Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliyim. A2 ehliyet alabilir miyim?

MaXo

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar daha önce motor tecrübem oldu kullanmışlığım var.Fakat işitme engelliler a2 ehliyeti alamıyormuş iye bir şey duydum.Motor tercih etmemin sebebi ülkemizdeki fahiş zamlı fiyatlardan dolayı otomobille uğraşmak sıkıntı gerçekten.Sizce işitme engelli a2 ehliyet alabiliyormu? Özür oranım %40

İyi ama özür oranınız kaç? Benim özür oranım %40 a2 ehliyet alabilirmiyim?

%40 üzeri.. sürücü kursuna gittiğimde bana rapor bahsetmediler normal vatandaş gibi sınavlara girip aldım ehliyet hem motosiklet hem araba üzerinde defalarca polisler kontrol etti bir sıkıntı olmadı zaten ehliyetin altına not düşüyorlar.. işitme engelli diye..

Sürücü yönetmeliğine göre:

c) İşitme cihazı kullananlar A1, A2, C, D, E, G Sınıfı Sürücü Belgesi alamaz. İşitme cihazı kullandıkları halde B Sınıfı Sürücü Belgesi alanların ticari araç kullanmayacakları belgelerine işlenir. B Sınıfı Sürücü Belgesi alıp da ticari araç kullanacaklarda C, D, E, G Sınıfı Sürücü Belgesi alacak olanlarda işitme tam olmalı, ileri derecede ses kısıklığı, solunum bozukluğu ve ileri derecede konuşma bozukluğu olmamalıdır.

A2 belgesi motor ehliyeti işitme cihazı ile kullanamıyacaksam motorsikleti nasıl hangi belge ile kullanıcağım?

kardeş aynıbende a2 ehlıyet almak istedim sadece bi şartla veriyorlar devlet hastanesinden motosiklet kullanadilir diye rapor alman gerekiyor ozaman ehliyyet alabilirsin

cevapladığın için teşekkür ederim.şuanda ehliyet hazır raporu ne şekilde almam lazım? Hazır ehliyetin arkasınamı yazıyorlar? Bu arada A2 ehliyeti hazırken B sınıfı sürücü belgemide aldılar onuda geri alabiliyormuyum bu raporla?

slm benim %45 raporum vardı ehliyet almaya karar verdim sürücü kursuna müracat etmistim 2007 de B + A2 aldım sürücü kursu beni saglık raporu almam icin kadıköyde sahildeki rapor veren bir yere gönderdi hersey normal cıktı ama sen H ehliyeti alırsın dediler bende raporları yırtıp attım tekrar sürücü kursuna gittim bu sefer beni baska bir rapor veren yere yolladı orda doktorlar beni tekrar muayane kontorol falan gerekli işlemlerden gectim raporu saglam diye aldım A2 almak icin müracat etmistim ama bu sefer raporuda alınca B+A2 alayım dedim ve hiçde sınavda kalmadan ikisinide aldım kursa hiç gitmedim internetten test cözerek calıstım yüksek puanlarla aldım ehliyeti :eek::eek:

banada sağlam raporu verdiler sağlık ocağından herşeyi tam puanla geçtim B ehliyetimi aldı A2ile birleştirecekti polis memuru şişko kadındı çok kalabalık vardı kadının sesi çok inceydi anlamamakla beraber eşimde anlamadı o sağlam kadın şüphelendi bana rapor getirin alın ehliyetinizi dedi ehliyet hazır.şu anda hastane köşelerinde sürünüyorum bir şişko kadın memurun kaprisi uğruna. bakalım ne çıkacak merak ediyorum. Cevap verdiğin için teşekkür ederim.

Benim anlamadıgım nokta, sen raporsuz nasıl ehliyet kursuna yazıldın, ehliyet kurslarında kı dosyalar MEB tarafından inceleniyor. Nasıl iş anlamadım

sağlık raporu aldım sağlık ocağından öyle sürücü kursuna gittim normal vatandaş gibi taki ehliyeti alamak için imza atarken polis mermuru şüphelendi rapor istedi sizde biraz işitme ile ilgili sorun var gibi geliyor gidin kulak burun boğaz doktorundan rapor getirin ehliyetinizi vereyim dedi.

Üst Alt