Arkadaşlar benim de tek kulağım duymuyor. Askere gitmek için muayenelerde bu durumumu bildirmemiştim. Çok da incelemiyorlardı zaten. Askerdeyken sevkimi istedim. Ankara'da iki ayrı askeri hastanede test yaptılar. Askerliğimin 45. gününde rapor verdiler (Askerliğe elverişli değildir, seferberlikte görev alabilir).
Sol kulağım, sinirlerin hiç çalışmamasından dolayı düzelmemek üzere duymuyor. Sağ kulağımın değerlerini hatırlamıyorum. Askerdeki testlerim birliğimde kaldı, bana genel bir tanı yazan rapor verdiler. Önceki mesajları okudum, üniversite terkim. Devletin özürlü personel alımı için koyduğu en az %40 rapor şartını sağlar mıyım diye önbilgi almak için yazıyorum. Benimle benzer durumda olan arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var. Sizce rapor almak için başvurmalı mıyım yoksa zaman harcamamalı mıyım?
Ayrıca bu raporları artık Devlet ve Üniversite hastaneleri de veriyormuş. İşkur'a bu konuda gittiğimde, vesikalık fotoğraf ve dilekçeyle başvurabilirsin dediler. Rapor alma süreci hakkında da fikir verirseniz minnettar olurum.
Teşekkürler şimdiden.