Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliyim. %40 raporla araç alabilir miyim?

Konular
35
Reaksiyonlar
4
arkadaşlar merhaba;
izmir menemene ait bir araba firmasında engel oranına göre araç satışı yapıldığını duydum alan arkadaşla bizzat görüştüm.
engel oranı yuzde 75 olmasına karşın firma (renault) yüzde 35 indirim yapmış.

benim ehliyet normal ehliyet fakat raporum yuzde 40 işitme kaybı
bende bu oranlarda alabilirmiyim acaba..? izmir de böle örnek firmalar var mı ..?

ben menemen deki firmayla görüştüm raporunuzla gelin dedi ayarlarız dedi.. ?

Sizlerin görüşü nedir ?

Önerileriniz ?

Sakın ha olur deseler de böyle bir işe kalkışmayın.
Bu uygulamanın İzmir'i İstanbul'u yok, tüm yurtta aynı kanun ve yönetmelikler çerçevesinde uygulanır.
Ve bu kanun ve yönetmelikler dahilinde sizin ötv muafiyetiniz yoktur. OLur der verirler, sonra olmuyormuş hata olmuş der farkını sizden zorla tahsile kalkışırlar mafya kıtlığı mı var memlekette.
%90 oranın altında ötv muafiyeti için H sınıfı ehliyete sahip olunmalı ve engel türü alt ya da üst ekstremite kısıtı şeklinde fiziksel olmalı.

alan varsa sonuçta sözleşme ımzalıyor ve fıyatını oduyor ne hakla sonra karsılıgını alabılcek kı bu fırma

gastauskas87 Menemendeki bahsettiğiniz firma Nazar renault olmaki bu firma engelli araç satışı konusunda deneyimli bir şirkettir yanlış bir iş yapıp ne adını kirletir nede riskli bir işe imza atar.

Mafya'ya gerek yok resmi olarak bu işi devlet çok güzel bir şekilde yerine getirir. Sizin ötv muafiyeti hakkınız yoktur . Mtv muafiyeti hakkınız yoktur. Bunlar mevzuatlar ve yasalar ile belirlenmiştir siz bu mevcut hükümleri delip bir şekilde araç alsanız bile , İlk başka edineceğiniz indirimleri sizden faizi ile tahsil ederler ve hakkınızda açılacak hukuki davaların yaptırımları ve ücretlerini ödemek ile yükümlü kalırsınız. Daha hala beni bağlamaz diyorsanız gidin alın o zaman bizimle iletişime geçme nedeniniz nedir suç ortağımı mı aramak

bunu ben de merak ediyordum. yapacak bir şey yok o zaman.. teşekkürler.

@gastauskas87
Biz burada yasa ve yönetmelikler ışığında bildiklerimizi paylaşır yardımcı olmaya çalışırız, tercih her zaman sizindir. Ben size ötv muafiyetiniz olmadığını kesin bir dille belirttim, yok olur diyorsanız buyurun alın.

raporumu incedim fakat H ehliyeti alabilir yazmıyor. yüzde 40 işitme kaybından dolayı almıştım .
Fakat H ehliyeti ile ilgili bir ibare yok ve ötv ile ilgili de yok

Çöpe Taşınan Mesaj(lar)

arkadaşlar neden sadece ortapedı engellı ve sadece yuzde 90 lı engellıler ındırım hakkı alabılıyor pekı ya bızler

Üst Alt