Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliyim, %52 raporum var. ÖTV'siz araç alabilir miyim?

lacivert21

Aktif Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
1
raporum yüzde 52 işitme engelliyim
ötv muafiyetim var mı?

Emrdyl

Hayır maalesef bulunmuyor. %90 ve üzeri olması gerekir.

Yukarıda yazılmış %90 denilmiş

Araç alımında neden bizlere de indirim yok .

merhaba ,

Arkadaşlar birşey kafamı kurcaladı . Mesala uçak bileti alsak hepimize aynı indirim , su faturalarında aynı , otobüz bileti olsun vs bu tür indirimlerin hic birinde senın engelın yuzde 40 sen alamazsın , yuzde 60 alır diye bir ibare yok sadece ındırım ındırımdır.

Ancak araç alımında herhangı bir indirim yok sadece yuzde 90 ve ustune var ayrıca bellı oranda ortapedık engellıye ve onun da aşamaları mevcut .

pekı dıger engellıler neden hıc bır ındırım alamıyor.

en azından tum engellılere sıfır arac alımında yuzde 30 40 gıbı bır ındırım saglanamazmı ..

Ben bugun BİMER'E talep de bulundum bakalım ne cıkacak .

Konu hakkında görüşleriniz nedir .

Çünkü sistemin kendisi sakat. Ortopedik engelliye de indirim sadece aracı hareket ettirici tertibata ihtiyaç duyarsa var. Yoksa hayatı kolaylaştırmak için değil.

cakirlarc

Pekı neden bı yerlere bu talebımızden bahsetmıyoruz mesala ben bugun bimere yazdım engellılerın almıs oldugu ındırımler tum engellılerı aynı oranda kapsıyor ancak ötv de ıse bellı krıterler aranıyor dıye yonetmelıgın gozdern gecırılmesı vatandaşa bu konuda kolaylık saglanması konularında yazdım .

Gelecek cevabı şimdiden söyleyeyim. Ötv muafiyeti genelgesinin bir kopyasını kopyala yapıştır yapıp cevaplayacaklar.
Onlara neden diye sorulmaz. Cevap alınamaz. Onun yerine şimdiki durumun ne olduğunu kriptik bir şekilde yazarlar. Maalesef. gastauskas87

Üst Alt