Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliyim. %40 rapor alabilir miyim?

Konular
34
Reaksiyonlar
2
ben işitme engeliyim yüzde sag 68 db sol 65 db askeri raporu aldım elverişli degildir yazıyo acaba yüzde 40 özürlü rapor almak istiyorum doktor veribilir mi ??

Bu verilere göre zor alırsınız ama tam hesap yapabilmemiz için odyo testindeki 500hz 1000hz 2000hz ve 4000hz verilerini verebilrimisiniz..

bende tek kulak işitme kaybı var %6 verdiler.

Merhaba, iki kulağımda da yüksek frekanslarda aynı değerlerde ileri derecede işitme kaybım var. Sol 63 db, sağ ise 62 db.Bu verilere göre rapor alabilir miyim?
500 hz: 10, 1000hz: 70, 2000 hz: 110, 4000 hz: 120

Teşekkürler

malesef %40 ve üstü rapor alamazsınız..

cevaplarınız için teşekkür ederim. umarım ilerlemez ve böyle kalır :)

selene başka hastalıgınız varmı varsa onuda hayete götürün ozaman şansınız yüksek olur ama başka hastalıgınız yoksa zor

merhaba arkadaslar ben bursa dan bende yeni üye oldum.Fakat benimde bir sıkıntım var.benim sol kulagımda 117 db sağ kulagımdada 20 db kayıp var sizce bunun yuzdesi kaç olur benimde %40 raporu almam gerek daha doğrusu mecbur bırakıldım.Bir işe giricektim odyometride bu sonuçlar çıkınca özürlü kadrosundan almak istediler bendeki doğuştan bir sorun sizce ne kadar alabilrim

suan moralman kotu durumdayım yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

yada söle diyeyim sağ kulağımı daha yüksek çıkartırsam sizce şansım olabilirmi ne dersiniz.

işte benimde demek istediğim şey bende biliyorum ama iş yeri bunu kabul etmez sanırım bu raporla beni işe almaz.bende sağ kulak değerini daha yüksek göstersem bir keresinde bir öel hastanede girdim odyometride sağ kulagı 60 db çıkardım bu sekilde olurmu

gerekirse heyette duymam konusulanları ama yinede bu rapora çok ihtiyacım var.

beni bilgilendirirseniz sevinirim

soykan abi senden haber bekliyorum mutlaka bu mumkunmu

salı günü heyete giricem çünkü ben

mesajınızı bekliyorum arkadaslar suan zor durumdayım ve bişeyler yapmam gerek bu işe girmek için bu rapora ihtiyacım var ve bilgilendirirseniz iyi olur ne şekilde olursa olsun almam gerek buna zorladılar baska çarem yok

ismail26 bence alamazsın senin tek kulak duymuyor tek kulak sağlam..gibi
odyo testini yükseltme şansın varsa yükselt cihaz falan kullanıyormusun
benim iki kulakta cihaz var bana vermediler %40.bende rapor almaya uğraşıyorum

benim sol kulağıma cihaz takılamıyor arkadaslar yani sol kulak hiçbir şekilde çalışmıyor sağ kulak ise cihaz takmıyorum ama yukseltebilirim sanırım 60 üstü almaya çalışıcam peki heyette ne diyorlar ne yapıyorlar anlatırmısınız çok duruluyormu

birkeresinde sağ kulagımı hava yolunda 60 db çıkardım çunku

birazdanda ücretsiz test yapan yerler var oraya gidicem ve denicem bakalım tekrar çıkarabilirmiyim mecburum çünkü fabrikalar bu şekilde almıyor ve su an bekleyen bir işim var bu raporu istiyolar.

benim sol kulak tamamen pert durumda cihaz hiç işe yaramıyor sinirler çalışmıyor.

