Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İsitme engelliye hayat daha mi zor? Baş etmek için ne yapıyorsunuz?

@dilek_

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Isitme engelliye hayat daha mi zor?
Hepimizin engel durumlari farkli elbette.. Cogumuzun gunluk hayatinda kasilastigi skntilari diğerlerimiz bi sekide telafi edebiliyr. Yine sükür her halimize.
Ben bir istme engelli olarak ki engelimin gec farkina varmam nedeniyle topluma uyum sağlamakta cok zorlaniyorum. 7 yasinda menejitten işitme sinirleri ölmüş birinin 15 yasinda işitme cihazi kullanmaya baslamasi ne kadar mantıklı? Dudak okumakta zorlanması, isaret dili bilmemesi de cabasi.. Butun bunlar ustuste olunca zor oluyor iste.
Ne yapacagim? En azindan topluma uyum saglayabilmem için bundan sonra yapabiecegim bir sey var mi?

Konuşma terapileri var mesela, ihtiyaç duyuyorsanız bir araştırabilirsiniz. Üniversitelerde Kbb veya odyoloji bölümleri yönlendirir sizi zaten. İşaret dili ben de bilmiyorum, o konuda bir bilgim yok. Allah yardımcımız olsun.

bende dudak okuyorum aman lütfen lütfen cihaz kullan!! bende zamanında salladım takmadım şimdi çok ilerledim. lütfen ihmal etme kullan

Ben işitme engelliler ortaokulunda öğretmenim. İşaret dilini burada öğrendim. Burada kurslar açılıyor. Ayrıca halk eğitim merkezlerinde ve ismeklerde de işaret dili kursları açılıyor. Tabi bu söylediklerim İstanbul için geçerli. Milli Eğitim Bakanlığı' nın çıkardığı Türk İşaret Dili sözlüğü de var.

Ilerletebilirsiniz. Zaten yazinizdan Türkcenizin gayet iyi olduğu belli. Benim okulumdaki öğrenciler çoğunlukla işaret dili ile anlaşıyor. Dudak okuyabilen öğrenciler de var ama az. Konusabilen öğrenci ise nerdeyse yok.

duzgunce yazabiliyorsun dilek. eger konusmanda bu kadar duzgunse gene iyisin.
hic hayiflanma isaret dili bilmiyorum diye. hatta ogrenmek icin ugrasma. kendime gore diyorum; eger isaret dili bilseydim, etrafimda isaret diliyle konusan olsaydi valla billa dudak okuycam diye gobegimi yarmazdim. iyikide boyle. cunku isaret diliyle herkesle anlasamassiniz.
bu kadar duzgun yazabildikten sonra dudak okumaya kuvvet. dudaklarindan anlamadigin insanlarlada yazdir, yaninda kalem kagit tasiyarak. bide isitme cihazi cok ise yararbak iyi uyan olursa.
topluma uyacam diye cokta kasma bence. toplum bize uysun:p uymadiklari yerdede isi piskinlige vuruver ne kaybedersinki.
salla hayata direk olacak degiliz. once kendini kabul et. kendine guven. elindekilerle mutlu ol.
biliyormusun. isitmeyenler icin gozlerde kulak yerine gecebiliyor. bunun icinde moralini duzgun tutmaya bakki dikkatli olabilesin.

Cok aciklayici oldu, teşekkürler :)

Allah ın cc Adil ismi vardır. Hiç kimse O nun kadar adaletli olamaz. Eksiklik bizim beynimizdedir. Önce kendimizde eksiklik aramaktan vazgeçeceğiz. Duyduğumuz şeyler ruhumuza olumlu tesir yapabilir tersi de mümkün. Bir duyunuz olmasa diğer duyularınız görme, koklama, dokunma ruhunuza gerekli takviyeyi yapacaktır... Kalp gözüyle görmek, duymak da mümkün. Kalbimize, ruhumuza yatırım yaparak bu duyularımızı da güçlendirebiliriz. Kuran okumak-uygulamak en etklili yoldur.

Kalbe erenlere- Kalperenlere selam olsun...

Üst Alt