Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliyim. 2009 ilk işe giriş tarihim. Vergi indiriminden yararlanmak..?

hulya06

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
ben işitme engelliyim 09.07.2009 da ilk işe girdim yani vergi indirimimden faydalanabilirmiyim özürlü oranı%48 işe girmeden önce fayadalanıyorduk yani babama yatıyordu işe girncbana direk otamatık mı gecis olcak yoksa deftarlarlığa gitmem mi gerekiyor bide öyle kolay kolay onaylanmıyor muş doğru mu
teşekkürler

Defterdarlıga gidip müracat etmen lazım....

Hülya hanım;
ne olursa olsun vergi indirimi için defterdarlığa müracat etmeniz gerekiyor eger %48 verirse defterdarlık size bu hakkı 3. dereceden vergi muhafıyetı kazanmıs oluyorsunuz.

Bu durumda (09.07.2009 da ilk işe girdim)18 yıl ve 4100 gün prim yatırarak 9000 iş günü uzerınden emekli olabılıyorsunuz.

sadece işitme kaybım var işitme kaybım ileri derece yani cihazla rahat duyup konuşuyorum

Ankarada 3 ayı bulmuyor sonucu işyerine özel posta ile yolluyorlar

sen işe girmeden önce ailenden vergi indirimi maaşı alıyormuydun soykan

----------

şehirden şehire değişiyor o zaman edip çok iyi biliyorsun ya:D

yeni emekli oldum hulya ben 1. dereceden vergi muhafıyetınden

yakında kıtabını yazacagım bu ıslerın :)

90 giris le 3600 u kurtarıyorsun evet 91 olsaydın 3760 gerekecektı

sağlık raporu

slm hülya 06
bende de işitme kaybı var ben 35 yıldır cihaz takıyom
bende mart ayında müracaat ettim vergi indirimi için her iki kulakta da %85db işitme kaybı var. ben %48 oranında rapor aldım vergi indirimim onaylandı. emeklilik dilekçemi de verdim. 40 gün oldu maaş bağlansın diye bekliyorum şimdilik.seninde ileri derece galiba bana göre %99 alırsın vergi indirimini.

%99 alamaz :) imkansız birşey:)işitme kaybından dolayı raporun yüzdesinin %55-60 ı gecmeyecegini düşünüyorum...

yok yani arkadaş diyor ki vergi indirimini % 99 ihtimalle alırsın demek istemiş.ama bakınca öyle anlam çıkıyor..

Arkadaşlar neden bu kadar uzuyor işlemler ya... bakıyorumda 3 ay 4ay oldu hala sonuç yok diyorsunuz.. Bendede ileri derecede işitme kaybı var rapor oranımda %52 vergi ind. müracat ettim 45 gün içinde sonuçlandı.. Şimdi 3.derece vergi ind. hakkından faydalanmaktayım..

NOT: işitme sorunu yaşayan arkadaşlarım Vergi ind.için yapacagınız müracatlarda mutlaka ama mutlaka ODYO testlerinide yollayın yoksa eksik belge var diye size yazı gelir ve beklersiniz...

kobecan;
:))evet haklısın, ben hızlı okudugumdan yanlıs anlamısım:)bakalım bende sonuc bekliyorum , deftardırlıga basvuralı 2 ay oldu...bir ay daha bekleyecegiz galiba...

bende işitme engelliyim.kamuda çalışıyorum ama vergi indirim belgesi daha almadım.canım şu an almak istemiyor keyfimden heralde :D

67bayahmet, bundan mutlaka emin ol. Defterarlıktan "... vergi indiriminden yararlanmaya hak kazanmıştır" mealinde bir yazının işyerine gelmiş olması gerek. Ya da doğrudan defterdarlığa gidip, vergi indirim hakkı elde edip etmediğini öğrenmelisin.

İşyerleri vergi indirimi uygular kafalarına göre, ama yasal olarak prosedürler yerine getirlmediği için aslında kadüktür o uygulamaları.

Aman diim! "işyerim halletti" diyen ama aslında vergi indirim hakkı elde etmeyip mağdur olan onlarca çalışan biliyorum.

Örnek yazı:

vergindirimraporu.jpg

Merhaba Hulya06 ,

Benimde ileri derecede işitme kaybım var.ama bende senın gibi normal konuşabılıyorum :) yakında son model işitme cihazı alıcam.

arkadaşlar burdan okudugum kadarıyla herkesin ileri derecede işitme azlıgı var benimde ileri derecede mixtip işitme sorunum var ama %35 den yukarı çıkamıyorum acaba ünüversite hastanesimi denesem ne yapsam çünkü o ranın kararı baglayıcı oluyor olmazsa deneyecem bakılım sonucu paylaşırım

Astronot;
merhaba benim gibiysen cihaz alcaksan phonak naida V tavsiye ederim ben aldım 5 ay oldu çok memnumum:)

ben 14 aydır gözlük tipi işitme cihazı kulllanıyorum kemik yollu çok memnunum

Üst Alt