Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engellinin tedavisi hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mı?

burak_1

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, ben foruma yeni katıldım.

Ben doğuştan işitme engelliyim tedavisini araştırmaya başladım, acaba işitme engellinin tedavisi var mıdır.

Doğuştan olunca tek çare cihaz maalesef

Hem var hemde yok.

Biz doktor olmadigimiz icin suan var olan cözümler sana yarar mi yaramaz mi bilemeyiz.

Birincil cözüm Koklear Implanttir. Ama bunun icin adaymisin degilmisin bilemeyiz. Ancak doktor söyler sana.

Diger cözüm ise isitme kaybina göre sonuclandirilir. Birde koklear implanta aday olsan bile verim alman uzun sürebilir. Lakin senin icin gec kalinmis bir adim gibi geldi bana. Ama yinede doktor seni daha dogru bilgilendirecektir.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Koklear İmpalant İçin Ameliyat olmayı düşünüyordum ama çok geç kalmış olabilirim diye korkuyorum. ama yinede doktor ile konuşmakta fayda var belki geç kalmamışımdır diye düşünüyorum

Bende ondan korkuyorum umarım bir tedavisi vardır diye Allah'a dua ediyorum. en kısa sürede doktor ile konuşmaya gideceğim.

burak_1

Suanki durumuna bagli. Senin isitme cihazin varmiydi. Anlama derecen ne kadar, kac yildir böylesin gibi önemli sorular..

Istersen implantini ol. Zaten kaybedecek birseyin yok. Ama yinede cok calisman gerekecek.

Finally

Evet işitme cihazım mevcut , raporuma göre işitme oranım %52 gösteriyor.

burak_1

Ee konusmayi anlamada cok zorluk cekmiyorsan koklear implant ile cok daha iyi olursun.

Allah razı olsun yardımcı olduğunuz için, Cumanız Mübarek olsun.

BU KADAR DUZGUN DIL KULLANABILDIGINIZDEN KOKLEAR IMPLANTLIK BI DURUM GOREMEDIM:eek:hemencecik koklear implant deyimi biraz abesle istigal.git doktora. isitme cihazi olabiliyorsa o da bi secenek:eek:

GRAHAM BELL

Evet işitme cihazı kullanıyorum, fakat benim demek istediğim çoğu zaman anlamadıklarım çok oluyor bazen birisiyle konuşurken karşımdakini anlamadığım için tekrar söylüyor yine anlamıyorum çok mahcup oluyorum.

İnşallah doktor uygun görür ise bende koklear implant ameliyatı olacağım. koklear implant ameliyatı olanların çoğu çok memnun bu koklear implant sayesinde zamanla dahada iyi duyuyorlarmış.

bende sizin gibiydim:eek:dudak okumayla duyanlar kadar olmasa kendime yetiyordum. o zamanlar akilli telefon neyim bilinmediginden telefon kullananlara oyle heves ederdimki:(duymamak zor tabi
doktorum koklear imlant yapalim. sen cok akilli birisisin, telefonu bile duyarsin:p deyince taktirmistim koklear implant:(

yalanmis, bana yag cekmis guzelce:(7 yil kullandigim koklear implantla hic dudak yuz gormeden anlamamistim.
hic telefonda konusulani anlamamistim.
neydir dersen yiksek sesler, teneke gicirtilari baska bbi farkini goremedim isitme cihazindan.
bi uzak sesleri aliyodu iste isitme cihazindan artisi.

GRAHAM BELL

Çok üzüldüm geçmiş olsun benim tek umudum koklear implanttı maalesef artık koklear implant yaptırmayı düşünmüyorum yinede işitme engellinin tedavisi var mı diye iyice araştıracağım. teşekkür ederim

Üst Alt