Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliyim. Amatör Denizcilik Belgesi alabilir miyim?

bar3

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.

Bildiğiniz üzere artık B sınıf ehliyeti bulunan vatandaşlarımıza adb alırken sağlık raporu şart koşulmuyor.

Sağ kulak total ve sol kulaK 60 db olacak şekilde bir işitme engelliyim.

H sınıfı ehliyetim bulunmakta.(B sınıfına çevrilmesi gerektiğini öğrendim)

Bunun dışında herhangi fiziksel bir engelim bulunmamakta.

Ben bu şartlar altında ben amatör denizcilik belgesine sahip olabilirmiyim ?

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Ayrıca Tekne alamama durumumda kendime bir utv almayı planlıyorum.

Sanırım a2 ehliyet ile kullanılabiliyor.

Yine aynı şekilde h ehliyetimle bu aracı kullanabilirmiyim ?

Bildiğim kadarıyla cevaplayayım:
1. Tüm ehliyetler avrupai standartlarına diğer değişle H den B sınıfına çevrilecek 2022 de son tarih.
2.Amatör denizcilik belgesi alabilirsiniz.
3. UVT kullanmakla sıkıntı çıkmaz ancak trafikte kullanamayabilirsiniz. Ehliyetiniz otomobil sınıfında olacak. Kesinleştirmek lazım tam emin değilim...
4. A sınıfı alabiliyorsunuz: A2 yerine A alıp tüm motosiklet kullanılması tavsiye ediliyor.
5. H 2022.ye kadar geçerli, UTV (emin olmamakla birlikte) Arazide kullanabilirsiniz. A2 hayır.

Mr.No

Öncelikle çok teşekkür ederim.

trafik polisine denk gelirsem ilk işim bu soruyu sorup buraya bilgi girmek olacak.Yine de çok anlayışsız bir memura denk gelmediğim sürece kullanabileceğimi düşünüyorum.Herkese sağlıklı günler.

Merhabalar
Bulunduğunuz yerdeki Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'ne giderek yada Çimerden sorarak sağlam bir bilgi almaya çalışınız derim.
Kolay gelsin.

Bugün özellikle 2 farklı trafik polisinin yanına gidip durumumu söyledim. ikisinden de olumsız sonuç aldım. Yani bu ehliyetlerle utv araç kullanılamıyor . Tekrar sağlık raporu alıp sınava girilmesi gerekiyor. Gerçi sorduğum polislerim utv nin ne olduğunu bildiğinden emin değilim. Her defasında atv yi sorduğumu zannediyorlar .
Cimere de yazı gönderdim. sanırım en doğru cevap oradan gelecek

Az önce utv Satıcının kendisini aradım. Araçlar ruhsatta traktör olarak gözüküyormuş ve otomatik vites. Bende de h sınıfı ve otomatik ibaresi var .

bar3
H sınıfı sadece ruhsatta otomobil yazan herşey kullanır. SUV ve bildiğin otomobil kullanır onun dışına çıkamazsın. Bazen DOBLO tarzı araçlar kamyonet yazılmadığı sürece kullanır. yanlışım varsa düzeltirsiniz..

traktör yazılıyorsa kullanamazsınız.

Sanırım trafikte sorduğum memurlar alacağım aracı atv gibi algılayıp bunun üzerinden değerlendirme yaptılar(Motor ehliyeti gerektiğinden dolayı kullanamaaycağımı söylediler). daha sonra satıcıyı alıp ruhsatta traktör yazdığını öğrenince tekrardan tanıdık bir polisle iletişime geçtim. Traktör kullanımında sorun olmayacağını ancak mutlaka ehliyeti yenisiyle değiştirmem gerektiğini söyledi.

Kafam açıkçası inanılmaz karıştı, son bir kez daha bir trafik memurunu bulup teyit ettirmek istiyorum(ya da arayarak).

Evet dediğiniz gibi H(Otomobil) olarak geçiyor ehliyetimde.

Aynen UTV denince ATV olarak algılanıyor.. UTV zaten ATV sınıfında B1 ehliyeti olan kullanabiliyor. H ehliyet ile kullanamazsın..Trafikte de kullanılması önerilmiyor. UTV ve ATV arazi amaçlı.
Ben kullandım daha çok denge sıkıntısı var. Hızlı gidince viraj kavrayamıyor ve alamıyor. UTV bilmeyeceğim. yinede UTV çalışma şekli otomobil gibi olsa bile aynı kategoride değerlendirilmemeli. Viraj kavramayabilir. Fren mesafesi farklı olabilir.

Evet Erol bey . Ben de kapadokyada atv turuna gitmiştim. Kullanması çok zor. Kız arkadaşıma verdiğimde kendisi devirmişti aleti , izi hala durur :) . Zaten bu aracı alma sebebim trafikte kullanmak için değil , hali hazırda zaten araç kullanıcısıyım. Aracın neye benzediğinden ziyade ruhsatta ne olarak geçtiği önemli. Satıcıyı arama sebebim tam olarak buydu ve kendisi traktör olarak ruhsatlandırıldığını belirtti.
Atvler ise 4 tekerlekli motosiklet olarak sınıflandırılıyorlar (B1). Görüntü itibariyle birbirlerine benzeselerde , gereken ehliyet sınıfları farklı anlayacağınız. Siz h ehliyetiyle mi kullanıyordunuz atvnizi ?

surucu-belgesi-cesitleri-yas-ve-deneyim.jpg

benimki H sınıfı ehliyet(değiştirmeye üşenmedim değil, kodları sevmediğim için bulaşmadım), arazide -köyümüzde- bayağı uzun süre kullandım. Normal otomobille veya SUV araçla gidemeyeceğim yerlere gidip gelmek içindi. Devrilme ihtimali olan yerler..

Şuan sattım ATV.yi..

Evet. Bulunduğum yerin trafik müdürlüğünü aradım. Ehliyet değişimi yapmamın yeterli olacağını , h ile kullanamayacağımı söylediler. Sonuç bu şekilde.

keşke şunu sorsaydın: Ehliyetteki kodlar UTV.ye işlenecek mi?
Ehliyet kodlarına uygun yaptırmak zorunda mıyız?

1. Kameralar, 4 ayrı kamera var..
2. Otomatik vites zorunluluğu var..

Mr.No

Hocam sizin çevrenizde a ehliyeti alabilen varmi?ben randevu alırsam alacağım kismetse

Üst Alt