arkadaslar şimdi işitme merkezinden geliyorum odyometriye girdim sol kulak tamamen yok sağ kulakta 72 db çıkardım yani sol dediğim gibi 100 db den fazla sağ 72 bu şekilde alabilirmiyim sizce ne diyosunuz.benim sol doğuştan duymuyor.sağda ben kendim odyometride yüksek çıkardım. sizden haber bekliyorum

istemeyerekte bu raporu almak zorundayım sol duymadıgı için iş olayım olmuyor ben üniversite bitirdim yaaa şimdide 2 sini okuyorum dısardan ama mecbur dediğim gibi zorla yani illa almamı istiyolar.bu yasıma kadar almayı hiç düşünmedim.

yüksek degerlerde bastım meraketme normal konuşulan sesi zaten duymamazlıktan geliyorum benimle konusmaları için yüksek konuşmaları gerekiyor.bende zaten sesimi yükselterek konuşuyorum yani bir nevi bagırır gibi yapacak bişey yok zorluyolar sonucta. senin dediğin gibi abi anlamamazlıktan gelirim. bir sekilde yada benimle yüksek konuşucaklar

ilker abi valla odyo testinde bilmiyorum yahu akseri raporu aldım ehliyete h verdiler bu defa yüzde 40 raporu vermiyolar nasıl bu iş anlamadım valla

bugun girdim heyete heyette bişey yapmadılar konusmadılar bile baya doktor vardı sadece kendi aralarında konusuyolar benim sol db olarak bir değer alamadılar yani hiç duymuyor en yuksek db kaçsa o olur artık ama sağda 33 çıktı yani 33 db bakalım verirler umarım yada 40 db çıktı sol 120 den bile fazladır ama sağ işi bozarmı bilemem.anlıcanız %40 raporu yok gibi

kbb doktoru kaç yazdı yüzde yazn yere .bakmadınmı oraya kurula vermeden önce

muratak1988;

bence askerliğe elverişli değildir raporuna mukabil %40 raporu almanız gerekir..

rapor için heyete girmeden önce kbb uzmanı sizi muayene edecek, gerekli görürse odiyometrik test yapacak.. muayene sırasında askerlikten muaf olduğunuzu söyleyin ve elinizdeki askeri hastanenin odiyometrilerini de kbb uzmanına gösterin..

Arkadaşlar benim de tek kulağım duymuyor. Askere gitmek için muayenelerde bu durumumu bildirmemiştim. Çok da incelemiyorlardı zaten. Askerdeyken sevkimi istedim. Ankara'da iki ayrı askeri hastanede test yaptılar. Askerliğimin 45. gününde rapor verdiler (Askerliğe elverişli değildir, seferberlikte görev alabilir).
Sol kulağım, sinirlerin hiç çalışmamasından dolayı düzelmemek üzere duymuyor. Sağ kulağımın değerlerini hatırlamıyorum. Askerdeki testlerim birliğimde kaldı, bana genel bir tanı yazan rapor verdiler. Önceki mesajları okudum, üniversite terkim. Devletin özürlü personel alımı için koyduğu en az %40 rapor şartını sağlar mıyım diye önbilgi almak için yazıyorum. Benimle benzer durumda olan arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var. Sizce rapor almak için başvurmalı mıyım yoksa zaman harcamamalı mıyım?
Ayrıca bu raporları artık Devlet ve Üniversite hastaneleri de veriyormuş. İşkur'a bu konuda gittiğimde, vesikalık fotoğraf ve dilekçeyle başvurabilirsin dediler. Rapor alma süreci hakkında da fikir verirseniz minnettar olurum.
Teşekkürler şimdiden.

Teşekkür ederim üstadım. Bugün listede adı geçen hastanelerden birinde görevli odyometrist'ten bu konuda yardım istedim. Heyetten bu konuda ne rapor çıkabilir diye yarın öğrenecek, ben de ona göre hareket edeceğim. Peki diyelim ki %40 değil de %20, %30 rapor aldım. Bu raporun kamu kuruluşlarında işe girebilmem için bana yararı olmaz mı? Bildiğim kadarıyla %40 rapor ile Maliye Bakanlığı'na başvurularak erken emeklilik (malul) istenebiliyor. %40 rapor özellikle bu aşamada yardımcı oluyor diye duymuştum.

Üst Alt