsini zaten yaptım , sen kendi aklını kendine sakla ya bence , kalsın

Şimdi ben konuyu saptırmadım. Sana tavsiyelerde bulundum ne olursan nasıl engelli olursan ol kimseye muhtaç olma annende olsa babanda olsa kimseden yardım almadan hayatını sürdürebilirsin.

İşitme engelli doğmuşsun bu nedenle hayattan soyutlanmış gibi hissediyorsun kendini. Çevremde senin gibi işitme engelliler var ve en sağlam insandan daha dolu yaşıyor hayatı.

Psikolojin bozuk demedim sana, dedim ki eğer kafanda düşüncelerin varsa psikolaga git faydasını görürsün. Ayrıca her psikologa giden sorunlu olmuyor
insan bazen en yakınında ki kişiye açılmaz çekinir ama psikolaga gittimi çok rahatlar düşünceler yok olur kafasında..

Dediklerimin hepsini yapmana rağmen neden başkasına muhtaç olasın ki kardeşim? Tek başına sağlık vs. proglemlerini halledemiyorum anlayamıyorum demişsin.
Yanlış anlama seni suçlamıyorum ve küçük düşürücü birşey demiyorum sadece hayata engelli olsan bile kimseye muhtaç olmadan bağlan diyorum..

İşyerinde sana mobbing yapılıyor mu peki?

bak güzel kardeşim , belliki sen çok sıkıntı çekmemişsin o yüzden halden anlamıyorsun . Ben son 4 yıldır özel sektörde ailemden uzak , farklı şehirlerde farklı işlerde çalıştım ,tek amacım vardı ailame muhtaç olmadan kendi ayaklarımın üstünde kendi kazancımla kendi başıma bişeyler yapabileceğimi bazılarına ispatlamaktı ve başardımda gittim çalıştım.
ben ilk pizzacıda başladım , ve ilk iş günümde annem arkamdan hüngür hüngür ağlamış (sonradan öğrendim) beni işe giderken görünce duygulanmış ki başkalarına göre benden hiçbişey olmaz yaşasa nolacakki gözüyle bakılıyordum. ama her gittiğim yerde öle yada böle birçok tecrübe edindim , ezildim laf yedim kavga ettim paramı alamadım aşşağılandım sevdim aşık oldum vs daha birsürü . çok zor günler geçirdim ama pes etmedim , çünkü diceklerki ; biz demiştik senden bi şey olmaz 3 güne kalmaz dönersin diye .
ama hep aile hasreti çektim , yanmda biri olsun destek olsun acımı dindirsin istedim ama belli etmedim sabrettim dayandım
ve memur oldum , bazıları inanamadı ki onlara göre benden hala hiçbişey olmazdı , ama ben bunuda başardım
şimdi sorunuma gelecek olursak , artık memurum ve el üstündeyim , artık ailem benden bahsederken başları yere bakarak değil gururlu bi şekilde başları dik bi şekilde bahsediyolar , çevremde sevenim arttı , bendeki aile hasreti dinmedi ama aksine daha çok ailemle beraber olmak onlara zaman harcamak istiyorum . çokmu şey istedimde sen psikologtan diğer işitme engellilere yok hayattan soğumuşum bilmem ne , tabi psikoloğa giden herkes deli değil , iyi tavsiyeydi ama psikolokluk bi durumum yok .
ben sadece raporu nasıl alırım , doktoramı sölemeliyim yoksa omu durumuma göre repor verir diye ufak bi bilgi istedim o raporu alan arkadaşlardan . tabiki kendimi bi şekilde idare ediyorum ,derdimi hallediyorum ama artık yoruldum ya artık ağır geliyor ya , ailemin yanında olmak istiyorum zaten 1-2 sene içinde evlenip gidecem ,
asadas05 senden ricam bana akıl verme ya , varsa bilgin onu paylaş lütfen yoksa oku geç

ayrıca evet mobbing te var ,

Neyse kardeşim, yanlış anlaşıldım. Hayatında başarılar dilerim Allah yolunu açık etsin..

Allah sabır versin. Tam tersinde ailemin yanında yaşıyorum ama memleket dışında(ankarada) çalışmak çok isterdim ailem bunu izin vermeyince nedense kaderime boyun eğmeliydim. ama ailenin yanında kalmak istiyorsun ben anlayamadım özel mesaj yazmıştım ama iş yerimde 11 aydır çok sıkıntıyı çekmiştim iş arkadaşlarımla iyi anlaşamadık çünkü iş hayatıma ilk gimiştim ve orda iş plansız olduğu için anlayamadım (karışık işi yapamam ki..) Kendim ikinci seferde şefi uyardım(sakin siz şefi uyarmayın) a şeklinde ben yapayım b şeklinde o yapsın dedim elhamdülillah en kısa zamanda tek başımda a-b şeklinde karışık iş yapmayı başardım memur olmak biraz zor. Allah yardımcınızı olsun inşallah en kısa zamanda düzeltirsin.

Üst Alt